Jak zastavit kašel?

QQQQ
7.2.11 15:30

Jak zastavit kašel?

Maminky poraďte mi, prosím. Moje 6ti letá holčina od rána kašle v intervalu 5ti sekund. Kašel má suchý. V pátek jsme byli u dr. protože měla teplotu 38.5, sem tam pokašlává už 3ti týden. Dr říkala, že poslechově je dobrá a že si máme něco koupit v lékárně :-? Ale dnes už od rána kašle, že mi to trhá uši, tak zítra pojedeme k dr znovu. Potřebuji nějakou babskou radu jak ji ulevit dnes a v noci, protože mi teď říkala, že už jí to „vážně leze na nervy“ Znáte nějaký domácí lék? :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3337
7.2.11 15:40

Synovi dávám na noc prsní mast koalka, pěknou vrstvu zepředu i zezadu a vždycky se mu o něco lépe dýchá… Samozřejmě ještě mokrý ručník na topení, atd.
Co dáváte na kašel? 3. týden už je docela dost :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
7.2.11 15:40

Tak babskou radu bych měla, pokud neni zahleněná tak ji na noc svař mlíko+med+máslo -vypít horké(teda snesitelně). Tohle mi jako malý holce vařila babička a vždycky to zabralo, v noci jsem pak spala klidněji :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21905
7.2.11 15:41

babskou radu nevím. ale mám doma trvale ditustat. ten pomáhá výborně. nemáš šanci vyslat někoho do lékárny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
QQQQ
7.2.11 15:48
Lucyus12 píše:
Co dáváte na kašel? 3. týden už je docela dost :think:

Od pátku dáváme stoptusin, ale ještě se to zhoršilo! K návštěvě dr. nás dohnala horečka, ne kašel, kašlala fakt minimálně, asi jako každý v tomto období. Před tím jsem ji dávala čaj s medem a citrónem. Potřebuji ji ulevit teď hned, doma dostupnými surovinami, už i mi to leze na nervy :-(

• Citovat
  • Upravit
3337
7.2.11 15:49

A co šťáva z cibule s medem nebo cukrem? To mi jako malé vždycky pomohlo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
7.2.11 15:50
rubberbear píše:
Tak babskou radu bych měla, pokud neni zahleněná tak ji na noc svař mlíko+med+máslo -vypít horké(teda snesitelně). Tohle mi jako malý holce vařila babička a vždycky to zabralo, v noci jsem pak spala klidněji :palec:

Díky díky díky :kytka: To vyzkouším teď hned. Bohužel bydlíme na vesnici a do lékárny se dnes už nedostanu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3435
7.2.11 15:52

Mě poradila mamka čaj z cibule, 1 lžička majoránky, povařit a až to trochu zchládne přidat med.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
QQQQ
7.2.11 15:54
Lucyus12 píše:
A co šťáva z cibule s medem nebo cukrem? To mi jako malé vždycky pomohlo :palec:

A to se dělá jak? Oni mi špunti moc nemarodí, takže já vůbec neznám žádné domácí léky. Ani nemám žádnou zásobu sirupů v lékarničce.

• Citovat
  • Upravit
9534
7.2.11 16:17

ww super je ta cibule s meem a za cca 2 hodkybys mohla mít vylouhováno aspoň trochu zatím svař to mlíko s medem a máslem to si dělám občas ještě i já

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
7.2.11 16:18
ww píše:
Lucyus12 píše:
A co šťáva z cibule s medem nebo cukrem? To mi jako malé vždycky pomohlo :palec:
A to se dělá jak? Oni mi špunti moc nemarodí, takže já vůbec neznám žádné domácí léky. Ani nemám žádnou zásobu sirupů v lékarničce.

Nakrájíš cibuli na kolečka nebo kostky a v misce promícháš s cukrem nebo medem. Pak to necháš stát, ať to pustí šťávu. Myslím, že mi mamina dávala 5* denně 2 lžičky té šťávy (bez kousků :-D ). To u nás fakt zabíralo :palec:
Ať se malá brzy uzdraví :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
QQQQ
7.2.11 16:37

Devčata díky!!!! :kytka: :kytka: :kytka: Mléko vypito, cibule nakrájena, jen vydržet do zítřka :roll: Teď se chystáme na malou procházku, třeba jí čerstvý vzduch udělá dobře.

• Citovat
  • Upravit
1762
7.2.11 19:12

Ještě máslo nebo teplý olej na prsa. Na prsa vatu, nalít snesitelně teplý olej a obvázat plínou nebo šátkem. Nechat celou noc. Uvolňuje to ten suchý kašel. My máme ještě nějakou tymiánovou mast.
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12069
7.2.11 20:37

U nás docela pomáhá Eucasol, je to spray s eukalyptem, od firmy Just, dále tymiánová mastička na prsa i na záda. Což ti ovšem nepomůže teď hned. :think:

Na noc zvýšená poloha - podepřít polštářem a nechat spát v polosedu, hodně větrat.

Potom si udělat nějakou zásobu z lékárny - vždycky nám dobře zabíraly kapičky Sinecod.

…ovšem včera a dnes jsem to všechno aplikovala a stejně mi kluci prokašlali celou noc. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
7.2.11 21:59

co treba Septisan, nebo nejaky ten Nurofen nebo Stodal pro deti, nebo co to je.. jeste se v tom tolik nevyznam, teprve cekam :wink: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí