Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, prosím o radu, jsem z toho trochu vyplašená.. trochu dost.
Včera jsem byla na kontrole a podle ultrazvuku jsem si všimla mu tam velikost hlavičky ukazovala termín porodu 15.10. - podotýkám, že momentálně ho mám upravený na 29.9. a úplně první termín byl 15.9.
to už jsem se trochu zarazila.. protože jsem 37 týden, před upravením prvního termínu bych měla být 39 a včerejší ultr. odpovídal cca 35..
proto jdu zítra na nějaké vyšetření průchodnosti pupečníku..
a pokud by to nebylo OK, poslal by mě na vyvolání.
Nemáte s tímto někdo nějakou zkušenost? Hrozně se bojím, aby byla malá vpořádku ![]()
Ahoj pokud průtoky pupečníkem nejsou v pořádku, vyvolává se porod. Nechápu proč ti pořád mění termíny porodu, nemá se to dělat. Takže v klidu. POdle menzes jsi v 39.tt, ne???? Tak máš donošený miminko. Neboj bude v pořádku. někdy se stane, ale že miminko není tabulkové a je menší. moje dcera měla 2600g a 47cm narozena v 39.tt. byla menší a průtoky byli v pořádku. držím pěsti at to vše zvládnete.
to mě štve když slyším že mění termíny kvůli velikosti.
termín se stanoví podle menzes a pak podle utz ve 12.tt pak se s ním nehýbe, protože každé miminko je jiné, jinak roste a doktoři by to neměli dělat. máš ten první termín, pak zbytečně sterují maminku a někdy zbytečně drží miminko dýl v bříšku a jsou pak problémy. ![]()
Podle MS jsem 39 no … ale mimčo podle ultrazvuku odpovida 35
ale kdyby ji něco bylo, tak na to přijdou už dřív, že jo? ![]()
Camelie píše:
Podle MS jsem 39 no … ale mimčo podle ultrazvuku odpovida 35ale kdyby ji něco bylo, tak na to přijdou už dřív, že jo?
určitě. a to má být holčička??? ty bývají menší. mě taky neodpovídala. neměla tabulkovách 3,5kg. prostě drobek.
Mě to tak rozčiluje když takhle straší maminky já si tím taky prošla. jejich povinnost je udělat jen vyšetření zda jsou dobré průtoky a hlavně nestresovat. ![]()
ano, bude to holčička
no na ty prutoky jdu právě zítra
a teď kyž kolem sebe vidím ty mimina co se rodí nejmíň 3600 tak jsem z toho uplně vyplašená, že moje holka jestli bude mít s bídou o kilo míň kdyby se měla teď narodit… :/
a kdy jdeš na kontrolu???? já jsem drzhý dítko rodila předčasně pro komplikace v 32.tt byl menší jěště než měl být, ale sestra na neonatologii mě říkali, že není důležitá váha, ale zralost miminka. Vždy je to bráno podle menzes nebo podle utz ve 12.tt. Takže tvoje miminko je vyzrálé na 39.tt. Že ti to posouvají se vůbec neboj.
Camelie píše:
ano, bude to holčičkano na ty prutoky jdu právě zítra
a teď kyž kolem sebe vidím ty mimina co se rodí nejmíň 3600 tak jsem z toho uplně vyplašená, že moje holka jestli bude mít s bídou o kilo míň kdyby se měla teď narodit… :/
dcerka měla 2600g a vše bylo v pořádku. akorát jsme měli dýl pleny velikosti č. 1 a oblečení nám bylo trošku větší. ![]()
uklidním tě, moje druhé dítko 32.tt narozeno tak měl 1430g a 40cm. A ted má pět měsíců a 6,5kg. ![]()
jo a kdyby to bylo fakt tak hrozné tak tě pošlou do nemocnice na kontrolu ihned.
děkuji moc.. hned jsem trochu klidnější.. koukala jsem do tvého profilu a právě jsem si všimla že klučíka jsi měla malinkýho .. :/ na kontrole jsem byla včera a průtoky zítra .. snad to zvládnu minimálně stejně dobře jako ty :/ ![]()
fakt je mi hned trochu líp ![]()
Já to chápu u obou dětí to byli nervy, opravdu veliké stresy a doktoři to ani nemluvím, každej mluvil jinak. Já nevěděla nic. U kačky že je malinka v kartě měla napsaný hypotrofická, nebyla prostě tabulková, no a Míša tam problémy byli, byli to nervy a pořád jsou, ale jak sama vidíš, kdyby něco bylo špatně tak na to přijdou dřív.
Držím pěsti a pak dej vědět jak jste, holky, dopadly.
A určitě to spolu zvládnete. ![]()
Ahojky zkušenosti mám.Na průchody pupečníku jdeš asi z toho důvodu,že se dítko zdá malé,tak zda mu koluje dostatečně výživa.Pokud yb to tak nebylo,ihned ti vyvolají porod.Ničeho se neboj,já to zažila před 14ti měsíci.Narodila se mi v 38tt dcerka s váhou 2340gr a ted by nás sežrala za živa,je to pěkný cvalík a v ničem nestrádá
.Doktoři vědí co dělají,hlavně bud v klidu,taky jsem byla vyplašená ![]()
tak asi takhle nějak to je u mě no.. jak jsem psala.. podle MS 39 týden, a velikostně odpovídá 35.. takže cca 2500 g…
Tak to jsi mě uklidnila, děkuji .. nikde jsem se nějak nemohla nic dočíst.. tak zítra uvidíme, snad to dopadne co jak nejlépe hlavně pro malou :/
Camelie píše:
tak asi takhle nějak to je u mě no.. jak jsem psala.. podle MS 39 týden, a velikostně odpovídá 35.. takže cca 2500 g…
Tak to jsi mě uklidnila, děkuji .. nikde jsem se nějak nemohla nic dočíst.. tak zítra uvidíme, snad to dopadne co jak nejlépe hlavně pro malou :/
Určitě,přeju hodně štěstí a pevné nervíky.
![]()