Triple test - dopadl špatně

50
8.9.11 15:10

triple test - dopadl špatně

dnes jsem dostala výsledky triple testu.jsou hrozné.down je o.k.ale riziko edward.syndromu mám 1z10 a SLO syndrom dokonce vyšší než 1z5.je ještě nějaká šance,že výsledky plodové vody vyjdou dobře? doktorka mi rovnou řekla,že jsou i matky,které děti donosí,ale spíše kvůli své víře a náboženství.
nevím,co s tím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20885
8.9.11 15:12

a ve kterém jsi to teď týdnu?zjišťovala jsi něco o těch nemocích?jsou vážné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
8.9.11 15:20

jsem 17tt.jsou,u toho edw.synd.mimčo dožívá tak roku,pokud nezemře po porodu.a ten druhý má takové množství postižení,že dítě by bylo chudák.a také by to nemuselo přežít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
8.9.11 15:24

My měli riziko 1:11 na rozštěp páteře a odběr plodovky dopadl dobře a malá je naprosto v pořádku :palec: Budu na tebe myslet, aby ti taky dopadlo dobře!!!!
Vím, že jsou to strašné nervy, ale drž se :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
692
8.9.11 15:25

A byla ji na prvotrimestr. screeningu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
8.9.11 15:27

právě že ne.neměla jsem nic,kromě běžných prohlídek a uz u doktorky.až teď ten triple.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
8.9.11 15:36

Nehazej flintu do zita. I to riziko 1 z 5 je porad jen dvacetiprocentni moznost. Pravdepodobnost, ze miminko je v poradku je porad nekolikanasobne vyssi nez cernej scenar. Drzim palace, at vse dopadne dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
8.9.11 15:37

co nejrychleji odběr plodové vody.. a já bych viděla že šance je!
uvidíš podle odběru!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575
8.9.11 15:40

Tripple testy vycházejí často falesně pozitivní. Ta šance na falešně pozitivní výsledek je 50:50. Proto se výsledky z něho neberou jako relevantní, ale jako indikativní. Navíc u Tebe např. u Edwardse existuje šance 9:10, že dítě bude zdravé. Je tedy velká šance, že výsledky z amniocintézy dopadnou nad očekávání dobře. Určitě ti tady napíšou maminy, kterým Tripple vyšel podobně a narodilo se krásné a zdravé mimčo. Hlavně neházet flintu do žita! :hug:

Doktoři tvrdí, že obě nemoci, které uvádíš, jsou neslučitelné se životem, ale existuje spoustu přeživších a dokonce těch, kteří žili „dost“ dlouho a překonali všechna očekávání. Je to ale hrozně těžké vážné rozhodnutí, obě nemoci znamenají těžkou psychomotorickou retardaci a většinou i vážné zdravotní problémy.

Přeji hodně štěstí a hlavně zdraví! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
8.9.11 15:40

švagrová měla taky špatné testy ,měla riziko down.syndr. Šla na odběr plodovky a nepotvrdilo se to a má zdravého syna.Určitě šance je.Držím palečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
8.9.11 15:52

Mno, triply jsou už celkem zastaralé a mají jen 64% vypovídací hodnotu. Proto je už dneska nahrazují NT/NB měření s prvotrimestrálním krevním screeningem. Neplaš se, na to je času vždycky dost a počkej na amniocentézu. U triplů je strašně moc falešných poplachů. Přeju, ať to dobře dopadne.
PS: Kamarádka taky měla silně pozitivní edw.syndrom a plodovka to neprokázala. Dneska má zdravou holčičku o měsíc starší, než je naše cácorka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18551
8.9.11 15:53
vlacek06 píše:
dnes jsem dostala výsledky triple testu.jsou hrozné.down je o.k.ale riziko edward.syndromu mám 1z10 a SLO syndrom dokonce vyšší než 1z5.je ještě nějaká šance,že výsledky plodové vody vyjdou dobře? doktorka mi rovnou řekla,že jsou i matky,které děti donosí,ale spíše kvůli své víře a náboženství.
nevím,co s tím…

triplle testy jsou akorát na draka, je i spousta faktorů které mohou způsobit jejich falešnou pozitivitu :pocitac: pokud jsi neměla prvotrim. screening určitě bych šla na plodovku, kde se naštěstí většinou tyto věci vyloučí, málo kdy je naštěstí v tomto smyslu triplle pravidvý :andel: Takže určo jdi na plodovku, zvlášť když jsi nebyla na prvním screeningu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
8.9.11 15:53

Také myslím, že šance a ne malá je že bude vše v pořádku. Přeji ať je vše OK. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8645
8.9.11 15:55

Určitě bych vycházela až z výsledků plodovky. Tripl vychází často špatně a plodovka vyjde dobře. Držím palečky aby jsi měla zdravé miminko. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9358
8.9.11 16:11

Mně u prvního vyšly taky falešně pozitivní triple testy. Tak jsem hnala na amniocentézu a vše dobrý. Ale ty nervy!!! :roll:
Držím palce, ať je mimčo v pořádku. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky