Triple test - dopadl špatně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
166
9.9.11 11:28

Věřím tomu,že to bude vpořádku.Ony ty rozštěpové vady by měly být na ultrazvuku vidět vždycky.Downův syndrom se potvora občas tváří že tam není a potvrdí ho opravdu jen ta plodovka.Ale down ti vyšel dobře.Pokud máš jinak bezproblémové těhu,zkus se do úterý zaměstnat procházkama,lehčí prací atd. a po plodovce koukej na hezké filmy a čti hezké knížky,případně zkus ruční práce atd.Jde o to zaměstnat hlavu.Já vím,že se to lehko řekne.Mám v živé paměti jaké to bylo pro mě a vím,že ti v tom nikdo nemůže moc pomoct,dokud si to v hlavě nějak nesrovnáš sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18551
9.9.11 11:42

Taky moc držím pěstičky, ale uvidíš že to bude OK, neboť triplly už měli dávno zrušit :pocitac: :poblion: akorát spoustu maminek zybtečně stresují :pocitac:
Tak na úterý držíme pěstia dej vědět jak jste dopadli :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
9.9.11 11:52
radanav píše:
Věřím tomu,že to bude vpořádku.Ony ty rozštěpové vady by měly být na ultrazvuku vidět vždycky.Downův syndrom se potvora občas tváří že tam není a potvrdí ho opravdu jen ta plodovka.Ale down ti vyšel dobře.Pokud máš jinak bezproblémové těhu,zkus se do úterý zaměstnat procházkama,lehčí prací atd. a po plodovce koukej na hezké filmy a čti hezké knížky,případně zkus ruční práce atd.Jde o to zaměstnat hlavu.Já vím,že se to lehko řekne.Mám v živé paměti jaké to bylo pro mě a vím,že ti v tom nikdo nemůže moc pomoct,dokud si to v hlavě nějak nesrovnáš sama.

jj,downa mi nepotrvdili.a v 15tt mi i moje gyndr.na UZ řekla,že tam žádný rozštěp není.jde jen o ty dvě další vady.a u obou nemá dítě dlouho šanci na přežití.max rok.
no mě naštěstí odpoledne a o víkendu zaměstnává dcera,tak to jde.
 děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
9.9.11 11:54
loka píše:
Taky moc držím pěstičky, ale uvidíš že to bude OK, neboť triplly už měli dávno zrušit :pocitac: :poblion: akorát spoustu maminek zybtečně stresují :pocitac:
Tak na úterý držíme pěstia dej vědět jak jste dopadli :hug: :kytka:

no já spíš nemůžu pochopit,proč ty triply vychází špatně.proč jsou pozitivní,když je pak mimčo zdravý?co je může ovlivnit? netušíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18551
9.9.11 12:04
vlacek06 píše:
loka píše:
no já spíš nemůžu pochopit,proč ty triply vychází špatně.proč jsou pozitivní,když je pak mimčo zdravý?co je může ovlivnit? netušíte?

ovlivní to třeba i předchozí nachlazení, nadváha nebo naopak podvýživa, je toho víc. Ale jsou prostě nespolehlivé, můj dr je dělá, ale dělá je vázané na ten prvotrim. screening, a pak sjou jejich hodnoty přesnější, protože je to vlastně integrovaný test s tím prvním screeningem a vychází z více hodnot.
Chápu naprosto stres ve kterém teď jsi, ale opravdu si myslím, že se to nepotvrdí. Hele mě dr fakt říkal, že většinou takhle hodně postižené děti ani třeba k těm tripllům nedojdou, prostě to těhu skončí dřív. Tak do úterka už ti to snad uteče, když tě zaměstná dcerka a uvidíš že to bude v pořádku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
9.9.11 12:14
loka píše:
vlacek06 píše:
loka píše:
ovlivní to třeba i předchozí nachlazení, nadváha nebo naopak podvýživa, je toho víc. Ale jsou prostě nespolehlivé, můj dr je dělá, ale dělá je vázané na ten prvotrim. screening, a pak sjou jejich hodnoty přesnější, protože je to vlastně integrovaný test s tím prvním screeningem a vychází z více hodnot.
Chápu naprosto stres ve kterém teď jsi, ale opravdu si myslím, že se to nepotvrdí. Hele mě dr fakt říkal, že většinou takhle hodně postižené děti ani třeba k těm tripllům nedojdou, prostě to těhu skončí dřív. Tak do úterka už ti to snad uteče, když tě zaměstná dcerka a uvidíš že to bude v pořádku!
že jo bude? já se na to začala docela upínat.navíc bude v úterý 13týho.šťastné číslo.já jsem 13.narozená,13.května jsem teď otěhotněla…tak to vyjít musí.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18551
9.9.11 12:21

ano, bude to dobrý, určitě! Navíc 13tku mám taky ráda :andel: :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2939
9.9.11 12:36

Ahojky, šance, že miminko bude zdravé určitě je :andel: já osobně TT moc nevěřím, mě vyšlo riziko 1:50 na DS, na plodovku jsem nešla a malý je úplně zdravý, budu držet pěsti, aby vše dopadlo dobře :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3730
9.9.11 21:35

taky jedu v úterý do prenatalu,až na odpoledne :roll: .Jdu na ten Uz.
Budu držet pěsti at je to v poho a to čekání na výsledky ti rychle uteče. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucik219
12.9.11 17:56

Ony ty triple testy nevycházejí jen falešně pozitivní, ale bohužel i falešně negativní :roll: …

• Citovat
  • Upravit
50
13.9.11 17:30

ahoj maminy,díky za dosavadní podporu.dnes jsem byla na genet.UZ a nevím o nic víc,než do teď.vada,která mi hrozí (trisomie 18 a SLO syndrom) se dá odhalit jedině z plodové vody.na tu půjdu v pátek.jinak na UZ bylo vše v naprostém pořádku.žádná abnormalita.
ale riziko je šíleně veliké 1:5.pokud bude amnio.pozitivní,přijdu o mimi tak jak tak.buď ukončení těhu,nebo po narození tak půl roku.
takže můžu už jen doufat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8645
13.9.11 17:52
vlacek06 píše:
ahoj maminy,díky za dosavadní podporu.dnes jsem byla na genet.UZ a nevím o nic víc,než do teď.vada,která mi hrozí (trisomie 18 a SLO syndrom) se dá odhalit jedině z plodové vody.na tu půjdu v pátek.jinak na UZ bylo vše v naprostém pořádku.žádná abnormalita.
ale riziko je šíleně veliké 1:5.pokud bude amnio.pozitivní,přijdu o mimi tak jak tak.buď ukončení těhu,nebo po narození tak půl roku.

Riziko je sice veliké, ale ultrazvuk dopadnul dobře :hug: Za jak dlouho budeš mít výsledky plodovky? Snad tě nenechají čekat moc dlouho :roll: Moc držím palce :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
13.9.11 18:01
jaaaanina píše:
vlacek06 píše:
Riziko je sice veliké, ale ultrazvuk dopadnul dobře :hug: Za jak dlouho budeš mít výsledky plodovky? Snad tě nenechají čekat moc dlouho :roll: Moc držím palce :hug: :hug: :hug:

normálně 14dní!!!! ale manža mě šokoval.prý to chce vědět hned.pro náš klid.a tak jim dá 3,5tisíce.to mě dostal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8645
13.9.11 18:05

To je dobře :huban: Nic není důležitější než jistota. :hug: Dopadne to dobře, určitě :hug: MUSÍ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18551
13.9.11 18:10

ahoj vlacku. Na UZ bylo všechno v pořádku, tak taky věřím že to plodovka nepotvrdí :pankac: :hug: Pokud lze mít za příplatek výsledky dřív, zaplatila bych si v tomto případě taky, protože opravdu 14dní je v těchto případech šíleně dlouhá doba :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí