Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Peťko to je jak sjem ti psala…to je vyloženě tím že triplly už by prostě měly zrušit prootže akorát většinu maminek vyděsí ![]()
Buď v klidu, uvidíš co ti řeknou na konzultaci, myslím že můžeš být v klidu, první screening bývá směrodatnější, a pokud by náhodou pro jistotu chtěli plodovku, tak se jí neboj…denně ji podstupuje spousta maminek a rizika to má jako každý jiný zákrok nebo vyšetření ![]()
A myslíš že na ULT by bylo něco vidět??Kdy bych odmítla odběr plodové vody?Nebo co si o tom myslíš??
Peťko mnohdy opravdu už podle UZ poznají že je plodovka zbytečná. Ale zase není to pravidlem..třeba u kamarádky se jim nezdál ani Uz tak šla na plodovku a má zdravé krásné mimnko, takže asi tak…záleží taky na tom zda bude mimi dobře natočené a zda dr UZ dobře odečte.
Vodu samozřejmě odmítnout můžeš, to není povinné, ale těžko říct zda není lepší vydržet ten stres z odběru než se celé těhu strachovat co že se nakonec narodí…toť můj názor.
Já osobně bych třeba vodu podstoupila pokud by se jim něco nezdálo, protože víme, že ač máme miminko vymodlené a po útrapách, tak postižené bychom nechtěli.
Každý z nás má podle mě právo na zdravé dítě
![]()
Ale jak jsme už psala…prvotrimestrál je pro ty genetiky daleko důležitější a byly tu už i holky které měly riziko třeba 1:5, a nakonec mají miminka zdravá ![]()
Děkuji za tvůj názor ale kdy by na ultrazvuku bylo vše v pořádku tak plodovku nejspíš odmítnu ale kdy se jim něco nelíbilo tak bych šla určitě na ten odběr plodové vody.Já už mám zkušenost s postiženým děckem a asi bych už to zažít nechtěla! ![]()
Peťko fakt uvidíš, většinou když mají v ruce prvotrim. sacreening a UZ s ejim zdá v pořádku na plodovce ani netrvají. Fakt věřím že to sou jen zbytečné nervíky a doufám že nám pak napíšeš jak jsi na kontrole dopadla
Uvidíš že bude všechno v pořádku ![]()
Začala jsem cítit pohyby a nechtěla bych o ně přijít.Moc si to přeji aby mi vše dopadlo dobře.Manžel mě v tom odporuje ale vůbec mi to nepomáhá já jsem si prošla už tolika smutnými dny a miminko je vytoužené!
Petri fakt se neboj
ač je to určitě těžký,snaž se ten strach udržet maximálně na uzdě, miminko ten stres cítí, tak se zatvrď že kvůli němu už těch pár dní v klidu prostě vydržíš ![]()
Peťko věř tomu,že to bude spíš dobré.Já měla vyšší riziko jak ty a taky jsem měla nervy nadranc.Bohužel největší jistotu zdravého dítěte ti dá pouze plodovka.Ale pokud jsou ultrazvuky vpořádku,riziko je fakt malé.Co se mě týče-pokud se mají triply dělat,měla by kolem nich být mnohem větší osvěta.Takhle se jenom spousta maminek zbytečně děsí a stresuje.Navíc těmhle testům spousta postižení „uteče“.Já bych je fakt zrušila,když už máme mnohem spolehlivější metody zjištění postižení.Takže se snaž být vklidu.Držím palce
Peti - pokud ti nabídnou utz, tak si fakt vymruč toho Eliáše v Hradci!!! Naprosto největší odborník a skvělý člověk!!! Jak jsem psala, v prvním těhu mě od plodovky zachránil právě on!!!
Peťka M píše:
Děkuji za tvůj názor ale kdy by na ultrazvuku bylo vše v pořádku tak plodovku nejspíš odmítnu ale kdy se jim něco nelíbilo tak bych šla určitě na ten odběr plodové vody.Já už mám zkušenost s postiženým děckem a asi bych už to zažít nechtěla!
