Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky chtěla bych se zeptat na váš názor ohledně tripple testů. Můj dr. mi dal na zvážení jestli na ně chci jít nebo ne. Poprvé před dvěma lety jsem na ně šla vyšly v poho a všecko bylo v poho
teď nevím asi jsem se v mezičase moc informovala
prý to hází docela často blbé výsledky tak nevím
Jinak je mi 34 takže docela dost ale zas ne až tak moc na odběr plodovky. tak budu ráda za vaše názory ![]()
A byla jsi na prvotrimestrálním screeningu?? Pokud ano a vyšel dobře, tak bych na tripple testy už nešla…
lyrica píše:
A byla jsi na prvotrimestrálním screeningu?? Pokud ano a vyšel dobře, tak bych na tripple testy už nešla…
v kterém týdnu se dělá já jsem v 9 ![]()
http://hradec-kralove.sanus.cz/…i-screening/
mrkni třeba sem
v pohodě to ještě stihneš, řekni o tom svém doktorovi, že bys na něj chtěla jít, on ti dá doporučení, popřípadě poradí, kam se na něj objednat ![]()
Tak já na ně šla a tripply mi vyšly líp jak NT screening.Takže záleží na tobě.Já bych na ně asi šla.
janca84 píše:
Tak já na ně šla a tripply mi vyšly líp jak NT screening.Takže záleží na tobě.Já bych na ně asi šla.
To že ti vyšli lépe tripple ale nic nedokazuje
,,NTéčko,, je daleko průkaznější a přesnější…
V tomhle těhotenství jsem byla jen na NT-screeningu, který vyšel dobře, a tak mi i do zprávy napsali, že není třeba dělt triply. Akorát se připrav, že ten NT scr. se platí. V Brně na Veveří myslím 1500, ale rozhodně je to dobrá investice.
bubulina píše:
V tomhle těhotenství jsem byla jen na NT-screeningu, který vyšel dobře, a tak mi i do zprávy napsali, že není třeba dělt triply. Akorát se připrav, že ten NT scr. se platí. V Brně na Veveří myslím 1500, ale rozhodně je to dobrá investice.
problém je v tom že jsem momentálně v zahraničí kde se to nedělá buď triply nebo nic
![]()
Nešla byhc kdybych měla na výběr…akorát zbytečně nervují šla bych jen na NT screening BTW já ho neplatila ani u jednoho syna takže všude se neplatí ![]()
Ahoj, u prvního těhu jsem na NT nebyla a měla jsem pouze triple testy, vyšly negativní, prý vycházejí často falešně pozitivní. Můj dr. mi teď doporučil právě ten prvotrimestrální screening právě kvůli věku a to jsem mladší než ty. Šla bych na něj. Teď jsem dle dr. 8+0 dle MS 7+5 a už jsem na NT objednaná, na krev jdu za 3 týdny a na UTZ o 14 dní později. Jsem teda objednaná do Prahy a tam se za něj nic neplatí, v čemž mě dr. velmi potěšil. Jinak bych si za něj určitě zaplatila a byla jsem pro něj už rozhodnutá, za 14 dní si jdu pro žádanku.
já jsem byla také jen na ultrazvuku (nosní kůstka + šíjové projasnění) + krevních testech na konci 1. trimestru a na tripple už mě gynekolog ani neposílal právě proto, že prý vycházejí často falešně pozitivně
Tak já jsem ani neuvažovala,že bych na tripply nešla.Ale kdyby mi vyšel dobře screening,tak bych na ně asi nešla
Tripply mi vyšly negativně a já už jsem pak byla klidná.A koukám,že se v Praze prvotrimestrální screening neplatí? Já v Olomouci platila 1400kč a 1000kč mi pojišťovna proplatila.
totálně na nic, já na nich nebyla protože prý stačí mít NT screening, na západě je někde pro jejich neprůkaznost a časté falešně pozitivní výsledky zakázali!!