Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, příští týden máme ve školce karneval a nevím za co by malá měla jít! Nemám moc ráda kupovaný kostými, mám radši když se něco vymyslí a vytvoří, ale to je právě ten problém, že nejsem vůbec tvůrčí
.. Za co chodí vaše slečny? Budu vděčná za nějaký nápad ![]()
Ahojky tak já byla na karnevalu naposled asi před 15roky.Ale byla jsem buď jako muchomůrka,nebo šašek a plno jiných.Vše bylo po domácku vyrobené.Muchomůrka byla hlavně z krepáku-sukýnka a klobouček byl smotaná čtvrtka do jehlanu a oblepená červeným krepákem a bílými vatovými puntíky.A šáša-lacláče na tom pár ozdůbek a nakreslený obličej.Jako dítě jsem chodila často na karnevali.Tak snad máš nějakou inspiraci. ![]()
Jednoduchá je baletka…
Nebo z tvrdého papíru pomalovat velký „klobouk“ načerveno s bílýma puntíkama a z baletky je muchomůrka ![]()
Nebo na čelenku přidělat ouška, na tepláčky ocásek, domalovat čumáček a fousky a je třeba kočička, liška, opička… (podle oušek a ocásku a barvy oblečení… =)
mě napadla nedávno bílá paní
holčičkám by se mohl líbit ten závoj na konci špič. klobouku a je to jednoduché, dlouhé šaty by se taky mohly líbit
Náš malej chodí za andělíčka. Má delší bílé triko na které přišiju papírová křídla. ![]()
Díky!!! To všechno jsou bezva nápady, něco z toho budu muset spáchat
, divím se, že jsem si nevzpomněla na tu muchomůrku, když před dvěma lety jsem chtěla aby za ní Aný šla, ale šla tenkrát nakonec za namořnici ![]()
za indiánku nebo červenkou karkulku, za šmoulinku, čarodějku, vílu ![]()
My máme karneval zítra a malej jde za tygříka, to by mohla i holčička snad, celé jsem to udělala sama, oranžové punčocháče, tričko s dlouhým rukávem čepičku s ouškama. Pruhy jsem udělala černou barvou na textil a ocas jsem měla, byl to nějaký reklamní ale hodil se.
Ninuška byla za žabičku, kostým jsem ušila ze zeleného ručníku ![]()
Tak malá byla už za: kočičku, sněhurku, rockerku, vílu, berušku, kočku, pirátku a čarodějku. Je fakt, že mám šíkovnou mamku a ušije nám jakýkoliv kostým, ale dva z nich jsem zvládla sama. Kočka: hodně dlouhé černé triko. Zašije se mezi nožkama na nohavice (vznikne jakoby overal s kraťasy. Dopředu se našije náprsenka z něčeho chlupatýho (nejlíp bílý). Dozadu se našije ocásek a k tomu už jenom punčošky a jeto.
Rockerka: (na tu jsem pyšná, protože to tady ještě nikdo neměl). Jedny starší džíny nařezat žiletkou a pak je hezky natrhat, černý tílko a dlouhým rukávem a na to triko s krátkým s metalovým, nebo rockovým potiskem (měla moje bez rukávů velikosti S, zastrčený v kalhotách), na to džínovou vestu (taky původně moje, ale zkrácená), a pošitá vším, co jsem našla. Řetízky, starý kruhový náušnice, kožený řemínky … (ty měla i na rukou). Nakonec jenom nagelovat vlasy a dát prďácký sluneční brýle. Možná mám někde fotku, tak pokud najdu, tak vložím.
Vidíš, jak zapomínám…
Tak triko bylo oranžový a džíny jsme taky pošili.
My máme karneval v pátek a poctivě vyrábím…, taky nemám ráda kupovaný kostýmy a úplný osypky mám z princezen, těch je vždycky milion… Loni byla Baruška za Červenou Karkulku a letos vyrábíme čertici. ![]()
Původní nápad byl teda moucha, ale pak to změnila na berušku, pak na čarodějku a dneska u větví viděla paruku s rohama, tak se KONEČNĚ rozhoupala.:) Zítra můžu hodit foto ,až si dáme poslední zkoušku. ![]()