Buzení předškoláka do školky

rozmary
14.2.11 18:46

Buzení předškoláka do školky

Ahoj,ráda bych se zeptala jak jsou na tom vaše ratolesti se vzáváním do školky.Malá vstává kolem půl 8 školku máme zaplať bůh téměř u baráku,protože ve školce musí být do 8,ale to je při buzení vztekáního,je protivná agresivní,kolikrát jí budíme od sedmi hodin snad půl hodiny a musíme jí vynést z pelechu v náručí,pak je děsnej problém s oblíkáním se zubama a se vším,oblečení na kterém jsme se večer schodly je samozřejmě špatný atd.Jsem na MD a zatím má možnost jí vodit manžel,ale od září jde do školy a to už s ní budu chodit já,neumím si představit jak to budu řešit,jestli lítat kolem prcka,nebo tahat holku za nohu z postele :zed: Dá se to nějak odnaučit?Bude muset vstávat ještě mnohem dřív,od malička nesnáší když jí někdo budí,to má bohužel po mě,ale ješte v horším provedení :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14046
14.2.11 19:38

trenovat a vstavat driv, nic jineho nezbyva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
14.2.11 19:41

moje taky nechce z postele, budíme na raníček (v 6.45 na jedničce nebo kolem 7.15 na nově). odnesu ji před televizi, během pohádky se probudí, pak se televize nekompromisně vypne a pak už to celkem jde. stane se teda že i při pohádce spí dál, ale vyjimečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
14.2.11 19:45

U nás je ranní buzení taky horor :twisted: , v zimě nekompromistě rozsvítím a stáhnu peřinu (jak já to jako dítě nenáviděla. :roll: :mrgreen: )

Se školní docházkou mě napadl koupit budík, nějaký hezký, ať si ho dcera vybere sama. Třeba si pak bude připadat jako velká a buzení bude snesitelnější, když jí bude budit budík a ne protivní rodiče. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
14.2.11 19:47

A v kolik chodí spát ?! Ráno by to chtělo zavést nějaký příjemný rituál :palec:

Doporučuju dřív vstávat, udělat pohodu a žádné dusno.

My také do školky někdy budíme (má mlíčkový rituál), ale většinou prcek vstává sám, každý den v půl osmé. Ve školce má být v půl deváté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
14.2.11 19:50

Omylem 2×, pardon

Příspěvek upraven 14.02.11 v 19:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
14.2.11 19:53

Jé je, jako u nás. Naštěstí my máme deadline 8:30, ale jak teď chodím do práce, tak se taky snažíme být tam do osmi nejpozději. Školku máme taky za bukem.
Takže budík mi zapípá v 7:00, rozlepím oči a poslechnu si pět minut zprávy, pak začneme budit ty tuhý veky kolem, přeneseme je do pokoje, kde jim pustím pohádku na nově, během níž je oblékám (staršího povzbuzuju :lol: ) a nabízím snídani. Většinou to ale dopadne tak, že během pohádky nic nestihnou, ale já se zatím aspoň trochu zkrášlím v koupelně.
Takže jsme na cca 7:25 a rychle snídáme, bohužel většinou za pochodu (kuličky, piškoty, rohlík :oops: ), kluci naštěstí ráno nemívají hlad, ale něco do nich nacpat chci.
No a pak tak kolem 7:40 už to dokopáváme ke dveřím, kluci jsou protivní a děěěěsně pomalí, ale jde to.
Bohužel každý den je to stejné, i když každý den říkám, že zítra musíme vstát dřív!!!!!!!!!!!!! :mrgreen:
Jo a jít spát dřív nehrozí, Ondra spává ve školce, takže večer absolutně nezabírá a v půl desátý ještě vyvolává z postele.

