5-6tt být raději doma?

4822
8.9.11 21:00

5-6tt být raději doma?

Potřebuji poradit. Jsme na začátku těhotenství, jsem velmi unavená a půl dne je mi vždy divně. Mám se raději šetřit a být doma nebo normálně chodit do práce, kde mám hoňku a nervy? Nechci se ulejvat a fňukat. Na druhou stranu mimi moc chci a nechci kvůli práci, aby to nevyšlo. Co radíte? Jaké máte osobní zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44197
8.9.11 21:06

Záleží, co máš za práci a jak to fyzicky zvládáš..
Pokud máš práci pro těhotné nevhodnou, měla bys to hlásit, aby Tě mohli přeřadit na jiné pracoviště..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
8.9.11 21:10

Ahoj, únava v prvním trimestru je celkem běžná věc. Co znamená, že Ti je divně? Myslím, že jen ty sama dokážeš posoudit, jestli práci zvládáš nebo ne. Co si třeba vzít týden dovolenou, nepomohlo by to?

Já jsem ty první týdny byla unavená taky naprosto neuvěřitelně. Každý den vypadal tak, že přímo z práce jsem utíkala domů, tam jsem naprosto odpadla. Probudila jsem se kolem osmé večer, dala sprchu a šla spát :lol: Trvalo to asi do 10tt, pak se to zlepšilo.

V druhém těhotenství jsem na to dost vzpomínala, protože jsem měla doma syna a takto už to praktikovat opravdu nešlo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
8.9.11 21:15

Není to nic neobvýklého. Já měla první trimestr žaludek na vodě minimálně dopoledne a usnout jsem dokázala i v sedě, což je u mě nevídáno neslýcháno :lol: Stejně jako Petta jsem chodila spát už odpoledne.
Ale pokud je ti opravdu špatně, zůstaň doma.
A jakou práci děláš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
8.9.11 21:15
balestra píše:
Potřebuji poradit. Jsme na začátku těhotenství, jsem velmi unavená a půl dne je mi vždy divně. Mám se raději šetřit a být doma nebo normálně chodit do práce, kde mám hoňku a nervy? Nechci se ulejvat a fňukat. Na druhou stranu mimi moc chci a nechci kvůli práci, aby to nevyšlo. Co radíte? Jaké máte osobní zkušenosti?

Já jsem zjistila. že jsem těhotná v 8tt, byla jsem v práci do konce týdne a šla marodit. Zajedno mi to doporučili nadřízení, neměli mě kam přeřadit, jednalo se o práci zástupce vedoucího v supermarketu, stres, fofr, zvedání těžkých věcí, žádný čas na jídlo, pomalu ani na pití. Takže jsem i byla za tu nemocenskou ráda. Měla jsem to podobně jako ty, vždy půl dne mi bylo divně:-) a nutně jsem potřebovala odpoledne spát.
Záleží na tom, co konkrétně děláš a jak se na to cítíš… Ale pokud máš strach, asi bych šla marodit bud do materske, nebo na par tydnu az ti bude lip, ale to ti nikdo nezaruci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30315
8.9.11 21:17

Záleží co máš za práci, pokud nějakou fyzicky náročnou práci nebo práci, kde bys svou nepozorností mohla udělat průšvih tak by asi stálo za to buď jít domů nebo se nechat přeřadit.

Taky jsem na začátku těhu byla strašně unavená, tak jsem chodila dřív spát a tím se to trošku upravilo. Nevolnosti jsem mívala nejvíc ráno a po zbytek dnes jsem si musela dát pozor na hlad. Po ruce jsem měla bompari to byla dobrá první pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68991
8.9.11 21:18

