Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky.
Chtěla jsem se zeptat, jestli se některé z vás podařilo podstoupit 4.cyklus umělého oplodnění, přestože dříve bylo k tranferu použito více než 1 embryo? Náš druhý pokus byl bez transferu.
Díky T.
Ty jo, já myslím, že by to mělo jít, pokud víc jak jedno embryo nebylo v 1. cyklu. Já mám teď před sebou 3. IVF (čekám na mrchu s gonalem v ledničce);) U nás první pokus byl bez transferu, druhý jedno, teď doufám v úspěch, ale doktorka mě uklidňovala, že když tak ještě jeden pokus máme… ![]()
@tulenik píše:
Ahoj holky.
Chtěla jsem se zeptat, jestli se některé z vás podařilo podstoupit 4.cyklus umělého oplodnění, přestože dříve bylo k tranferu použito více než 1 embryo? Náš druhý pokus byl bez transferu.
Díky T.
asi myslíš, jestli Ti to proplatí pojišťovna? No já jdu na 4 IVF do měsíce, 3 pokus jsem měla bez ET, předtím po dvouch embryjkách. Klinika dala žádost na 4 bezplatný pokus a v podělí bych měla vědět vyjádření pojišťovny, tak dám vědět, jestli to vyšlo… ![]()
Přesně tak. My měli 1. pokus s ET 2 embryjek, 2. pokus bez ET a 3. s ET 2 embryjek. Žádost o bezplatný 4. cyklus nám byla pojišťovnou zamítnuta. Tak jsem strašně moc zvědavá, jak dopadneš ty. Díky
Dendulino, u tebe to asi půjde, protože jsi neměla přenos dvou embryjek, ale jen jednoho.
@tulenik píše:
Dendulino, u tebe to asi půjde, protože jsi neměla přenos dvou embryjek, ale jen jednoho.
jo, vim, jak to myslis, proto jsem se ptala, kolik jsi mela pri prvnim…doktorka mi rekla, ze i kdybychomted transferovali 2, tak 4. pokus jeste mam…ale 2 embryjka k transferu jsou u nas malinko utopie, protoze valcime s genetikou a nase PGD je opravdu husty sito… ![]()
@dendulina píše:
jo, vim, jak to myslis, proto jsem se ptala, kolik jsi mela pri prvnim…doktorka mi rekla, ze i kdybychomted transferovali 2, tak 4. pokus jeste mam…ale 2 embryjka k transferu jsou u nas malinko utopie, protoze valcime s genetikou a nase PGD je opravdu husty sito…
My máme taky genetický problém, a proto jsme se nakonec rozhodli, po třech neúspěších, darovaná vajíčka. O to je to nákladnější. A o to víc mě trápí představa, že možná „skončíme“.
@tulenik a co mate za problem, jestli se muzu zeptat? klidne pis SZ
nebo jen strucne je to problem znemoznujici prirozenou cestu nebo by to spis mohl byt pruser prirozenou cestou…my jsme ta druha varianta a vzhledem k tomu, ze jsou realne vyhlidky, ze budu za 15 let vdova, tak si to peklo fakt nehci zopakovat s juniorem ![]()
@xantipi píše:
asi myslíš, jestli Ti to proplatí pojišťovna? No já jdu na 4 IVF do měsíce, 3 pokus jsem měla bez ET, předtím po dvouch embryjkách. Klinika dala žádost na 4 bezplatný pokus a v podělí bych měla vědět vyjádření pojišťovny, tak dám vědět, jestli to vyšlo…
Myslela jsi toto pondělí? Jsem nedočkavá, že? Doufám, že ti to vyjde. Nebo vyšlo. My dnes byli také v CARu a budou posílat novou žádost, tak uvidíme. ![]()
@xantipi to je skvělý, že to prošlo
Držím moc palce, aby to konečně i vyšlo. Holky, ta 13 na konci musí přinést v tomhle roce už kjonečně toho pokakanýho štěstíčka
![]()
@xantipi život je boj a tohle je boj o život
Ale vzdát to nesmíme!!! Včerejšek jsem prořvala, ale teď se zase zvedám. Jsem „TEPRVE“ na prahu 3. pokusu, ale čas mě neunávně tlačí a každé oddálení znamená míň společného času s manželem, takže vím, o čem je řeč… ![]()
Ale musíme tomu věřit, řekla bych, že jsme všechny zašly moc daleko, na to, abychom se vzdaly…
![]()
Holky, myslím, že jste to obě dvě dobře vystihly - o tom boji. A vzdát se? Kdepak. Musíme udělat, co se dá. A je fajn, že na to nejsme samy.
![]()