M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11805
14.2.11 19:58

U nás taky vstávání nic moc, posunula jsem budíček na sedmou, cca v osm by měl být vypravený v předsíni. Když jsem budila později, nestíhali jsme klidnou snídani a bylo to dost na nervy - znáte to, ne, obléct si tričko může zabrat i 10 minut. :roll: :zed:

Jednu dobu bylo taky ráno těžké dostat malého z postele a dost se mi osvědčilo dát do pokojíčku mobil se zapnutou melodií jako budíček a jít budit tak o 5-10 minut později. Už byl aspoň trochu probraný a všechno šlo snáze. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
14.2.11 20:19

jo mně taky ráno štvalo že dítě v polospánku nic nesní, tak ji dávám do školky v osm bez snídaně - já hned po ránu taky nemám na nic hlad a sváča je ve školce kolem 8.20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1175
14.2.11 22:41

Tak koukám, že je to všude skoro stejné. Náš Davídek teda chodí spát ve 21hod, protože když spí ve školce, tak prostě dřív neusne a ráno ho z postele musím páčit. Budíka mám na 7hod a vstanu, udělám malý mlíčko, připravým snídani a jdu na buzení, nejdřív ho pohladím a trochu polochtám a šeptám mu, aby vstával že musíme do školky a takový bláboly, on se sice otočí, že chce ještě spát, tak si k němu lehnu, až ho probudím a on vstane, někdy je to hned a někdy ho doluju ještě v 7:45 :roll: Školku máme za bytovkou, tak jsme tam hned a někdy jdeme bez snídaně, stejně v 8:30 mají svačinu, akorát mě štve že musím každé ráno tahat ven Lucinku :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
14.2.11 23:59

Já a brácha, když jsme byli malý, tak jsem doma vypili jen kakao a snídali až ve školce (svačinku). Když nám dávala mamk adoma snídani, tak už jsme ve školce jíst nechtěli. Ono hrnek kakaa docela zasytí. Akorát já z toho mám blbý návyk dodnes a nemůžu hned po probuzení jíst (max. jogurt), takže i teď snídám až v práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
15.2.11 10:04

Ahoj,
já budím Anetku už v 5hod ráno,chodíme s manžou oba do práce od 6hod.Je ve školce první a vstávání teda taky nic moc.Vstane teda, pak hygiena a oblíkne se,ale je mrztutá a unavená a má blbou náladu. Únava ji provází celý den, a bohužel až bude chodit do školy,tak jsem zvědavá,jak se bude soustředit.Jíst po ránu nic nechce, tak jí dám sebou nějakou sušenku a bonbon do kapsy abysme nešly aspoň s brekem.
Andrea.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
15.2.11 11:40

Určitě se to odnaučit dá. Pomalu, zavést budík.. My to teda máme spíš naopak, dcera se do školky vypravuje sama kromě česání, takže má budík a když je oblečená tak dojde pro nás já abych jí šla učesat a táta aby jí odvezl :lol: Od budíku je za 20 min připravená k odchodu. Ještě teda aby se sama učesala a může do školy :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
15.2.11 13:51
Andruš píše:
Ahoj,
já budím Anetku už v 5hod ráno,chodíme s manžou oba do práce od 6hod.Je ve školce první a vstávání teda taky nic moc.Vstane teda, pak hygiena a oblíkne se,ale je mrztutá a unavená a má blbou náladu. Únava ji provází celý den, a bohužel až bude chodit do školy,tak jsem zvědavá,jak se bude soustředit.Jíst po ránu nic nechce, tak jí dám sebou nějakou sušenku a bonbon do kapsy abysme nešly aspoň s brekem.
Andrea.

To znám,když jsem ještě chodila do práce,malá vstávala ve čtvrt na šest,bylo mi jí chudinky tak strašně líto :-( no jo co dělat když to jinak nejde :roll:

• Citovat
  • Upravit
1234
15.2.11 17:37

Ty brďo, čtvrt na šest je teda mazec! Ale co se dá dělat, že jo? U nás je školka od půl sedmý, tak nevím, jak bych to dělala, kdybych pracovala od šesti :lol:

Jo a fakt máte někde sváču už v 8:30? U nás je v půl desátý, pak se jde ven. Kdyby měli kluci sváču hned takhle po příchodu, tak je teda jíst nenutím, ale do té naší by měli hlad.

M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect