Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jsem z Kutné Hory právě gyn. mě objednávala do toho Gennetu.
Tak jedině si za cenu klidu dojet dál do města, třeba do těch Pardubic, kde by se velice pravděpodobně sehnal genetik dřív, tohle je fakt extrémní doba.
Vím že holky jezily z Pardubek třeba i do prahy aby nemusely čekat, neboť ty nervy nejsou nic dobrýho
http://www.atlasfirem.info/…trana-1.html
nebo se podívej tady, a zkus něco obvolat zda by tě vzali dřív ![]()
A to v těch Pardubicích je přímo v nemocnici??Teď jsem volala gyn.a řekla mi že je to za 14 dní a že to není zas tak dlouho.To možná jen pro ní ale mě to přijde že je to měsíc.
V Pardubicích je to někde v polabinách je nějaký genetik, ale netuším jméno, a nebo zeptat se ve špitále jestli by tu konzultaci udělali. Jinak výborný je Dr Eliáš, ten je v Hradci ale mám pocit že některé dny ordinuje i v Pardubkách
Ahoj holky, moc sem sice nezapadám, ale napíšu vám, co trápí teď mně. V 10tt mi brali krev na prvot. screening - ten dopadl pozitivně, tak jsme byli na utz - dopadl na jedničku. Ale v pondělí mi budou brát krev - trippli a z Budějovic mám slíbíno, že pokud dopadnou hůř (ani nemusí špatně), tak půjdu na plodovku. K tomu mi v pondělí volala sestra od obvoďáka, že krev na štítnou žlázu ukázala vyšší hodnoty, než bych měla mít. Tak sečteno a podtrženo - mám strach, že mi díky nachlazení, které teď mám a štítné žláze (o které gyndr. řekl, že jí budeme řešit až v pondělí) vyjdou tripply pozitivně a budu muset na plodovku. Z prvot. scr. mi vyšla šance na Downa 1:100 ![]()
Ja byla v Motole, MUDr. Vlckova, 224433544, vzala me tyz den, co jsem se objednavala. Navic je opravdu mila a dokaze uklidnit.
V Pardubicích je genetika v Polabinách - Mudr. Bělobrádková, konzultaci jsem měla hned po výsledcích-jen jsem přejela z nemocnice tam k nim. Já měla pozitivní prvotrim.screening na DS 1:48, včetně blbého utz…(velké šíjové projasnění 2,8). Musela jsem hned na klky, tam byl neprůkazný výsledek, tak pak v 16+3 ještě na amnio. Výsledek zdarma do druhého dne!!!! Triply jsem neabsolvovala. Ještě jsem se od nich nechala objednat na genetický utz k Eliášovi do HK-při objednání genetikem je to zdarma, jinak opravdu dojíždí i do Pardubic, ale tam to není na doporučení a jako nadstandart se to platí. On je skvělej!!! V prvním těhu jsem byla jen na triplech-taky podezření na DS, po poradě s genetičkou jsem neabsolvovala amnio,ale právě jen toho Eliáše!!!!!!!
wvanilka píše:
Ahoj holky, moc sem sice nezapadám, ale napíšu vám, co trápí teď mně. V 10tt mi brali krev na prvot. screening - ten dopadl pozitivně, tak jsme byli na utz - dopadl na jedničku. Ale v pondělí mi budou brát krev - trippli a z Budějovic mám slíbíno, že pokud dopadnou hůř (ani nemusí špatně), tak půjdu na plodovku. K tomu mi v pondělí volala sestra od obvoďáka, že krev na štítnou žlázu ukázala vyšší hodnoty, než bych měla mít. Tak sečteno a podtrženo - mám strach, že mi díky nachlazení, které teď mám a štítné žláze (o které gyndr. řekl, že jí budeme řešit až v pondělí) vyjdou tripply pozitivně a budu muset na plodovku. Z prvot. scr. mi vyšla šance na Downa 1:100
ahojky.já jsem ta,co tuto diskusi „začala“ já měla ta rizika 1:5 1:10.mám také právě sníženou funkci ŠZ a kdo ví,co mě mohlo tripl ovlivnit.ale na plodovku jít nemusíš.prvně chtěj genet.UZ.down je na něm myslím dobře rozpoznatelný.mě ho dělali,a vyšel moc dobře.ale protože jsem měla riziko VVV vyšší než riziko potratu po odběru pl.vody,tak jsem šla na odběr.
zatím se neplaš.ještě nevíš,jak ti tripl dopadne.ale jsou to nervy a ničím je neovlivníš.já z nich měla průjem,shodila dvě kila a skoro nespala.a nikomu to nepřeji.
tak ti držím moc moc pěsti.
Peťka M píše:
A to v těch Pardubicích je přímo v nemocnici??Teď jsem volala gyn.a řekla mi že je to za 14 dní a že to není zas tak dlouho.To možná jen pro ní ale mě to přijde že je to měsíc.
To máte pravdu.Už jsem se objednala do Pardubic akorát jsem zvědavá co na to má gynekoložka.Zatím jsem objednaná na konzultaci.Odběru plodové vody se děsně bojím! ![]()
Péťo uvidíš, kolikrát na vodě ani nakonec netrvají, protože riziko vyloučí už díky UZ. A na svoji dr se vypordni co bude říkat
jde o tvoje nervy, ne o její ![]()
Peťka M píše:
To máte pravdu.Už jsem se objednala do Pardubic akorát jsem zvědavá co na to má gynekoložka.Zatím jsem objednaná na konzultaci.Odběru plodové vody se děsně bojím!
Za týden jedeme do Pardubic na genetiku tak uvidíme co nám řeknou byla bych radši kdy bych podstoupila jen ultrazvuk.Toho odběru se bojím každou chvíli mě bolí a popichuje v pod bříšku tak nechci nic riskovat.Ale stejně pořád nechápu když ten první scrinig dopadl negativně a ult taky nic nebylo vidět a teď najednou pozitivní!