Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Věřím tomu,že to bude vpořádku.Ony ty rozštěpové vady by měly být na ultrazvuku vidět vždycky.Downův syndrom se potvora občas tváří že tam není a potvrdí ho opravdu jen ta plodovka.Ale down ti vyšel dobře.Pokud máš jinak bezproblémové těhu,zkus se do úterý zaměstnat procházkama,lehčí prací atd. a po plodovce koukej na hezké filmy a čti hezké knížky,případně zkus ruční práce atd.Jde o to zaměstnat hlavu.Já vím,že se to lehko řekne.Mám v živé paměti jaké to bylo pro mě a vím,že ti v tom nikdo nemůže moc pomoct,dokud si to v hlavě nějak nesrovnáš sama.
Taky moc držím pěstičky, ale uvidíš že to bude OK, neboť triplly už měli dávno zrušit
akorát spoustu maminek zybtečně stresují ![]()
Tak na úterý držíme pěstia dej vědět jak jste dopadli
![]()
radanav píše:
Věřím tomu,že to bude vpořádku.Ony ty rozštěpové vady by měly být na ultrazvuku vidět vždycky.Downův syndrom se potvora občas tváří že tam není a potvrdí ho opravdu jen ta plodovka.Ale down ti vyšel dobře.Pokud máš jinak bezproblémové těhu,zkus se do úterý zaměstnat procházkama,lehčí prací atd. a po plodovce koukej na hezké filmy a čti hezké knížky,případně zkus ruční práce atd.Jde o to zaměstnat hlavu.Já vím,že se to lehko řekne.Mám v živé paměti jaké to bylo pro mě a vím,že ti v tom nikdo nemůže moc pomoct,dokud si to v hlavě nějak nesrovnáš sama.
jj,downa mi nepotrvdili.a v 15tt mi i moje gyndr.na UZ řekla,že tam žádný rozštěp není.jde jen o ty dvě další vady.a u obou nemá dítě dlouho šanci na přežití.max rok.
no mě naštěstí odpoledne a o víkendu zaměstnává dcera,tak to jde.
děkuji
loka píše:
Taky moc držím pěstičky, ale uvidíš že to bude OK, neboť triplly už měli dávno zrušit![]()
akorát spoustu maminek zybtečně stresují
Tak na úterý držíme pěstia dej vědět jak jste dopadli![]()
no já spíš nemůžu pochopit,proč ty triply vychází špatně.proč jsou pozitivní,když je pak mimčo zdravý?co je může ovlivnit? netušíte?
vlacek06 píše:loka píše:no já spíš nemůžu pochopit,proč ty triply vychází špatně.proč jsou pozitivní,když je pak mimčo zdravý?co je může ovlivnit? netušíte?
Taky moc držím pěstičky, ale uvidíš že to bude OK, neboť triplly už měli dávno zrušit![]()
ovlivní to třeba i předchozí nachlazení, nadváha nebo naopak podvýživa, je toho víc. Ale jsou prostě nespolehlivé, můj dr je dělá, ale dělá je vázané na ten prvotrim. screening, a pak sjou jejich hodnoty přesnější, protože je to vlastně integrovaný test s tím prvním screeningem a vychází z více hodnot.
Chápu naprosto stres ve kterém teď jsi, ale opravdu si myslím, že se to nepotvrdí. Hele mě dr fakt říkal, že většinou takhle hodně postižené děti ani třeba k těm tripllům nedojdou, prostě to těhu skončí dřív. Tak do úterka už ti to snad uteče, když tě zaměstná dcerka a uvidíš že to bude v pořádku!
loka píše:že jo bude? já se na to začala docela upínat.navíc bude v úterý 13týho.šťastné číslo.já jsem 13.narozená,13.května jsem teď otěhotněla…tak to vyjít musí.vlacek06 píše:ovlivní to třeba i předchozí nachlazení, nadváha nebo naopak podvýživa, je toho víc. Ale jsou prostě nespolehlivé, můj dr je dělá, ale dělá je vázané na ten prvotrim. screening, a pak sjou jejich hodnoty přesnější, protože je to vlastně integrovaný test s tím prvním screeningem a vychází z více hodnot.loka píše:no já spíš nemůžu pochopit,proč ty triply vychází špatně.proč jsou pozitivní,když je pak mimčo zdravý?co je může ovlivnit? netušíte?
Chápu naprosto stres ve kterém teď jsi, ale opravdu si myslím, že se to nepotvrdí. Hele mě dr fakt říkal, že většinou takhle hodně postižené děti ani třeba k těm tripllům nedojdou, prostě to těhu skončí dřív. Tak do úterka už ti to snad uteče, když tě zaměstná dcerka a uvidíš že to bude v pořádku!
Ahojky, šance, že miminko bude zdravé určitě je
já osobně TT moc nevěřím, mě vyšlo riziko 1:50 na DS, na plodovku jsem nešla a malý je úplně zdravý, budu držet pěsti, aby vše dopadlo dobře ![]()
taky jedu v úterý do prenatalu,až na odpoledne
.Jdu na ten Uz.
Budu držet pěsti at je to v poho a to čekání na výsledky ti rychle uteče. ![]()
Ony ty triple testy nevycházejí jen falešně pozitivní, ale bohužel i falešně negativní
…
ahoj maminy,díky za dosavadní podporu.dnes jsem byla na genet.UZ a nevím o nic víc,než do teď.vada,která mi hrozí (trisomie 18 a SLO syndrom) se dá odhalit jedině z plodové vody.na tu půjdu v pátek.jinak na UZ bylo vše v naprostém pořádku.žádná abnormalita.
ale riziko je šíleně veliké 1:5.pokud bude amnio.pozitivní,přijdu o mimi tak jak tak.buď ukončení těhu,nebo po narození tak půl roku.
takže můžu už jen doufat…
vlacek06 píše:
ahoj maminy,díky za dosavadní podporu.dnes jsem byla na genet.UZ a nevím o nic víc,než do teď.vada,která mi hrozí (trisomie 18 a SLO syndrom) se dá odhalit jedině z plodové vody.na tu půjdu v pátek.jinak na UZ bylo vše v naprostém pořádku.žádná abnormalita.
ale riziko je šíleně veliké 1:5.pokud bude amnio.pozitivní,přijdu o mimi tak jak tak.buď ukončení těhu,nebo po narození tak půl roku.
takže můžu už jen doufat…
Riziko je sice veliké, ale ultrazvuk dopadnul dobře
Za jak dlouho budeš mít výsledky plodovky? Snad tě nenechají čekat moc dlouho
Moc držím palce
![]()
jaaaanina píše:vlacek06 píše:Riziko je sice veliké, ale ultrazvuk dopadnul dobře
takže můžu už jen doufat…Za jak dlouho budeš mít výsledky plodovky? Snad tě nenechají čekat moc dlouho
Moc držím palce
![]()
![]()
normálně 14dní!!!! ale manža mě šokoval.prý to chce vědět hned.pro náš klid.a tak jim dá 3,5tisíce.to mě dostal.
To je dobře
Nic není důležitější než jistota.
Dopadne to dobře, určitě
MUSÍ
ahoj vlacku. Na UZ bylo všechno v pořádku, tak taky věřím že to plodovka nepotvrdí
Pokud lze mít za příplatek výsledky dřív, zaplatila bych si v tomto případě taky, protože opravdu 14dní je v těchto případech šíleně dlouhá doba ![]()