Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Synovi dávám na noc prsní mast koalka, pěknou vrstvu zepředu i zezadu a vždycky se mu o něco lépe dýchá… Samozřejmě ještě mokrý ručník na topení, atd.
Co dáváte na kašel? 3. týden už je docela dost ![]()
Tak babskou radu bych měla, pokud neni zahleněná tak ji na noc svař mlíko+med+máslo -vypít horké(teda snesitelně). Tohle mi jako malý holce vařila babička a vždycky to zabralo, v noci jsem pak spala klidněji ![]()
babskou radu nevím. ale mám doma trvale ditustat. ten pomáhá výborně. nemáš šanci vyslat někoho do lékárny?
Lucyus12 píše:
Co dáváte na kašel? 3. týden už je docela dost
Od pátku dáváme stoptusin, ale ještě se to zhoršilo! K návštěvě dr. nás dohnala horečka, ne kašel, kašlala fakt minimálně, asi jako každý v tomto období. Před tím jsem ji dávala čaj s medem a citrónem. Potřebuji ji ulevit teď hned, doma dostupnými surovinami, už i mi to leze na nervy ![]()
A co šťáva z cibule s medem nebo cukrem? To mi jako malé vždycky pomohlo ![]()
rubberbear píše:
Tak babskou radu bych měla, pokud neni zahleněná tak ji na noc svař mlíko+med+máslo -vypít horké(teda snesitelně). Tohle mi jako malý holce vařila babička a vždycky to zabralo, v noci jsem pak spala klidněji
Díky díky díky
To vyzkouším teď hned. Bohužel bydlíme na vesnici a do lékárny se dnes už nedostanu…
Mě poradila mamka čaj z cibule, 1 lžička majoránky, povařit a až to trochu zchládne přidat med.
Lucyus12 píše:
A co šťáva z cibule s medem nebo cukrem? To mi jako malé vždycky pomohlo
A to se dělá jak? Oni mi špunti moc nemarodí, takže já vůbec neznám žádné domácí léky. Ani nemám žádnou zásobu sirupů v lékarničce.
ww super je ta cibule s meem a za cca 2 hodkybys mohla mít vylouhováno aspoň trochu zatím svař to mlíko s medem a máslem to si dělám občas ještě i já
ww píše:Lucyus12 píše:A to se dělá jak? Oni mi špunti moc nemarodí, takže já vůbec neznám žádné domácí léky. Ani nemám žádnou zásobu sirupů v lékarničce.
A co šťáva z cibule s medem nebo cukrem? To mi jako malé vždycky pomohlo
Nakrájíš cibuli na kolečka nebo kostky a v misce promícháš s cukrem nebo medem. Pak to necháš stát, ať to pustí šťávu. Myslím, že mi mamina dávala 5* denně 2 lžičky té šťávy (bez kousků
). To u nás fakt zabíralo ![]()
Ať se malá brzy uzdraví ![]()
Devčata díky!!!!
Mléko vypito, cibule nakrájena, jen vydržet do zítřka
Teď se chystáme na malou procházku, třeba jí čerstvý vzduch udělá dobře.
Ještě máslo nebo teplý olej na prsa. Na prsa vatu, nalít snesitelně teplý olej a obvázat plínou nebo šátkem. Nechat celou noc. Uvolňuje to ten suchý kašel. My máme ještě nějakou tymiánovou mast.
Halka
U nás docela pomáhá Eucasol, je to spray s eukalyptem, od firmy Just, dále tymiánová mastička na prsa i na záda. Což ti ovšem nepomůže teď hned. ![]()
Na noc zvýšená poloha - podepřít polštářem a nechat spát v polosedu, hodně větrat.
Potom si udělat nějakou zásobu z lékárny - vždycky nám dobře zabíraly kapičky Sinecod.
…ovšem včera a dnes jsem to všechno aplikovala a stejně mi kluci prokašlali celou noc. ![]()
co treba Septisan, nebo nejaky ten Nurofen nebo Stodal pro deti, nebo co to je.. jeste se v tom tolik nevyznam, teprve cekam
![]()
Maminky poraďte mi, prosím. Moje 6ti letá holčina od rána kašle v intervalu 5ti sekund. Kašel má suchý. V pátek jsme byli u dr. protože měla teplotu 38.5, sem tam pokašlává už 3ti týden. Dr říkala, že poslechově je dobrá a že si máme něco koupit v lékárně
Ale dnes už od rána kašle, že mi to trhá uši, tak zítra pojedeme k dr znovu. Potřebuji nějakou babskou radu jak ji ulevit dnes a v noci, protože mi teď říkala, že už jí to „vážně leze na nervy“ Znáte nějaký domácí lék?