Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
dnes jsem dostala výsledky triple testu.jsou hrozné.down je o.k.ale riziko edward.syndromu mám 1z10 a SLO syndrom dokonce vyšší než 1z5.je ještě nějaká šance,že výsledky plodové vody vyjdou dobře? doktorka mi rovnou řekla,že jsou i matky,které děti donosí,ale spíše kvůli své víře a náboženství.
nevím,co s tím…
a ve kterém jsi to teď týdnu?zjišťovala jsi něco o těch nemocích?jsou vážné?
jsem 17tt.jsou,u toho edw.synd.mimčo dožívá tak roku,pokud nezemře po porodu.a ten druhý má takové množství postižení,že dítě by bylo chudák.a také by to nemuselo přežít.
My měli riziko 1:11 na rozštěp páteře a odběr plodovky dopadl dobře a malá je naprosto v pořádku
Budu na tebe myslet, aby ti taky dopadlo dobře!!!!
Vím, že jsou to strašné nervy, ale drž se ![]()
právě že ne.neměla jsem nic,kromě běžných prohlídek a uz u doktorky.až teď ten triple.
Nehazej flintu do zita. I to riziko 1 z 5 je porad jen dvacetiprocentni moznost. Pravdepodobnost, ze miminko je v poradku je porad nekolikanasobne vyssi nez cernej scenar. Drzim palace, at vse dopadne dobre.
co nejrychleji odběr plodové vody.. a já bych viděla že šance je!
uvidíš podle odběru!
Tripple testy vycházejí často falesně pozitivní. Ta šance na falešně pozitivní výsledek je 50:50. Proto se výsledky z něho neberou jako relevantní, ale jako indikativní. Navíc u Tebe např. u Edwardse existuje šance 9:10, že dítě bude zdravé. Je tedy velká šance, že výsledky z amniocintézy dopadnou nad očekávání dobře. Určitě ti tady napíšou maminy, kterým Tripple vyšel podobně a narodilo se krásné a zdravé mimčo. Hlavně neházet flintu do žita! ![]()
Doktoři tvrdí, že obě nemoci, které uvádíš, jsou neslučitelné se životem, ale existuje spoustu přeživších a dokonce těch, kteří žili „dost“ dlouho a překonali všechna očekávání. Je to ale hrozně těžké vážné rozhodnutí, obě nemoci znamenají těžkou psychomotorickou retardaci a většinou i vážné zdravotní problémy.
Přeji hodně štěstí a hlavně zdraví! ![]()
švagrová měla taky špatné testy ,měla riziko down.syndr. Šla na odběr plodovky a nepotvrdilo se to a má zdravého syna.Určitě šance je.Držím palečky.
Mno, triply jsou už celkem zastaralé a mají jen 64% vypovídací hodnotu. Proto je už dneska nahrazují NT/NB měření s prvotrimestrálním krevním screeningem. Neplaš se, na to je času vždycky dost a počkej na amniocentézu. U triplů je strašně moc falešných poplachů. Přeju, ať to dobře dopadne.
PS: Kamarádka taky měla silně pozitivní edw.syndrom a plodovka to neprokázala. Dneska má zdravou holčičku o měsíc starší, než je naše cácorka.
vlacek06 píše:
dnes jsem dostala výsledky triple testu.jsou hrozné.down je o.k.ale riziko edward.syndromu mám 1z10 a SLO syndrom dokonce vyšší než 1z5.je ještě nějaká šance,že výsledky plodové vody vyjdou dobře? doktorka mi rovnou řekla,že jsou i matky,které děti donosí,ale spíše kvůli své víře a náboženství.
nevím,co s tím…
triplle testy jsou akorát na draka, je i spousta faktorů které mohou způsobit jejich falešnou pozitivitu
pokud jsi neměla prvotrim. screening určitě bych šla na plodovku, kde se naštěstí většinou tyto věci vyloučí, málo kdy je naštěstí v tomto smyslu triplle pravidvý
Takže určo jdi na plodovku, zvlášť když jsi nebyla na prvním screeningu ![]()
Také myslím, že šance a ne malá je že bude vše v pořádku. Přeji ať je vše OK. ![]()
Určitě bych vycházela až z výsledků plodovky. Tripl vychází často špatně a plodovka vyjde dobře. Držím palečky aby jsi měla zdravé miminko. ![]()
Mně u prvního vyšly taky falešně pozitivní triple testy. Tak jsem hnala na amniocentézu a vše dobrý. Ale ty nervy!!! ![]()
Držím palce, ať je mimčo v pořádku. ![]()