Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky,
včera jsme se celá rodinka vážili a přišli jsme s mužem na to že náš syn 4,5 roku tak minimálně půl roku nepřibral ani gram. Vhledem k jeho apetitu mi to přijde trochu divné a asi to budu řešit s Dr. Máte některá podobnou zkušenost?? Jinak kluk je zdravý, jí všechno a dostatečné porce, dokonce si i přidává, není žádný cvalík, všechno vyběhá.
Ahoj. Můj syn má už skoro 2 roky 22 kilo. Bude mu osm. A doktorka nic neříkala, že by to bylo divné. Pokud má dost pohybu, asi bych se toho moc nebála
Pohybu má dost, je trošku hyperaktivní. Ale roste jen do výšky ![]()
Můj syn má 4 a půl roku a taky už víc než půl roku nepřibral vůbec nic. Přitom není hubený, jí dobře a docela i roste do výšky. Je to záhada i z fyzikálního hlediska
, ale protože nehubne, je zdravý a v pohodě, tak to neřeším.
Viděla bych to taky tak, že pokud roste, dobře jí a je od pohledu zdravý a při síle, nechala bych to být. Našeho 4leťáka jsem nevážila už dlouho a hlavně od minule už zase nevím, kolik měl, ale počítám, že to má dost podobně jako ten váš - nijak to neřeším… ![]()
No my s mužem nejsme žádní štíhlíci takže si váhu trochu hlídáme aby z nás nebyli kuličky..:) a malý se nám samozřejmě vždycky vetře na váhu, nemůže přece u ničeho chybět…:) Takže proto jsme si všimli. Tak z příspěvků vidím že nejsem sama, tak už jsem klidnějsí
Dokonce jsem ho i přeměřila 112 cm a 19,8 kg, což je jak jsem si tu našla docela normál v jeho věku ![]()
tak nepřibral, no ![]()
Pokud vyrostl do výšky a navíc je aktivní a nic mu zjevně nechybí, tak holt přibere zase za čas, to se stává, že dítě určitou dobu nenabere. Není to miminko, aby muselo pravidelně přibírat.
Zmínila bych to za půl roku na preventivní prohlídce, do té doby bych to rozhodně neřešila.
Já bych to taky neřešila, Náš syn nepřibral vůbec nic mezi 5. a 6. rokem. Má už rok 19 kg. Neřeším to, je v pohodě, nic ho netrápí, jí standardně blbě jako roky předtím, takže se tím podle mě nemá smysl zabývat. ![]()
Nas ma také 4,5 roku. Pravidelne ho nevazim, takze nevim, ale nekdy kolem vanoc mel kolem 17ti kilo a meri 110 cm. Posledni dobou se docela rozjedl, ale je velmi akcni, takze to vsechno vylita.Je to nase vyzlatko, mohla bych mu pocitat zebra
Nejak to neresim, jí, beha, nic mu nechybí ![]()
Mě teda holka dokonce hubne a přesto že jsem na to upozorňovala. Pediatra a i teď v nemocnici, tak se nad. tím nikdo nepozastavil
Dcerka, 4 a půl a váhově je 19,5. Nepřibrala skoro už rok, přijde mi to v pohodě. Kdyby pořád tak rostly, tak jsou to obříci ![]()
Naše holčička-4 roky a 8 měsíců má už skoro půl roku stejnou váhu 17kg. Zrovna včera jsme byly u doktorky a nic neříkala, tak to neřeším ![]()
Vůbec se tím nestresuj. Chodíme k mudr. kvůli váze a výšce několikrát ročně. A hlavní je růst. Pokud vyroste aspoň 5 cm ročně, tak je to v pohodě a váha ( pokud se nesnižuje)může stát i 2 roky. Takhle mi to bylo řečeno.
Ahoj devčata, můj malej ma 140 cm a 25 kg, me už přijde strašně hubenej…Neznáte naké vytamíny nebo doplňky stavy po kterých by přibral??Děkuji předem
Mam syna bylo mu 10let, je dost hubeny, pribira velmi pomalu, trapi me ale to, ze od vanoc nic nepribral, vazi porad neco malo pres 29kg.Taky jste nektera z vas resila tento problem? Na vysku roste normalne.