Může předškolák simulovat nemoc?

18651
9.2.11 09:34

Může předškolák simulovat nemoc?

Zvláštní dotaz co?
Syna 5,5let mi v pondělí vraceli ze školky s tím že tam odmítá jíst a hrát si, stěžuje si na bolesti končetin, hlavy.Ok jasný začátek chřipky, zůstal doma. Doma byl v pohodě, jen měl malinko zvýšenou teplotu ale jinak OK,nemá rýmu, kašel nic. Včera byl doma a byl úplně OK! Normálně jedl, hrál si odpoledne na hřišti úplně v pohodě, za celý den si na nic nestěžoval. Dnes šel normálně do školky a teď mi volala učitelka že si pro něj mám zas přijít že se opakuje situace z pondělka. Co s ním? Může mu fakt něco být, nebo se mu jen nechce být ve školce?
Ještě perlička od pondělí máme nově satelit s nepřetržitým vysíláním MINIMAX -animáci celý den. Ale v pondělí to NEVĚDĚL :nevim:
Je to lenora spojená s Minimaxem, nebo něco vážnějšího? Jsem fakt na vážkách jestli na nás něco nezkouší, ale zas nerada bych něco zanedbala :nevim: Jdu pro něj takže teď tu nebudu, ale budu vděčná za každou radu bo každá rada drahá :nevim: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3040
9.2.11 09:43

Teď řádí kdeco. Přesně, co popisuješ měl můj přítel 14 dní (až na tem MInimax :mrgreen: ). Přišel z práce, úplně grogy. Teplota max 37,2, ale vyřízenej. K večeru byl úplně v poho. Za pár hodin zase jako tělo bez duše. A takhle to šlo fakt těch 14 dní. Žádná rýma, kašel, teplota - nic.
Takže si nemyslím, že by simuloval. I když kvůli Minimaxu? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
9.2.11 09:48

Lacenko,
nevím, jestli si takové dítě uvědomuje, že může bolest a nevolnost filmovat :nevim: :nevim: :nevim:
Nemá ve školce nějaké problémy? Syn byl ve školce v pohodě a potom najednou přišlo období, kdy byl takový nesvůj, často si stěžoval na bolesti hlavičky a bříška. Doma byl v pohodě, ale jakmile šel do školky, tak se to opakovalo. Byli jsme u několika doktorů, vše v pořádku. Nakonec se zjistilo, že je to psychické. Ve školce byl jeden malý „terorista“, který si vzal na paškál zrovna mého drobka :-( . Poté si i učitelka uvědomila, že se mu můj synek vyhýbá, zatím co on syna neustále vyhledával… Po pár týdnech chlapec terorista přestal do školky chodit, a od té doby byl můj syn naprosto v pohodě.
Ale nebýt mého pátrání, tak bych nevěděla, co je příčinou synových problémů. Zkus se trošku poptat ve školce, učitelek, synka… Nenásilně, ale cíleně :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7678
9.2.11 09:48

Lacenko řeším něco podobného.
V pondělí mi princezna šla do školky po skoro 3 týdnech co jsme se plácali s příušnicema a pak jsem je nechávala ještě po atb.„vzpamatovat“ a v pondělí šli.
JENŽE!!!!! (jo Sabinka hrozně ráda chodí do školky,ale teď) :nevim:

V pondělí už když jsem pro ní šla tak učitelka řiká že Sabinka nějak divně pokašlává :think: no řikám ale doktorka jim ještě pro jistotu brala v pátek krev a prohlídla je než půjdou zpět do školky a vše bylo OK.

No a včera ráno Sabi: Maminko ale mě bolí hrozně v krku :roll: ,no ale šla.
Dnes ráno opět a začala hucat,a já fakt nevim to už jako zase bude marod,nebo to trochu hraje :roll: :nevim:

Každopádně jsem ti nepomohla,ale nejsi v tom sama :-? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
9.2.11 10:29

Těžko říct, jak je to zrovna u tvého malého (abys něco nepodcenila), ale upřímně si myslím, že může simulovat.

Mému malému je teprve něco málo přes 2 roky a už mě taky „šidí“. Hlásí: „Bolí bříško“, protože ví, že na to budu vždy reagovat (přestanu ho zahánět do postele, polevím v úklidu hraček, abych se ho vyptávala, zda doopravdy atd.). To stejné zjistil např. s hláškou: „Čůrat“. Teď to dělá večer po uložení, že vyleze z postele, já hudruju, ať se hned vrátí a co se tady courá, ale po téhle jeho hlášce ho vždy vyslechnu, vezmu na záchod a zkoušíme - prostě ví, že to spinkání tím oddálí.

Takže podle mě v 5,5 letech šidit může. Třeba i nevědomky. Ale jestli to tak opravdu je a nebo na něj „něco leze“, těžko říct. To budeš muset odhalit sama… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
9.2.11 10:44

Lacenko

prvne bych zjistila, zda mu neco opravdu neni (klidne vzit k dr. at ho celyho prohlidne). Jestli mel teplotu, muze to byt neco co se ho drzi a neprojevuje nejak vyrazne.

Ale simulovat klidne muze. Nestalo se ve skolce neco, proc tam nechce? Zkus se poptat ucitelky, z ditka malokdy neco dostanes.

Resila jsem to samy loni na konci roku s Tadeasem. Nechtel do skolky, vymyslel si ze ho boli bricho, ruka, cokoli aby tam nemusel. Nakonec z toho vylezlo (tyden trvalo nez jsem to z nej vypacila), ze ho sikanuji dva chlapecci ve tride… Zasla jsem za ucitelkou a vse se v pohode vyresilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
9.2.11 10:55

díky za reakce :kytka: šikana ve školce naštěstí nepřipadá v úvahu, máme školku malou 15dětí a je tam nejstarší kluk. Krom toho tam chodí i s bráchou takže to by prasklo velice rychle.
Když jsem pro něho přišla byl docela bledej v obličeji, ale barva se mu vrátila docela rychle když zjistil že jde domů. Už před školkou se ptal jestli mu doma pustím minimax a když se dověděl že jako nemocný musí ležet v postýlce tak je značně otráven :nevim: Nicméně teď leží v posýlce poslouchá CD a mám v plánu ho tam nechat do doby než půjdem do školky pro Tomíka. Protože si stěžuje na bolest bříška uvařila jsem mu černý čaj a k obědu dostane piškoty(rohlíky nemáme :oops: ) a uvidíme jak mu bude zítra :think: Ze školky jsem ho odhlásila, ale jestli mu doma bude dobře a v pondělí se mu ve školce zas udělá nevolno tak fakt nevím :nevim:
Z ničeho jsem ho samozřejmě neobvinila a zatím jsem teda ochotna věřit že mu není dobře, ale vím jak já když jsem byla malá…
Mám ségru, jsme dvojčata a jakmile ona onemocněla tak mě se dost výrazně udělalo téměř okamžitě taky zle abych nemusela do školy a dostávalo se mi taky výhod plynoucích z „nemoci“ Je to sice hnus, ale veřejně to na sebe fakt prásknu že jsem byla dost vypočítavá a občas i dobrá herečka. Ale byla jsem malinko starší, tak kdoví :think:
Mno upřímně kdyby simuloval tak by to pro mě byla asi ta lepší varianta :wink: Když tak pročítám ty různý prázdný náruče kdy zničeho nic, z minuty na minutu je dítě v ohrožení života, aniž má jakékoli příznaky nemoci, tak mám fakt reálnej strach abych něco nepodcenila.m Hlavně ať je zdravý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
9.2.11 11:05

Ta lehce zvýšená teplota se mně nezdá :nevim:.
Ať je brzy v pořádku :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
10.2.11 18:49

tak dneska už opět řádí jak černá ruka, po nemoci ani vidu ani slechu :nevim: No doufám že se ta školkovská nevolnost nebude opakovat :think: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
10.2.11 20:13

Tterka za mě napsala to, co mně včera v první moment napadlo. Ale tak mě napadá - nepoužívá třeba některá paní učitelka ve školce nějaký výrazný parfém? Není mu třeba zle z něčeho takového? Podobně můžou fungovat i všelijaké suché květy (slaměnky atd.), aromatizovaný vosk ve svíčkách atd. Třeba je tam ve školce něco, na co je citlivý…
Já mám taky dvakrát ročně (na jaře a na podzim…) problém s čichovýma podnětama. A to jsem prošel i fabrikou, kde se k praní od oleje používal perchlóretylén. Kdo ten sajrajt znáte, tak víte, co to je… A niv mně to tehdy nedělalo. Až dneska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
10.2.11 21:50

Ještě mě tak napadá - nenatírali tam okna? Nemalovali stěny? Neleštili parkety nějakým umělým voskem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.12.24 05:44

Bolení bříška, v krku, svědění kůže...

Ahoj, dcera má necelých 5 let, vždy byla akční veselá povaha. Asi před týdnem začala vždy večer stěžovat na bolení bříška. Nechala jsem ji doma. Přes den v pohodě, nic jí nebylo a kolem 18.hod to vždy začalo. Bez teploty, jen to bříško. Další večer se kroutila, že bříško bolí hodně, ale nakonec usla. Ráno jsem ji raději vzala k doktorovi, který ji břicho zlehka prohmatal a řekl, že se nejspíš něčeho přejedla a ať si dáme pár dní dietu + probiotika.
Situace se ale stále opakuje a už to trvá týden. Jen večer, Přes den je v pohodě.
Stolici má pravidelnou a tuhou, ale někdy před kakáním říká, že ji bolí břicho.
A včera zase přišla pro změnu s tím, že ji bolí v krku a na hrudníku a svědí kůže na celém těle.
Dneska opět vyrážím k doktorovi, ale zajímalo by mě, jestli si takto malé dítě nuže bolest a další zdravotní problémy vymýšlet nebo je na to ještě malá. A případně o co by mohlo jít. Malá nemůže laktózu, což dodržujeme striktně.

• Citovat
  • Upravit
4966
13.12.24 05:50

Podle mě se jí nechce do školky. Buď jí to tam jen nebaví, nebo se tam něco děje. A ano, vymyslet si to může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85397
13.12.24 06:09

Muze, ale to bych brala jako posledni moznost.

Pokud tvrdi, ze ji boli v krku, tak pocitam, ze tam doktor nejake zarudnuti a podobne prece jen uvidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15278
13.12.24 07:48
@Anonymní píše: Více

Tak si s ní o tom popovídej, jestli nechce do školky, co ji tam vadí atd. Vymyslet si určitě může i takhle malé dítě, ale je to trochu divné, ty musíš vědět jestli k tomu má důvody, proč nechce do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí