5 let a stále nemáme vlásky :(

8petule8
18.2.11 13:20

5 let a stále nemáme vlásky :(

Ahojte!
Holky chtěla bych se zeptat: malá bude mít za měsíc pět let a pořád jí nerostou vlásky, má jen takové jemné chmýří dlouhé max 4 cm. Ještě jsme ji nestříhali :-( Myslíte že porostou? Čím to může být??

Děkuji za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2566
18.2.11 13:35

Asi Tě nepotěším- omlouvám se - ale tohle jsem ještě neslyšela. Řešila bych to s dětskou a následně nejspíš kožní Dr.
Držím palce! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
18.2.11 13:42

Sama jsem moc zvědavá na odpovědi.

A co Vy jako rodiče, jak jste na tom byli v dětství s vlasy? A dětská dr ještě nic neříkala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
18.2.11 13:59

Nás kuba měl taky takové chmíří zhruba do 2let.to jsme nechali ostříhat a už mu vlasy začali růst.tak nevím jestli to nebylo tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21905
18.2.11 14:00

My mame taky problem..vlasky padaji.Uz mela krasne mikadko,ofina zakryla celo a vlasky ji vypadaly,ale rostou nove,je jak oskubana.Odbery problem neukazaly,cekame na vysetreni u kozni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8petule8
18.2.11 14:22
Aladina píše:
Sama jsem moc zvědavá na odpovědi.A co Vy jako rodiče, jak jste na tom byli v dětství s vlasy? A dětská dr ještě nic neříkala?

Mudra říkala ať tomu necháme čas, že se to nedá nijak ovlivnit :nevim:

• Citovat
  • Upravit
irinek
18.2.11 14:43

No my v okolí máme podobný případ. Kamarádka má 4 letého chlapečka a má stejně vlásků jak naše 8m. holčička. Na ní je to dost, ale na tak velkého kluka málo. Jejich dět. doktorka to taky neřešila, prý to doroste. Jenže oni jako rodiče-mají málo vlasů, takže je to nejspíš dědičné.

• Citovat
  • Upravit
Neprihlasena Jaruna
18.2.11 14:43

Ahoj,nedokazu si predstavit presne,co myslis tim,ze ma malo vlasku,protoze jsem nikdy dite v peti letech jen s „chmyrim“ nevidela,ale znama ma holku a ta ma v 10letech extra,ale fakt extra malo vlasu,hrozne jemne,spihle a nijak to nikdy neresila.Nevim,neptala jsem se ji na to,ale ja bych sla k nejakemu odbornikovi a poradila bych se :wink: .Treba to nic neznamena,ale pro tu jistotu.. :-D .

A zase co ja bych za to dala,kdyby mel nas malej aspon o pulku min vlasu co ma.Ma neco malo pres dva roky a uz jsem ho 10krat strihala..roste mu to neuveritelne rychle a hlavne ma rust vlasu hrozny :roll: ,tudiz kdyz mu to necham delsi,vypada presne jako „igracek“..takovou paruku na hlave jsem taky jeste u nikoho nevidela :oops: .

• Citovat
  • Upravit
1894
18.2.11 16:25

ahoj, naše malá Naty má tři roky a 3 měsíce a taky máme chmíří na hlavě. nechali jsme to ostříhat ale nepomohlo to. děti v létě si jí pletou s chlapečkem. ve školce si zvykli ale taky nevím co s tím, mudr. říkala že to chce čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1172
18.2.11 16:44

Taky jsem o tom ještě neslyšela, zkusila bych udělat rozbor jestli ji něco nechybí, zjisti si, co je důležité pro růst a kvalitu vlasů a popřípadě doplnit (myslím tím vitamíny, minerály,… lecitin nebo co na to pomáhá, přesně nevím, najdi si to na netu a poradˇse s dr.). Jinak myslím, že to ostříhání by mělo taky pomoci, všeobecně se říká holčičky v dětství často stříhat, občas to vzít víc, aby měli hustý a silnější vlasy…tak snad to pomůže.

Držím palečky, u kluka bych to asi neřešila ale holčička bude chtít mít jednou hezký a hustý vlasy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
18.2.11 17:17

Pokud je malá úplně zdravá, holt musíte vyčkat.
Jo je sledovaný na neurologii a když jsme byli hospitalizovaný v Motole, tak ho dr při vyšetřování pořád hladil po hlavě. Jsem si říkala, jak má rád děti a z něj pak vypadlo, že málo vlasů v našem případě může být také příznak nějaké poruchy nebo metabol. vady. Ale dál to nerozebíral.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
642
18.2.11 21:42

„Mýtem je časté stříhání vlasů za účelem docílení vyšší hustoty. Hustota vlasového porostu je dána geneticky, nůžky ani časté česání s ní nehnou.“

Přeju, ať vám brzy narostou. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
22.2.11 10:36

Ahoj,
moje holčička bude mít v červnu 5 let a má na hlavě vcelku husté vlásky, ale bohužel dlouhé pouze cca 3-4cm - dál nerostou. Naším problémem je pravděpodobně nějaká vývojová vada (má narostlé zoubky do špičky a nehtíky ji rostou až teď) Na zubním jeden starý pan doktor říkal, že je to genetické a že to spolu souvisí, ale nedokázal říct jak se to bude vyvíjet dál (ale prý podle toho co tam chodí jsme lehký případ… Někdy pří přijdou děti bez vlasů a nehtů, občas i s poškozenou rohovkou… a navíc ho zajímaly jen ty zuby… ). Nám vlásky pravděpodobně rostou, ale jsou krepkaté a asi se ulamují - jinak si myslím, že by měla vydřená místa od polštáře. Takže doufám, že když se rozrostly nehtíky (zatím jen na ručičkách a jsou jemné jak u miminka), tak se zlepší i vlásky. Při 5leté prohlídce jí chci nechat udělat kompletní rozbor krve, jestli třeba nemá problém se vstřebáváním, nebo něco nechybí…
Nejhorši na tom je, že kdyby to byl kluk, tak to nikdo neřeší, ale mladší dcerku musím stříhat na krátko, protože té starší je líto, že nemůže nosit culíčky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
933
25.3.14 20:33

Dcera 3 roky a stále máme jemné chmýří vlasy jsou hrozné splihle nedrží tvar ani spojku neudrží nvim co stím, strihana byla od roka skoro furt chodí pravidelné ale vlasy vůbec nehoustnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.4.19 16:17

Ahoj, taky nas to trapi. Take budeme mit 5 let a vlasky jen takove chmyri? Zabralo Vam na to neco? A zacaly Vam vlasky rust? Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí