Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Viroza, moje děti měly obě před Vánoci virozu, taje jen horečku 38,5 -39,5…po cca sedmi dnech to přešlo.
Taky jsem si kolikrát myslela, dcera měla 3 dny 39 pak jsem nevydržela a šla jsem..CRP 74 a atb.. ne, vždy to může být viroza. Proč měla tak vysoké CRP na to nepřišli, nic ji jinak nebylo.
Mame prave za tri dny odletat pryc, takze uz z toho zacinam byt vynervovana
@bedrunkav a nemela by byt uz vysypana? Da se nejak zjistit jeste pred vysevem?
Nevím, jestli se dá zjistit, pokud by to byla 6., Tak už by se měla osypavat.
Dcera než dostala horečky, tak 1-2 dny před byla extrémně podrážděná a plačtivá, pak 3-4 horečky, někdy nešly srazit pod 38, střídala jsem paralen a nurofen, jinak jí nic nebylo, v době horeček byla v pohodě, veselá, jedla i spala, jen já jsem jí otravovala měřením teploty, pak se osypala a bylo jasno
Ale může to být cokoliv jiného, 5 dní horeček už je dost.
Asi bych nabrala moč - to je důležité - může mít zánět ledvin a šla bych k dr., CRP,
Může to být cokoliv, od běžné virozy po skryté infekce (zánět ledvin, zápal plic atd.). CRP by napovědělo.
Na dovolenou bych teda po peti dnech horecek fakt nejela.. minimalne dva dny ma byt dite po horeckach doma v klidu a pak pozvolna zatezovat.. dcerka ma k virozam max puldenni horecky (12 hodin) i tak je tri, ctyri dny vyrizena a nic velkeho nepodnikame..
A jak nekdo uz psal, tak bych nechala zkontrolovat moc..
Tak jeste update, pusinku ma plnou nejakych aftu, muze to byt z horecek?
@Anonymní píše:
Tak jeste update, pusinku ma plnou nejakych aftu, muze to byt z horecek?
Taková herpetická gingivostomatitida se projevuje několik dnů trvajícími horečkami, takže afty v dutině ústní jsou průvodním jevem.
Ahoj, je mi jasny, ze zitra musim k doktorovi, ale vrta mi hlavou, ze dite 2,5 roku ma uz paty den horecky kolem 39 a zadne jine priznaky. Prvni dny jsem davala leky na teplotu cca co 5 hodin, ted uz si dva dny vystacime s leky cca 2× za 24 hod, ale stale je tam tech 39 …jinak nic, nesetkql jste se s tim nekdo, co by to mohlo byt?