Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
na h. jak tu někdo psal nejsou…ale musí se integrovat s tím prvotrimestrálním skríningem, jinak opravdu jsou často falešně pozitivní a zbytečně maminku vystraší. Ten integrovaný test (případně sérum integrovaný, pokud se neměří NT) je v současnosti nejpřesnější. Samotné triply jsou skutečně překonané.
elanaa píše:
na h. jak tu někdo psal nejsou…ale musí se integrovat s tím prvotrimestrálním skríningem, jinak opravdu jsou často falešně pozitivní a zbytečně maminku vystraší. Ten integrovaný test (případně sérum integrovaný, pokud se neměří NT) je v současnosti nejpřesnější. Samotné triply jsou skutečně překonané.
díky za reakce ale jak už jsem psala já na ten první screening jít nemůžu protože se tady nedělá tak proto mně zajímají ty tripply ![]()
janca84 píše:
Tak já jsem ani neuvažovala,že bych na tripply nešla.Ale kdyby mi vyšel dobře screening,tak bych na ně asi nešlaTripply mi vyšly negativně a já už jsem pak byla klidná.A koukám,že se v Praze prvotrimestrální screening neplatí? Já v Olomouci platila 1400kč a 1000kč mi pojišťovna proplatila.
Janco, jj můj dr. mi říkal, že Praha je jednou z mála, kde se neplatí, že jinde bych musela platit 1000,– a výš. Takže jsem za to opravdu ráda.
mikky píše:
díky za reakce ale jak už jsem psala já na ten první screening jít nemůžu protože se tady nedělá tak proto mně zajímají ty tripply
A co takhle si to tady v Čechách domluvit a nechat udělat tady, s tím, že si to samozřejmě zaplatíš…
mikky píše:
díky za reakce ale jak už jsem psala já na ten první screening jít nemůžu protože se tady nedělá tak proto mně zajímají ty tripply
tak to nechápu, já jsem z malého města a dělají to tu!! a i kdyby nedělalo tak si zajedu do většího města kde to dělají, za tu jistotu že je to okej mi to stálo
Priznam se, ze v Tvem pripade bych asi na triple testy sla - je jasne, ze nejsou moc presne rika se asi 60% coz moc neni, ale alespon neco. Kazodpadne Ti kdyztak aleposn pak udelaji dukladny UTZ a uvidis.
Kdyz jsem cekala prvni tak jsme o prvotrimestralnich testech nevedela a sla jsme jen na tripple testy - ty vysly pozitivne byl to sok, pak je opakovali, nebot si nebyli jisti jeslit byl spravne zadam tyden tehotenstvi vysly opet pozitivne a to me fakt dostalo. Udelali i UZT a rikali, ze dle toho to vypada dobre, ale ze to neni jistota tak jsme sla na plodovku a pak jsem byla naprsoto klidna
vse bylo v poradku.
Pri druhem tehotenstvi jsme si rikala, ze ten stres nechci zazit. Tak jsem se rozhodla, ze si zaplatim ten prvtrimestralni sceening a pak budu na triplle testech uz klidna (v te dobe byly povinne) No jaky to byl sok kdyz ten prvotrimestralni vysel take pozitivne hned me hnali na UTZ, pak na genetiku a dali mi vybralt bud pockat par tydnu a jit na tripple testy, ktere v mem pripade dost pravdepodobne zase budou pozitivni nebo jit jeste ten den na CVS - sla jsem nervy na to cekal na tripple testy a pak zase na plodovku jsem fakt nemela. No a vysledek mame druheho zdraveho chlapecka ![]()
Takze ono nic neni na 100%
Ono dost zalezi na Tvem postoji pokud jsi pevne rozhodnuta, ze by jsi chtela i postizene dite tak bych na ne nesla. Jinak bych asi sla - proste by mi to nedalo…
martulkasloník píše:mikky píše:tak to nechápu, já jsem z malého města a dělají to tu!! a i kdyby nedělalo tak si zajedu do většího města kde to dělají, za tu jistotu že je to okej mi to stálo
jo už to vidím, že jsi v cizině, nojedině bych přijela na návštěvu do čech a zašla si na to tady sstejně se to platí tak je fuk kde jsi pojištěná
martulkasloník píše:mikky píše:tak to nechápu, já jsem z malého města a dělají to tu!! a i kdyby nedělalo tak si zajedu do většího města kde to dělají, za tu jistotu že je to okej mi to stálo
jo už to vidím, že jsi v cizině, nojedině bych přijela na návštěvu do čech a zašla si na to tady sstejně se to platí tak je fuk kde jsi pojištěná
Nekde se to neplati co jsem o tom cetla, tak je to proto, ze na to dostlai nejaky grant. Ja byla v Gennetu a tam se to platilo mylsim, asi 1300,– ale jelikoz mi to vyslo pozitivni tak jsem nakonec neplatila nic…
Mně sice tripple testy vyšly negativně, ale měla jsem tam jednu zvýšenou hodnotu - myslím 1 ku 800 na downům syndrom. Doktor mě proto hnal na genetický UTZ, který mi vyšel negativní, přítel ještě musel na genetické odběry krve, pt měli v rodině toto postižení. Plodovku jsem odmítla, nechtěla jsem riskovat potrat. Dítě se mi narodilo zcela zdravé, a.skore: 10-10-10.
Pettulle píše:janca84 píše:Janco, jj můj dr. mi říkal, že Praha je jednou z mála, kde se neplatí, že jinde bych musela platit 1000,– a výš. Takže jsem za to opravdu ráda.
Tak já jsem ani neuvažovala,že bych na tripply nešla.Ale kdyby mi vyšel dobře screening,tak bych na ně asi nešlaTripply mi vyšly negativně a já už jsem pak byla klidná.A koukám,že se v Praze prvotrimestrální screening neplatí? Já v Olomouci platila 1400kč a 1000kč mi pojišťovna proplatila.
To je super.A na to že je to Praha,fakt nechápu ![]()
Anonymní píše:
Mně sice tripple testy vyšly negativně, ale měla jsem tam jednu zvýšenou hodnotu - myslím 1 ku 800 na downům syndrom. Doktor mě proto hnal na genetický UTZ, který mi vyšel negativní, přítel ještě musel na genetické odběry krve, pt měli v rodině toto postižení. Plodovku jsem odmítla, nechtěla jsem riskovat potrat. Dítě se mi narodilo zcela zdravé, a.skore: 10-10-10.
Mě právě na prvotrimestr.vyšel Downův syndrom 1:300
Ale nosní kůstka apod.-to vypadalo dobře.Takže jsem musela jít na triplle a pak na gentický UTZ v 19tt.A máme naprosto zdravou čertici
![]()
bubulina píše:
V tomhle těhotenství jsem byla jen na NT-screeningu, který vyšel dobře, a tak mi i do zprávy napsali, že není třeba dělt triply. Akorát se připrav, že ten NT scr. se platí. V Brně na Veveří myslím 1500, ale rozhodně je to dobrá investice.
Ve Zlíně se neplatí ![]()
Platí se ve Zlíně, ale tam jsou dvě místa kde to dělají.. Na jednom se platí na druhém ne..
Tam někde jak je nemocnice Atlas napeoti prý se neplatí , ale v nemocnici ano, nebo naopak ,nevím, známá mi to říkala, že ji gynekolig poslal na jedno místo, že na druhém se platí