Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Těch 14 dní je fakt příšerných,takže je super,že to můžeš vědět dřív.Moooc přeju,aby vám to taky dobře dopadlo.
Držím pěsti, ať amnio dopadne dobře a věřím, že dopadne. Manžel je super jak to rozhodl. Jen mě udivilo, že si za to řeknou o peníze, u nás dělají výsledky amnia do 2dnů gratis.
vlacek06 píše:jaaaanina píše:normálně 14dní!!!! ale manža mě šokoval.prý to chce vědět hned.pro náš klid.a tak jim dá 3,5tisíce.to mě dostal.vlacek06 píše:Riziko je sice veliké, ale ultrazvuk dopadnul dobře
ahoj maminy,díky za dosavadní podporu.dnes jsem byla na genet.UZ a nevím o nic víc,než do teď.vada,která mi hrozí (trisomie 18 a SLO syndrom) se dá odhalit jedině z plodové vody.na tu půjdu v pátek.jinak na UZ bylo vše v naprostém pořádku.žádná abnormalita.
ale riziko je šíleně veliké 1:5.pokud bude amnio.pozitivní,přijdu o mimi tak jak tak.buď ukončení těhu,nebo po narození tak půl roku.
takže můžu už jen doufat…Za jak dlouho budeš mít výsledky plodovky? Snad tě nenechají čekat moc dlouho
Moc držím palce
![]()
![]()
Pokud utz dopadl dobře, tj. nenašly žádné markery, které by vedly k podezření, že něco není v pořádku, tak se šance na to, že budeš mít zdravé dítě, zvyšuje z 80 % tak na 99 %. Markery u těchto druhů genetických vad jsou dost výrazné a dají se rozpoznat brzy. Downík (t21) se někdy může skrýt, protože ten je z genetických mutací, „méně vážný“ (oproti např. Edwardsovu syndromu (t18) nebo Pautauovu syndromu (t13)). Může se stát, že by se jednalo o parciální/částečnou nebo mozaikovou formu, tzn. že nejsou postižené všechny geny, ale ty jsou velmi, velmi vzácné. Míra postižení dítěte u těchto forem závisí, jaký podíl genů je poškozen. Jsou dokonce známy případy, kdy tyto děti vedou poměrně normální život (podíl poškozených genů je velmi malý).
Když to shrnu, myslím, že vše bude v pořádku! Hodně štěstí. ![]()
vlacek06 píše:jaaaanina píše:normálně 14dní!!!! ale manža mě šokoval.prý to chce vědět hned.pro náš klid.a tak jim dá 3,5tisíce.to mě dostal.vlacek06 píše:Riziko je sice veliké, ale ultrazvuk dopadnul dobře
ahoj maminy,díky za dosavadní podporu.dnes jsem byla na genet.UZ a nevím o nic víc,než do teď.vada,která mi hrozí (trisomie 18 a SLO syndrom) se dá odhalit jedině z plodové vody.na tu půjdu v pátek.jinak na UZ bylo vše v naprostém pořádku.žádná abnormalita.
ale riziko je šíleně veliké 1:5.pokud bude amnio.pozitivní,přijdu o mimi tak jak tak.buď ukončení těhu,nebo po narození tak půl roku.
takže můžu už jen doufat…Za jak dlouho budeš mít výsledky plodovky? Snad tě nenechají čekat moc dlouho
Moc držím palce
![]()
![]()
Taky drzim palce, at jsou vysledky z plodovky v poradku!
Je super, ze si priplatite, za ty nervy to nestoji.
Hodně štěstí!
holky moje,já vám musím ještě poděkovat.já si pořád dokola čtu ty vaše vzkazíky jak mě povzbuzujete a musím říct,že to fakt hooodně pomáhá.
dost jsem se po tom UTZ uklidnila.i když z té zítřejší amnio mám pořád hrůzu jak to dopadne.už si zařizuji vše tak,abych měla o víkendu klid.jenže malá má v sobotu 5let,dort a pár pozvaných kamarádů a rodiče.ale tak snad to pochopí,že je „jen“ ten dort.teda naši.děckám určitě stačit bude.
pořád mám hrozný strach,ale věřím,že to bude dobré.a budeme mít zdravého Vojtíka.už se nemůžu dočkat,až se narodí:-)
vlačku neboj!
amnio není zlé! není to o bolesti.. spíš o strachu bojíš se o miminko.. a možnosti hrozícícho potratu
chce to opravdu první dny ležet.. a pak nezvedat nic těžkého!
a uvidíš je to hned! výsledky toho, že je mimi v pohodě stojí za to! já jsem na amnio byla taky.. plakala jsem teda zuřivě x dní před tím! ale nakonec vše ok! kdybys potřebovala radu či cokoliv.. písni mi sz.. ![]()
Tak jsem si četla celou diskusi a hrozně ti držím pěsti, ať je všechno v pořádku ![]()
Pokud je gen. ultrazvuk čistý, málokdy se nějaká vada potvrdí, neboj se… Mně taky děsili, jak budu mít veliké dítě se všemi možnými vadami a mám krásnou, zdravou a normální holčičku ![]()
Určitě dej co nejdříve vědět, jak ti dopadla plodovka, budu na tebe myslet ![]()
Tak na zítra ržím pěsti,at je vše OK a posílám pro štěstí ![]()
Nám v úterý roštěpové vady vyloučeny a potvrzena holčička a chlapeček.Tak doufám,že písneš taky dobré zprávy ![]()
Já jsem byla na amnio 2× , podruhe jsem odpocivat moc nemohla, hodne dulezite je nezvedat nic tezkeho.....Vse dopadlo dobre.....
Verim, ze to tak dopadne i u Tebe!
holkýýýý,tak mi to nepotvrdilííííí!!!!!!!!!!!!!! já jsem tak neskutečně šťastná!!!!!!!!!!!
sice mi nemohli říct úplně všechny výsledky,ale to co mi nejvíc hrozilo,mi plodovka nepotvrdila.
teď to bylo jen na downa,edwardsův synd.pattův synd. a rozštěpy.za 14dní bude zbytek.hlavně to SLO,ale na to,že jsem měla riziko SLO 1:5 a edwarda 1:10,mluvili o velkém riziku právě u toho edwarda.což mě zarazilo.tak nevím.ale snad už ten zbytek bude také v pořádku.
no bylo to nejhorších 9dní mého života a už to nechci znova zažít.je to fakt zátěž na psychiku.ale teď už je to dobrý.úleva je velká a budu moct zas klidně spát.
všem vám holky mocinko děkuji.moc mi vaše vzkazíky pomáhaly.
vláčku mám husinu!!! a slzy v očích!!!!! velká gratulace!!!
protože fakt ti rozumím jaká je to zátěž na psychiku! a jsem fakt šťastná že ti to dopadlo dobře! a mě teda říkali že když dopadnoou dobře první výsledky je to OK že v těch druhých už na 90% nic nebývá! ![]()
takže super!
![]()
HURÁ, HURÁ , HURÁ
jak já ti to přeju
Jsem tak ráda, že to tak dobře dopadlo.
Přeju klidný těhulkování ![]()