Peťka M píše:
Moc všem děkuji za podporu!!!!!!
já na tebe budu také moc moc myslet.mám to dneškem za sebou.měla jsem šílené výsledky tripplu.edward.synd.1:10,SLO 1:5.dr.mi řekla,ať si zajdu na genetiku,ale že by mi nedoporučovala dítě donosti.fakt profesionální přístup!!! byla jsem totálně v …na genetice proběhl pohovor a pak UTZ.ten byl naprosto v pořádku.a mimi si dokáží i dobře „převrátit“ aby viděli vše,co potřebují.ale na plodovku jsem šla.pokud je riziko VVV vyšší než riziko potratu,tj.1:100,tak ji doporučují.i na UTZ může něco uniknout.a dalších 20týdnů se myslet na to,zda bude vše v pořádku,na to jsem fakt neměla.
dnes mi přišly výsledky z plodovky,že je vše v pořádku.ale mám za sebou nejhorší 4týdny v životě.jen kvůli blbým tripplům.a taky že mi moje gyn.neřekla kolem toho vůbec nic.
zkus to přečkat jak to půjde.ale já jsem důkaz toho,že i takové riziko z krve neznamená vůbec nic.
moc moc držím palečky a uvidíš,vše bude v naprostém pořádku
![]()
vlacek06 píše:Peťka M píše:já na tebe budu také moc moc myslet.mám to dneškem za sebou.měla jsem šílené výsledky tripplu.edward.synd.1:10,SLO 1:5.dr.mi řekla,ať si zajdu na genetiku,ale že by mi nedoporučovala dítě donosti.fakt profesionální přístup!!! byla jsem totálně v …na genetice proběhl pohovor a pak UTZ.ten byl naprosto v pořádku.a mimi si dokáží i dobře „převrátit“ aby viděli vše,co potřebují.ale na plodovku jsem šla.pokud je riziko VVV vyšší než riziko potratu,tj.1:100,tak ji doporučují.i na UTZ může něco uniknout.a dalších 20týdnů se myslet na to,zda bude vše v pořádku,na to jsem fakt neměla.
dnes mi přišly výsledky z plodovky,že je vše v pořádku.ale mám za sebou nejhorší 4týdny v životě.jen kvůli blbým tripplům.a taky že mi moje gyn.neřekla kolem toho vůbec nic.
zkus to přečkat jak to půjde.ale já jsem důkaz toho,že i takové riziko z krve neznamená vůbec nic.
moc moc držím palečky a uvidíš,vše bude v naprostém pořádku![]()
![]()
Tak to jsme skoro stejný případ!A byla jsi v prvním trimestru na scriningu??No na mám 1z 250 na downův syndrom!
klara123 píše:
tak to je super!!!! moc gratulujuje pravda, že ta čekací doba je děsná, ale zas stojí za to počkat si na takhle dobré výsledky
teď už budeš mít klid a nebudeš se muset něčím takovým stresovat
vlacek06 píše:Peťka M píše:já na tebe budu také moc moc myslet.mám to dneškem za sebou.měla jsem šílené výsledky tripplu.edward.synd.1:10,SLO 1:5.dr.mi řekla,ať si zajdu na genetiku,ale že by mi nedoporučovala dítě donosti.fakt profesionální přístup!!! byla jsem totálně v …na genetice proběhl pohovor a pak UTZ.ten byl naprosto v pořádku.a mimi si dokáží i dobře „převrátit“ aby viděli vše,co potřebují.ale na plodovku jsem šla.pokud je riziko VVV vyšší než riziko potratu,tj.1:100,tak ji doporučují.i na UTZ může něco uniknout.a dalších 20týdnů se myslet na to,zda bude vše v pořádku,na to jsem fakt neměla.
moc moc držím palečky a uvidíš,vše bude v naprostém pořádku![]()
![]()
děkuji,je to opravdu úleva.a nádhra.už zas můžu s Linduškou mluvit o miminku,jak bude „ta velká sestra“ a jak se budem spolu starat a vše ho učit.nemusím odpovídat na otázky druhých vyhýbavě nebo vůbec,a když mi gratulují,už nemusím říkat „uvidíme“ pocit k nezaplacení.a hned jsem malému také koupila první bodyčko
![]()