4m dítě a přehozený režim
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
4m dítě a přehozený režim
Dobré ráno,
už jsem zoufalá a hledám radu. Mám 4m miminko, hodné, učenlivé, ale bojujeme s jídlem. Přes den moc nejí a dohání to v noci. Doslovně v noci „žere“ jak prokopnutá
![]()
Dám ji spát v 20hod a od 23hod to začíná, po 2 hodinách vzhůru, povětšinou vypije/sní cca 50ml. Dávám já v noci střídavě čaj a UM.
Přes den ráno moc snídat nechce. K obědu dostává příkrm, ten sní, odpoledne též víceméně jí UM, večer vycvakne 180ml UM. Ale přesto v noci řádí. Sice se nají a spí, není to o tom, že by nebyla unavená. Mám pocit, že má ""přehozený"" režím co se jídla týče.
Dokáže někdo poradit, co s ní? Jak jí naučit, že v noci se spinká a nejí (popř. jednou za noc ať se pořádně napije).
Věřím, ž spousta z vás napíše, vydržet, nicméně „držím“ už měsíc a už nějak dochází síly ![]()
P. S.: když jí večer dám kašičku nepomůže to
Příspěvek upraven 07.04.20 v 07:20
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Čtyřměsíční dítě dostává už měsíc příkrmy? Dítě se mi v noci na jídlo budilo i po roce. Ne teda každé dvě hodiny. Ale nelila jsem do něj čaj. Kaše se doporučuje spíš k snídani. A fakt nezaručí, že se dítě napucne a spí až do rána.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Russet píše: Čtyřměsíční dítě dostává už měsíc příkrmy? Dítě se mi v noci na jídlo budilo i po roce. Ne teda každé dvě hodiny. Ale nelila jsem do něj čaj. Kaše se doporučuje spíš k snídani. A fakt nezaručí, že se dítě napucne a spí až do rána.
Ano, jednou denně k obědu. Začala jsem dávat, protože jí UM nestačilo, příkrm jí chutná a má je ráda.
Já vím, že některé děti se budí i ve vyšším věku, nevadilo by mi to, kdyby se teda najedla, když se vzbudí, ale já mám pocit, že je to spíše na chuť
samozřejmě že napít jí dám, hlady ji trápit nebudu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@skorotehotna píše:
Předně bych nedavala nic než jen mleko do 6 m.
Z jakého důvodu? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na noc bych kaši ještě tak 4 mesice nedávala, teď by ji z toho spíš bolelo bříško. Ale ano vydrz, máš miminko teď se prostě nějakej měsíc nevyspis. Buď ráda za těch 6h co spí, někdo vstává co 2 hodiny celou noc třeba 2 roky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kotatko03 píše:
Z jakého důvodu?
U nekojených dětí se začíná po ukončeném 4. měsíci. A opatrně, jednodruhovou zeleninou. Kaši jsem zkusila až na 6. měsíci, vybírala ty bezpříchuťové.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Protože doporučení pro optimální výživu je plné kojit do 6m:) (u UM asi nebude rozdíl ne?) a myslím ze není kam spěchat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@skorotehotna píše:
Protože doporučení pro optimální výživu je plné kojit do 6m:) (u UM asi nebude rozdíl ne?) a myslím ze není kam spěchat.
U nekojených se může od 4. Některé rýžové kaše jsou snad od ukončeného 4. měsíce. Ale přijde mi brzo nacpávat dítě kaší na noc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kotatko03 Dobry den, bezte s ni spat ve 20 h. Spi vam krasne vkuse 6 hodin. To jsem neznala snad do dvou let.Muze byt i hur.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Russet píše:
U nekojených dětí se začíná po ukončeném 4. měsíci. A opatrně, jednodruhovou zeleninou. Kaši jsem zkusila až na 6. měsíci, vybírala ty bezpříchuťové.
Přesně tak jsem začala, po ukončeném 4. měsíci a pouze mrkvicku, poté asi 2 týdnech jsem přidala kousek bramboru. Kaši jsem ji dala pouze jednou (na radu příbuzných a znova fakt ne, napsala jsem to, protože mi často bylo toto doporučováno)
@skorotehotna MM a UM je veliký rozdíl, kdybych ji kojila příkrmy do 6m nedám, ale UM je jiné složením (pr. Maltodextrin)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@monique1112 píše:
@Kotatko03 Dobry den, bezte s ni spat ve 20 h. Spi vam krasne vkuse 6 hodin. To jsem neznala snad do dvou let.Muze byt i hur.
Koukám že mi vypadla číslice, už jsem opravila, budí je ne ne 2, ale ve 23hod! Kdyby spala těch 6hod v kuse a vstala ve dvě jak píšete, nic neřeším ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo taky bych potrebovala radu. Mně se skoro osmimesicni budi co hodinu, hodinu a pul celou noc. V podstaze od narození. Do toho si strihne 3hodinove divadlo, pak teda milostivě zase na hodinu usne…vzdycky ji uklidní jen prso. Kaše nemůže, spí po nich ještě hůř. To stejné s jogurtem. Vyzkousela jsem snad vsechno a uspech nikde. Taktéž jen čekám na zázrak. A s přibývajícím věkem dcery si hraju s myšlenkou, že přestanu v noci kojit. Jenže já nevím jistě, jestli má hlad nebo se tím kojením jen uspává (přes den usina v kocare a večer v postýlce, ne u kojeni)… no s dovolením se hackuju.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kotatko03
Napadlo mě, že kaši radila babička. Mně zas radili nalít řídkou kaši do lahve a nechat v posteli dítě toto pít. Já krmila zásadně mimo postel a kaši do lahve jsem nedala nikdy.
Teda - kojila jsem v posteli. Ale jídlo pak už jedině mimo postel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@chaela píše:
Jo taky bych potrebovala radu. Mně se skoro osmimesicni budi co hodinu, hodinu a pul celou noc. V podstaze od narození. Do toho si strihne 3hodinove divadlo, pak teda milostivě zase na hodinu usne…vzdycky ji uklidní jen prso. Kaše nemůže, spí po nich ještě hůř. To stejné s jogurtem. Vyzkousela jsem snad vsechno a uspech nikde. Taktéž jen čekám na zázrak. A s přibývajícím věkem dcery si hraju s myšlenkou, že přestanu v noci kojit. Jenže já nevím jistě, jestli má hlad nebo se tím kojením jen uspává (přes den usina v kocare a večer v postýlce, ne u kojeni)… no s dovolením se hackuju.
Kojení bych zachovala. Možná se i uspává a chce tě u sebe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit