Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Moc na tebe myslím, ať je vše ok, a kdyby náhodou nebylo, tak 9.9. je krásný datum. Doufám, že dáš vědět, držím pěstičky ať vše dopadne v pořádku.
Smerodatny TP by mel byt ten, ktery vyjde ve 12 tt.
Ja mam pri kazde KO malou taky mensi o dva tydny, cca.
Doktor nikdy nic nerekl, koukl i na prutok. Dulezite je, ze mimco pribyva na vaze, jakmile by mimco nerostlo tak je problem.
Navic vaha plodu je jen odhad, muzou se seknout i o pul kg, ale taky nemusi, zalezi.
Drzim pesti, at vse dobre dopadne ![]()
děkujiiii
tak dneska jsme jeli do nemocnice teda na nějaký ta vyšetření.. u samotného pana primáře.. a ten mě docela uklidnil.. jemu podle velikosti vychází na 2800 g.. a 36 týden
což nechápu, protože mi ráno můj gynekolog odhadl váhu na 2400 g.. tak jsem koukala teda
ale průchody jsou vpořádku, jen pro jistotu si mě tady nechali .. ale řikal, že přístí týden bychom to vyvolali.. prej mám málo plodovky ..
ale jsem klidnější .. a za chvíli budu máma
tak snad se neraduju předčasně
![]()
ano.. taky mi to řikal, a to podle toho ultr. ve 12 tt bych měla mít termín ted 20 .. :/ a sám se koukal na ty termíny moje a nevěděl, který je platný
byl z toho celej tumpachovej
no ted už mi je i trochu do smíchu ![]()
Jé tak to je dobře. ![]()
Jinak onten ultrazvuk není přesný, mě jej dělal pokaždý jiný mudr a vždy se některý cabl. ![]()
Tak to máš jak já u kačky, taky byla menší a měla jsem málo plodovky, bud ráda, že jsi v péči a půjdeš na vyvolání, alespoň jsi pod kontrolou. ![]()
Super, ja jsem si myslela, ze ti nakonec reknou, ze mimi ma 3000 g
.
Tak hlavne at jste v poradku. Nakonec porodis 3,5 kg mimi
![]()
a taky mi řikal, že směrodatny je termin ten prvni,, že posouvani ve vyšších stupních těhu je už takové o ničem :/
takže to mám stejně jak ty .. a taky je naprosto vpohodě.. tak to jsem ráda, zas mi je o něco lépe
monitory mám dobré.. tak asi v pondělí uvidi primář co a jak a který den budu mámou ![]()
Camelie píše:
a taky mi řikal, že směrodatny je termin ten prvni,, že posouvani ve vyšších stupních těhu je už takové o ničem :/
takže to mám stejně jak ty .. a taky je naprosto vpohodě.. tak to jsem ráda, zas mi je o něco lépemonitory mám dobré.. tak asi v pondělí uvidi primář co a jak a který den budu mámou
právě taky nechápu co ti doktoři kolikrát vymýšlí s těma termínama. ![]()
Kačka taky měla dobrý monitory takže až mi praskla voda tak jsme jeli. Akorát pak nastali komplikace, neotvírala jsem se a kačce se tam už nelíbilo, tak musela akutně ven.
Moc gratuluji. ![]()
a ještě jeden dotaz… pri vyšetření do mě hrabnul rukou, docela to zabolelo a řekl mi at se nedesim, že budu špinit… co mi to udělaaaaal? ![]()
Camelie píše:
a ještě jeden dotaz… pri vyšetření do mě hrabnul rukou, docela to zabolelo a řekl mi at se nedesim, že budu špinit… co mi to udělaaaaal?
ten hamiltnův hmat (nevím jak se to píše), je to hmat, kterým se popohání čípek k porodu, podle mě ti ho budou ted dělat při každé kontrole.
ou ou ou něco jsem o tom četla.. furt mě tak pobolívá břicho.. ale myslím, že to ještě tak rychle nebude… ale příští týden asi určitě..
už nesmím číst všechny ty články o porodech, nebo se zcvoknu ![]()
Camelie píše:
ou ou ou něco jsem o tom četla.. furt mě tak pobolívá břicho.. ale myslím, že to ještě tak rychle nebude… ale příští týden asi určitě..už nesmím číst všechny ty články o porodech, nebo se zcvoknu
nečti, vřele doporučuji. ![]()
mě u kačky, den před prasknutím vody taky jen pobolívalo břicho a když mě praskla tak jsem se smíchem jela jakože to nic není. Ale pak oj oj. ![]()
Dalsi hulvat, co se nezeptal pacientky, zda vubec Hamiltonuv hmat chce ![]()
no… asi ano
ale nevím, jistě, jestli to byl ten hmat..
jen doufám, že to co mě teď tak pekelně bolí jsou jen poslíčci ![]()
Hamiltonuv hmat je k vyvolani porodu. Takze byt tebou zapisuju kontrakce, i kdyby to meli byt poslicci.