Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky,má dotázek.Mám chlapečka,čerstvé 4 měsíce a fakt by mě zajímalo kolik toho spapají vaše dětátka na UM,protože ten můj chce 210,podle té tabulky by měl zbaštižít 180,ale to nevydrží ani ty 3 hodky,takže jsem mu teda zkusila dát 210 a sežral
to jak nic za pouhých 20min.Zdá se mi divné,že mi kamarádky říkají,že je to moc,ale on je takhle s jídlem napřed od narození,tak jsem se chtěla zeptat,jak jsou na tom vaši miláčci? Děkuju
Radka1112 píše:
Ahoj holky,má dotázek.Mám chlapečka,čerstvé 4 měsíce a fakt by mě zajímalo kolik toho spapají vaše dětátka na UM,protože ten můj chce 210,podle té tabulky by měl zbaštižít 180,ale to nevydrží ani ty 3 hodky,takže jsem mu teda zkusila dát 210 a sežralto jak nic za pouhých 20min.Zdá se mi divné,že mi kamarádky říkají,že je to moc,ale on je takhle s jídlem napřed od narození,tak jsem se chtěla zeptat,jak jsou na tom vaši miláčci? Děkuju
no to je žroutík
moje dcerka taky byla napřed,už nevím kolik ale byla
jaké dáváš um?a pokud ho nebolí bříško,nemá zácpu ani není neklidný,tak mu to nevadí,zpozornět bys měla pokud se něco z toho objeví
a jak ti spí v noci?
Vůbec se tím netrap a nekoukej na tabulku. Každé dítko je jiné to mi řekla přímo dětská, že hold někdo baští a všechno zbaští a ta naše nechce mlíko tak je na příkrmech, aby se nějak docpala vitamínama. Já byla na palici protože na tabulce je 180ml a ona si dala sotva 100ml, ale jak řekla doktorka je to v pořádku. Kdyby se ti malej v noci budil hlady tak mu zkus dát na noc kaši nemléčnou s UM na zasycení a uvidíš
jinak pokud prospívá a je ok tak bych to nehrotila.
no muj skoro trimesicni 160ml
co 4hodiny,ale ja mam vzdycky 90-100MM a zbytek UM,zuby nehty se branim vice.uz takhle nabira 400gramu za tyden
takze cajuju ![]()
Ahoj, tak muj 2 mesicni vypije pokazde 170ml.
Divala jsem se na krabici s UM a tady v Anglii mame doporucenou davku pro 4 mesicni tech 210ml ![]()
Myslim, ze to vazne zalezi na miminku. Dej mu tolik, o kolik si rekne.
My mame taky takovyho otesanka. ![]()
Malá byla taky jedlík ![]()
Nedělej si starosti, prostě má větší hlad ![]()
Neřeš to co říkají kamarádky… mě se taky jedna divila, že malá (už nevím kolik jí bylo) sní celej bílej jogurt (o tom, že to byla schopná sežrat i s přesnídávkou jsem jí pomlčela
)
Pak ti bude jíst míň… Naší jsou 2 roky a teď vypije max. 150, takže ono se to mění..
![]()
Moje papala taky hodně. A měla jsem pocit že má pořád hlad…v noci buzení jak novorozenec, prostě na hlavu. Od té doby, co jsem začala místo oběda dávat zeleninku a místo večeře kašičku, je naprosto spokojená a už hlad nemívá. S příkrmy jsem začala v ukon.4.měs.
5 mesicu 150-180ml!vubec ho neomezuj,kdyz mu chutna,tak mu udelej i pul litru
!bud rada,ze pije a neodmita mliko! ![]()
Jo a neboj se, malá sice více papala, ale od 5. měsíce spí celou noc bez buzení na jídlo ![]()
naše 3m většinou 120. Někdy má den, kdy dá celkem 900, jindy 600 ![]()