Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
nebo toto
co si o tom myslíte? myslíte, že sedačka s takovou cenou, může splňovat to co 2× dražší?
PS: zajímá mě váš názor, neznamená to, že ji kupuju ![]()
Ahoj,
my mame 4baby, sice kategorii 9 - 18 kg, ale vysla nas na 1200 kc, koupenou pres internet a jsem s ni naprosto spokojena!!!!!
Ahoj,
my mame 4baby, sice kategorii 9 - 18 kg, ale vysla nas na 1200 kc, koupenou pres internet a jsem s ni naprosto spokojena!!!!!
já osobně si totiž myslím, že jde asi hodně o značku
jinak si nedovedu představit, jak je možný ,že dvě podobný sedačky, splňují obě normy a předpisy a přitom jedna stojí cca tisíc a druhá cca 3 a víc ![]()
vysvětlí mi to někdo?
Báro díky za info ![]()
Tak my jsme tento víkend koupili autosedačku 4baby, kategorie 9 - 25 kg a zatím jsem žádné nedostatky nepoznala a doufám, že ani nepoznám. Podle mě je to hlavně v tom, že u spousty věcí platíš za značku! ![]()
jadviga píše:
já osobně si totiž myslím, že jde asi hodně o značkujinak si nedovedu představit, jak je možný ,že dvě podobný sedačky, splňují obě normy a předpisy a přitom jedna stojí cca tisíc a druhá cca 3 a víc
vysvětlí mi to někdo?Báro díky za info
Ja si myslim, ze to je z 80 % o znacce. A je to tak s kazdym spotrebnim zbozim. Napriklad lahvicky… pouzivame Babylove. Jsme s nima max. spokojeni, myslim, ze top kvalita. Stejne jako Nuk, Avent, nebo Tomee Teppee!
To same dudliky, obleceni, boty, kosmetika… ![]()
BaraDolezal píše:jadviga píše:Ja si myslim, ze to je z 80 % o znacce. A je to tak s kazdym spotrebnim zbozim. Napriklad lahvicky… pouzivame Babylove. Jsme s nima max. spokojeni, myslim, ze top kvalita. Stejne jako Nuk, Avent, nebo Tomee Teppee!
já osobně si totiž myslím, že jde asi hodně o značkujinak si nedovedu představit, jak je možný ,že dvě podobný sedačky, splňují obě normy a předpisy a přitom jedna stojí cca tisíc a druhá cca 3 a víc
vysvětlí mi to někdo?Báro díky za infoTo same dudliky, obleceni, boty, kosmetika…
My máme babylove plenky, lahvičky, ubrousky, prostě všechno a naopak si myslím, že většina věcí je ještě mnohem kvalitnější než ty „značkové“. Takže je to opravdu hlavně o značce
BaraDolezal píše:
Milujeme znacku BabyloveJako opravdu!
My jsme díky této značce ušetřily spousty peněz…škoda, že neprodávají i oblečení ![]()
katulka.k píše:BaraDolezal píše:My jsme díky této značce ušetřily spousty peněz…škoda, že neprodávají i oblečení
Milujeme znacku BabyloveJako opravdu!
V zahranici prodavaji
Koupila jsem v bazarku body a to melo jeste DMackou visacku! ![]()
Ahoj
Já bych asi vybírala i podle toho, kde a jak často jezdíte.. Pokud jen po malým městě a převážně třeba na nákup, do školky, k Dr… tak by asi taková nějaká stačila… Ale pokud bych vyjížděla na delší cesty a pravidelně, tak bych šla do pořádné… Určitě je to i o značce… Já osobně jsem koupila pro Timi cybex pallas 2fix… Ségra má pro obě děti naniu, nevím jestli tu úplně stejnou, ale vypadá dost podobně a teda rozdíl je v nich obrovskej… Jak pohodlím pro dítě, tak kvalitou a hodncením v těch crashtestech… Osobně si myslím, že nejlepší je prostě vyzkoušet naživo v obchodě a opravdu vidět, jak jsou udělaný, jak se v tom prckovi sedí a jak má chráněnou hlavu atd, atd…
jadviga píše:
nebo toto
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…co si o tom myslíte? myslíte, že sedačka s takovou cenou, může splňovat to co 2× dražší?
PS: zajímá mě váš názor, neznamená to, že ji kupuju
Jadvigo, vzhledem k tomu, že ani jedna z těchto sedaček nebyla v testech bezpečnosti, tak se nikdy nedozvíte , zda jsou dobré nebo špatné v bezpečnosti.
To že sedačka plní normu ECE R 44/03 , nebo 44/03, je nutné proto, aby se mohla prodávat v EU, ale neznamená to, že je bezpečná při havárii, pro dosažení homologace a plnění té normy totiž stačí: prohlášení výrobce, že výrobek má zdravotní způsobilost, že má stanovené rozměry, že má návod v příslušném jazyce a že materiály mají stanovenou pevnost, ale to že jako celek ochrání dítě při nárazu, není podmínka udělení homologace.
Ono ty dražší značky, které se objevují v testech na prvních místech, mají většinou svoje výzkumné oddělení, svoje testovací dráhy,atd., takže si výrobek než ho dají na trh pořádně vyzkouší,a potom v crashtestech obstojí dobře, a samozřejmě ten výzkum a testování něco stojí, proto ta kvalitní je většinou i mnohem dražší, než ty noname značky bez testů.
Michaella69 píše:
AhojJá bych asi vybírala i podle toho, kde a jak často jezdíte.. Pokud jen po malým městě a převážně třeba na nákup, do školky, k Dr… tak by asi taková nějaká stačila… Ale pokud bych vyjížděla na delší cesty a pravidelně, tak bych šla do pořádné… Určitě je to i o značce… Já osobně jsem koupila pro Timi cybex pallas 2fix… Ségra má pro obě děti naniu, nevím jestli tu úplně stejnou, ale vypadá dost podobně a teda rozdíl je v nich obrovskej… Jak pohodlím pro dítě, tak kvalitou a hodncením v těch crashtestech… Osobně si myslím, že nejlepší je prostě vyzkoušet naživo v obchodě a opravdu vidět, jak jsou udělaný, jak se v tom prckovi sedí a jak má chráněnou hlavu atd, atd…
Vis ono i na kratke vzdalenosti se doporucuje kvalitni sedacka.Na bourat te muzou kdykoliv.Takze za me nestaci.
ALe vic psat nebudu vse napsal steeve.
děkuji za názory, babylove taky kupujeme, ale u tý sedačky to je asi o něčem jiném, ale nevím no.
steeve - děkuji za odbornej výklad, jednou už mi byla doporučená romer kid (myslím
) nebo billy, teď ji nemohu přijít na jméno, ale je v ceně do 3 tisíc, té se stále přikláním, i když je fakt, že hledám i levnější stejně spolehlivé varianty
díky ![]()
ono cena kvalitní sedačky 15-36, která bude mít z bezpečnosti 4* je kolem 3000,–, a pak kolem 4000,– s isofixem. a u těch máte jistotu, že při nehodě dítě skutečně ochrání( navíc třeba ty kvalitní, ať je to Römer, Cybex, Maxi-cosi, Kiddy se dají i polohovat, mají lepší polstrování, větší bočnice pro boční ochranu a td)
pokud kupujete sedačku 15-36, tak to je na dobu cca 6 let, a koupit nějakou netestovanou, určitě i méně pohodlnou za 1000,– Kč a nebo kvalitní, bezpečnou za 3000,– tak ten cenový rozdíl za dobu 6 let je 28,– Kč/ za měsíc, to je např. levnější než platit dítěti pojištění pro případ úrazu následkem havárie
takže otázka ceny je velice relativní
a jestli Vám byla doporučena Römer Kid, tak ta je dobrá, to Billy znamená název potahu: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…