Tak a únava a cítit se divně je v těhotenství normální u většiny žen. Záleží na konkrétní práci a dalších okolnostech, jestli bysis na to brala dovolenou nebo neschopenku… Jinak taky naprostou většinu žen to během prvního trimestru přejde. Taky je samozřejmě možnost vzít si neschopenku na pár týdnů a až bude líp, do práce se vrátit. Ale pokud to zvládáš, tak se neboj, chodit do práce při únavě a nevolnostech (pokud permanentně nezvracíš) není pro těhotenství nijak ohrožující, spíš teda pro zaměstnavatele, můj výkon v prvních týdnech klesnul asi tak na půlku :-) Pokud ti to přijde nesnesitelné (ale to byses asi neptala a rovnou si pro tu neschopenku běžela), zajdi si k dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
8.9.11 21:20

to je fakt na tobě, jak se cítiš, já v těh. od 5tt zvracím a zvracím, takže já bych pracovat nemohla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6867
8.9.11 21:21

Ahoj
já si prohodila sněny a od 7 do 13tt jsem dělala jen odpolední. Dopoledne jsem se dala dohromady a pak to šlo. záleží co děláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1937
8.9.11 21:38

Ahoj,
jak už tady bylo napsáno, záleží co děláš, jestli se na to cítíš. Já pracovala do 34tt, sice v kanceláři, ale někdy dost stresující práce. Jakmile jsem se dozvěděla, že jsem těhu, tak jsem se v práci prostě nenechala a všechno jsem brala s nadhledem. Věděla jsem, že mě to nestojí za to, dělat si v mém stavu nervy :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
8.9.11 22:12
balestra píše:

Já od 6.tt musela na 3 týdny na nemocenskou, protože mi bylo tak zle, že jsem jen ležela. Pro mě byl problém se oblíknout nebo si vyčistit zuby. Pak jsem se trochu zmátořila a už to bylo lepší a v práci jsem měla spánkové krizovky mezi 10. a 11.h

• Citovat
  • Upravit
8911
8.9.11 22:35

V prvním těhu mi bylo špatně celé 4 měsíce, ale když jsme si hlídala jídlo (každé 2 hodinky aspoň něco), tak to šlo a do práce jsem chodila až skoro do porodu. Při tom shonu jsem na to občas i zapomněla (že je mi nevolno, že si mám hlídat jídlo) a pak s o to větší razancí se nevolnost ozvala (večer!, ráno mi nikdy zle nebylo)

Druhé těhu mi bylo tak strašně zle (taky 4 měsíce), že se mi o staršího jezdily na střídačku starat máma a tchyňka. :oops: Jako fakt děs běs a práci bych tedy rozhodně nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
9.9.11 00:23

Určitě se zbytečně nenamáhej, já to tak ze začátku taky měla, únava, žaludek jako na vodě, ale cítila jsem, že práci zvládám, tak jsem do práce chodila, resp. chodila jsem si tam posedět. Zvracení mi vyšlo až domů, doteď nechápu proč se tomu říká „ranní nevolnosti“ ale to už není moc k tématu :oops:

• Citovat
  • Upravit
8911
9.9.11 00:58
julniki píše: …doteď nechápu proč se tomu říká „ranní nevolnosti“ ale to už není moc k tématu :oops:

To jsem si obě těhotenství říkala taky. Ráno mi bylo jakš takš a pak už to bylo jen horší a horší. A cca v 17h jsem musela ležet v tichu a sama, do 19h se snažila nějak přežít, pak mě stejně přemohlo zvracení (jako kdyby co žaludek za ten den nestrávil, tak na noc muselo ven) a pak jsem „umřela“ až do rána. A starej se takto o batole… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4822
9.9.11 06:47

díky

ahoj. Díky za názory. Nezvracím. Já odjakživa mám bolesti, návaly, před tím než jdu zvracet a pak samotné to zvracení je už úleva. No a teď mám vlastně tu první fázi, ale uchovávám si vše na svém místě. Rozhodně chci pracovat až do konce, jen jsem si nebyla jistá, zda mimi nepomůže, když já nebudu usínat v práci, ale doma:). Dovolenou mám již dlouhodobě nahlášenou od konce září na 2 týdny, takže si odpočinu. Práci nemám fyzicky náročnou, spíše psychicky. Prostě práce s lidma.Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí