Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Ahoj všem. Nejsem zastáncem chození pro zdravotní rady na internet, ale vzhledem k našemu termínu na kožním, to holt zkusím.
Dceři (necelých 8 let) se udělala v dekoltu taková vyrážka… Není to červené, je to shluk ohraničených pupínků.
Nevíte co by to mohlo být? Nerada bych, aby se jí to nějak rozšiřovalo, než se na to kožní dostaneme.
Předem díky za rady.
a dětská doktorka na to říká co? to vypadá tak specificky, že by měla mít aspoň nástřel
svědí to? svrab? nebo - nevím, jak se to jmenuje odborně - chrásty, impetigo
@stinga píše:
a dětská doktorka na to říká co? to vypadá tak specificky, že by měla mít aspoň nástřelsvědí to? svrab? nebo - nevím, jak se to jmenuje odborně - chrásty, impetigo
Nesvědí to. K dětské se chystáme na konci školy. Vždy si tam odtud něco odneseme, takže vzhledem k tomu, že nás čekám stejně odešle na kožní, se tam úplně nehrnem.
@Anonymní píše:
Nesvědí to. K dětské se chystáme na konci školy. Vždy si tam odtud něco odneseme, takže vzhledem k tomu, že nás čekám stejně odešle na kožní, se tam úplně nehrnem.
a kdyby jsi to doktorce poslala vyfocené, tak jak sem? já nevím, co to je, ale je to tak zvláštní, jak jsou ty pupence v řadě, že snad doktorka by měla vědět
@stinga píše:
a kdyby jsi to doktorce poslala vyfocené, tak jak sem? já nevím, co to je, ale je to tak zvláštní, jak jsou ty pupence v řadě, že snad doktorka by měla vědět
Si připadám jako blbec, ale to mě vůbec nenapadlo, díky.
Zkusím ji to poslat a uvidíme. Ona je moc fajn, tak věřím, že by to mohlo zafungovat. Jestli tedy nebude mít dovolenou.
@Anonymní píše:
Si připadám jako blbec, ale to mě vůbec nenapadlo, díky.Zkusím ji to poslat a uvidíme. Ona je moc fajn, tak věřím, že by to mohlo zafungovat. Jestli tedy nebude mít dovolenou.
tak super ![]()
pak prosím napiš, co to bylo - je ![]()
mě přijde že to je nějaká kontaktní dermatitida
pominu li barvu- – mě to ukazuje jako do zelena, což je asi blbost, že jo a zkreslení fotkou nebo monitorem
takže předpokládám že to v reálu do zelena není
asi kontaktní dermatitida, zakladatelko, neměla tam nějaký kovový řetízek?
nebo nějaký deo, osvěžovač, něco co na sebe cákla a pak to šlo na sluníčko?
nedávajte to na slunce, nechte to zklidnit
něco podobného se např může stát po parfemu v létě, ale je to dítě, tak předpokládám že na sebe nedává parfem…
nebo řetízek a reakce na nějakou bižu?? ![]()
nemá alergii na nějaký kov??
@Borrealis píše:
@stingamě přijde že to je nějaká kontaktní dermatitida
pominu li barvu- – mě to ukazuje jako do zelena, což je asi blbost, že jo a zkreslení fotkou nebo monitorem
takže předpokládám že to v reálu do zelena není
asi kontaktní dermatitida, zakladatelko, neměla tam nějaký kovový řetízek?
nebo nějaký deo, osvěžovač, něco co na sebe cákla a pak to šlo na sluníčko?nedávajte to na slunce, nechte to zklidnit
něco podobného se např může stát po parfemu v létě, ale je to dítě, tak předpokládám že na sebe nedává parfem…
nebo řetízek a reakce na nějakou bižu??
nemá alergii na nějaký kov??
Moc děkuju za reakci. Nene, není to do zelena, je to prakticky barvy kůže. Napadlo mě poštípání štěnicí vzhledem k tomu „řetízku“. Případně pásový opar.🤔 Ale nesvědí ji to.
O alergii na kov zatím nevíme, ale měla nedávno košili s kovovými cvočky, voňavku na sebe taky mohla cáknout…
Chovej se k tomu, jako k pásovému oparu..Ten se může rozšiřovat na celý hrudník, může svědit a bolet až později. Pokud se to plní tekutinou, je to jasné.
Nedotýkat, ručníky zvlašť, povlečení taky, bývá to nakažlivé, u dospělého s horším průběhem..U Dr. se pak dozvíte co dál…
V lepším případě to bude z kovu, jak uvádíš, ale to bývá svědivé.
@pannda píše:
Chovej se k tomu, jako k pásovému oparu..Ten se může rozšiřovat na celý hrudník, může svědit a bolet až později. Pokud se to plní tekutinou, je to jasné.
Nedotýkat, ručníky zvlašť, povlečení taky, bývá to nakažlivé, u dospělého s horším průběhem..U Dr. se pak dozvíte co dál…
V lepším případě to bude z kovu, jak uvádíš, ale to bývá svědivé.
Ahoj, díky za reakci. Právě se to nijak nerozšiřuje, nesvědí, nic. Včera jsem to namazala Bepanthenem sensitive na exem a přijde mi, že to trochu „zplacatělo“. Tak uvidíme.
Ahoj všem. Nejsem zastáncem chození pro zdravotní rady na internet, ale vzhledem k našemu termínu na kožním, to holt zkusím.
Dceři (necelých 8 let) se udělala v dekoltu taková vyrážka… Není to červené, je to shluk ohraničených pupínků.
Nevíte co by to mohlo být? Nerada bych, aby se jí to nějak rozšiřovalo, než se na to kožní dostaneme.
Předem díky za rady.