Co si myslíte o tripple testech?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
42
23.9.11 10:37

Tripple testy

Ahoj v pondělí mi byly řečeni výsledky tripple testu a je pozitivní na downův syndrom je to 1 z 250.Jsem z toho na nervy.Děsně se bojím.Byla jsem v prvním trimestru na 1 Scriningu a na ultrazvuku a vše dopadlo výborně a na jednou takovýhle šok.Děsně se bojím!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
deedi
23.9.11 11:27

no po me zkusenosti bych uz ted tolik nestresovala…ja nechtela jit na genetiku zadnou. Ty triply bych taky odmitla, ale proste mi odbery vzali. Vyslo samozrejme riziko Downa 1:77, takze docela vysoke. Navrhli mi plodovku, tu jsem odmitla a sla jen na UZT, kde se nic nepoznalo, a tim se pomer zmenil na 1:200. A ted mame krasnou zdravou holcicku…a jestli Tobe vysly prvni testy OK, tak bych tolik nestresovala, protoze Triply jsou o nicem a v mnoha EU zemich uz se davno nedelaji!!!

• Citovat
  • Upravit
170
23.9.11 11:32
pokud vyšly prvotrimestrální testy dobře, tak bych se výsledky tripplů také moc neznepokojovala - vycházejí až moc často falešně pozitivně
Peťka M píše:
Ahoj v pondělí mi byly řečeni výsledky tripple testu a je pozitivní na downův syndrom je to 1 z 250.Jsem z toho na nervy.Děsně se bojím.Byla jsem v prvním trimestru na 1 Scriningu a na ultrazvuku a vše dopadlo výborně a na jednou takovýhle šok.Děsně se bojím!!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1587
23.9.11 12:58

Měla jsem stejné číslo, pro jistotu jsem šla na amnio, malej je zdravej jako řípa. Já bych si dowňáčka nenechala, chtěla jsem mít jistotu, nechtěla sjem se stresovat dalších 5,5 měsíce, zda se mi narodí zdravé dítě nebo ne. Amniocentézy nelituju :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1587
23.9.11 12:58

Jo a NT screening jsem měla OK, ale i tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
25.9.11 15:53

Tak uvidíme jak se rozhodneme.Objednala jsem se na genetiku do Pardubic tak uvidím co nám řeknou a co nám doporučí.Musím pořád na to myslet a moc se všeho bojím! :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
25.9.11 21:47

to je přesně to, co mě na tripplech štve, jsou nespolehlivý a ve výsledku vlastně i drahý - provádí se amnio často zbytečně. přeju, ať je vše v pořádku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
3.10.11 20:05

Ahoj!Dnes jsem tedy byla na Genetice v Pardubicích.Paní doktorka se mi jevila dost divně.Pořádně nám nic nevysvětlila řekla jen že mi doporučuje odběr plodové vody.Ani mi neudělala žádný ultrazvuk že si mám počkat do 20 tt.Když jsem se ptala čemu spíše věřit tak mi řekla že se nedá ničemu věřit že ten první scríning je 85% a ten tripple testy jsou 70%.Tak že by bylo nejlepší ta plodovka ale já se toho bojím.Když je tam riziko potratu.Tak si počkám na ultrazvuk a kdy by se doktorovi Eliašovi něco nelíbilo tak bych podstoupila plodovou vodu.Jsou to nervy.Dnes jsem v noci vůbec nespala pořád jsem se budila!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17058
3.10.11 20:27
Peťka M píše:
Ahoj!Dnes jsem tedy byla na Genetice v Pardubicích.Paní doktorka se mi jevila dost divně.Pořádně nám nic nevysvětlila řekla jen že mi doporučuje odběr plodové vody.Ani mi neudělala žádný ultrazvuk že si mám počkat do 20 tt.Když jsem se ptala čemu spíše věřit tak mi řekla že se nedá ničemu věřit že ten první scríning je 85% a ten tripple testy jsou 70%.Tak že by bylo nejlepší ta plodovka ale já se toho bojím.Když je tam riziko potratu.Tak si počkám na ultrazvuk a kdy by se doktorovi Eliašovi něco nelíbilo tak bych podstoupila plodovou vodu.Jsou to nervy.Dnes jsem v noci vůbec nespala pořád jsem se budila!

To je naprd,že jsi zrovna narazila na divnou doktorku :zed: A na UTZ jdeš kdy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
3.10.11 20:55

Na ultrazvuk jdu až za týden.Je sice hrazený ale co bych neudělala pro miminko.Hlavně aby bylo v pořádku!!Moc se bojím!!! :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17058
3.10.11 21:07
Peťka M píše:
Na ultrazvuk jdu až za týden.Je sice hrazený ale co bych neudělala pro miminko.Hlavně aby bylo v pořádku!!Moc se bojím!!! :cry:

Jak hrazený? UTZ ve 20tt je snad plně placený pojišťovnou,ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
3.10.11 21:11

To je pravda ale za týden je placený a až za 14 dní je nehrazený ale já to nevydržím čekat 14 dní a čekat jak to dopadne.Tak si to raději uhradím sama!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17058
3.10.11 21:33
Peťka M píše:
To je pravda ale za týden je placený a až za 14 dní je nehrazený ale já to nevydržím čekat 14 dní a čekat jak to dopadne.Tak si to raději uhradím sama!

Tý jo a kolik tě to bude stát? Navíc,pokud je tam nějaké riziko nebo podezření tak by to mělo být tak jak tak zadarmo,ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
3.10.11 21:36

Bude mě to stát 1000Kč.Taky jsem si to myslela ale jak to vypadá tak asi ne.Uvidíme!!Chtěla jsem jít na 3D ultrazvuk aby mi udělali video tak to zruším a tohle si zaplatím!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí