Počůrávání - 3,5 roku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
29.1.11 00:18

Počůrávání

Ahoj, potřebuji poradit…Můj syn 3,5 roku se při spaní počůrává. Odpoledne už nespává, ale když občas usne, tak se počůrá. Vnoci je to samozřejmost. Stále mu dávám plíny, protože čištění postele je celkem náročné (i s matracovým chráničem musím prát prostěradlo, přikrývku a povlečení, no a ten chránič taky). Doktorka mi řekla jenom to, že do pěti let je to normální a že to nemám řešit. Ale já mu nechci dávat do pěti let plíny. Máte někdo tip, jak odnaučit počůrávání ve spaní? Pití na noc už jsem omezila na minimum.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17310
29.1.11 01:13

Když se počůrává po poledním spaní tak jěště není zralý na úplné bezplenkování.

V noci bych zkoušela budit a dávat čůrat,ale jinak si myslím,že na to jěště není zralý :think:

Přes den je už úplne bez plen a nehody se mu nestávají?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21894
29.1.11 01:58

Dcerka taky jeste na noc plenu ma,prestoze pres den je bez plen od roka a pul.Trochu me to prudi,i kdyz vim,ze jeste narok ma.Znam spousta mladsich,co uz jsou davno bez plen,ale zaroven i strarsi s plenama na den.
Buzeni se mi prici,to ji tu plenu radeji budu davat jeste pul roku.Rekla bych,ze se to nema,neni to prirozene,az dozraje,plinu zahodime.Ja jsem jako dite byla buzena a doted mam blbej navyk az obscesi,jakmile se v noci probudim,letim na wc,i kdyz curat temer nepotrebuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44178
29.1.11 06:36

Nebudila bych. Taky znám dítě, co má ve 3 a půl letech pleny na spaní. Prostě ještě nedozrál mozek k tomu, aby se dítě při signálu plného moč. měchýře samo probudilo nebo může mít nedostatek hormonu, který přes noc zahušťuje moč.
Každopádně, pokud je po udělání zákl. vyšetření dr. vše v pořádku, neřešila bych to.

Já mám doma druhý „extrém“, dcera od 20 měsíců v noci bez plen, sama od sebe, navíc to vyšlo na léto, kdy hodně pila. Buď se sama probudila - přes léto, nebo vydržela celou noc a já jsem pro to neudělala vůbec nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
29.1.11 08:20

Syn je skoro stejně starý, má taky na spaní plínky. Odpoledne i v noci. Ještě ani jednou nebyl suchý. Přes den plínky nemá od 2r4m.
Neřeším to, stejně se to nedá uspěchat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
29.1.11 09:26

Máme stejný problém, Terka je přes den bez plen od 2 let a na spaní teď zkoušíme plenu nedávat. Když vychytám časy a probudím ji, tak je to ok, ale sama se nevzbudí ani náhodou.

Vím že není zralá, ale ono se řekne neřešit to. Ona má ještě dost času, horší to bude s mladší Verkou - až nás bude tížit čas mého odchodu do práce. Do školky mi ji totiž na odpoledne nevezmou s plenkou ani omylem :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
29.1.11 19:39

Můj starší měl na noc plínu taky asi do třech a půl. A ráno byla uplně plná. Zkoušela jsem ho i budit, šel se vyčůrat a nad ránem se stejně počůral znovu. Potřebuje dozrát, tohle nejde uspěchat. Jednoho dne mi řekl, že plínu nechce, že se nepočůrá. A nepočůral :dance: Od té doby je bez plíny. Občas ještě nějaká nehoda byla, ale jen výjimečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
4.3.11 12:18

mám stejný problém se 4,5 letým synem.jediné co občas pomůže je že se pořádně vyčůrá než jde spát a po 2-3 hodinách opět vzbudím na čůrání.již jsem s ním byla u doktorky odbornice nicméně syn nechtěl spolupracovat a na lécích které dostal je psáno od pěti let a byli mu čerstvě 4 tak nevím asi počkat do těch pěti.tak držím palce a trpělivost sama s tím bojuji :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
4.3.11 12:20

a ještě k té školce .počůrává se jen když spí ne?tak plynu mít nemusí a já jsem do školky přinesla igelit a holt každý den peru.tot otázka jak jsou v které školce tolerantní. :roll: :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jana pehova
25.6.11 13:55

Ahoj,měli jsme podobný problém s dcerou a doktor nám doporučil přestat dávat na noc mléko.Nevím jestli ho dáváte,ale fakt ot funguje.Přestali jsme dávát na noc mléko a bylo to.Tak nevím jestli moje rada bude něco platná pro vás,ale někomu třeba pomůže.ahoj

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.7.11 00:10

Třikrát hurá!!! Už jsme bez plínek.
Rozhodla jsem se je prostě nedat. Potáhla jsem postel igelitem a zkusila,co bude. První tři noci byl komlet pročůranej, už jsem to chtěla vzdát. Naštěstí mě podržela kamarádka, že to mám ještě dva dny zkusit a .....zázrak…sucho. Hodně jsme spolu o tom mluvili. Sám říkal, že se nechce počůrávat, že nechce být, jak miminko a že musí být velkej chlap, aby mohl jezdit na motorce :lol: . Těsně před spaním se jde ještě vyčůrat. Občas je malá nehoda (jenom trošku mokrý kalhoty od pyžámka), ale jinak dobrý. Musíme ale omezovat večerní pití. Ne, že bych ho nechala žízní, ale dostane jenom 1cm vody do skleničky. A jak tu někdo psal o tom mlíku, tak je to asi pravda. Malej byl na večer zvyklej na kakao. A pokud mu ho navečer (pozdě odpoledne) udělám, tak je potom nehoda.
Držím vám ostatním palce, ať to zvládnete taky. Zdraví zakladatelka.

• Citovat
  • Upravit
Charlottina
20.8.11 15:14

Trápení

Dobrý den,
přidávám se úplně se stejným problémem. Jsem už z toho zoufalá, dceři byly v červnu tři roky. Od dvou let jsme přes den bez plen a nikdy se nám do klahot nepočurala. Jen na polední spaní a na noc musí mít stále pleny. Zkoušela jsem jí dávat do plen i hadrové, zadny ucinek, zakaz pohadek, nic proste nezabira. Lekarka mi take rekla, ze do peti let se to nereší, ale take nechci davat do peti let plinky. Ted jde v zari do skolky a chci ji tam nechat i na spani. Vim, ze ve skolce se spi maximalne hodinku a pul, tak jsem docela presvedcena, ze mokra nebude, ale doma spava jeste i pres tri hodiny, a to je plena vzdy pomocena. Bohuzel zjistit, zda je to ve spani, nebo v probirani se ze spanku to nezjistim. V noci bych ji musela davat po trech hodinach,abych zabranila pomoceni, manžel s tím ale nesouhlasi, abych ji po trech hodinach davala na nocnik. Proste jsem v patove situaci :roll: . Jinak je to normalni, zdrave devce, sikovne, zadne jine problemy s ni nejsou. Mate radu??

• Citovat
  • Upravit
17221
22.8.11 14:31
Charlottina píše: … Zkoušela jsem jí dávat do plen i hadrové, zadny ucinek, zakaz pohadek, nic proste nezabira. Lekarka mi take rekla, ze do peti let se to nereší, ale take nechci davat do peti let plinky. Ted jde v zari do skolky a chci ji tam nechat i na spani. Vim, ze ve skolce se spi maximalne hodinku a pul, tak jsem docela presvedcena, ze mokra nebude, ale doma spava jeste i pres tri hodiny, a to je plena vzdy pomocena. Bohuzel zjistit, zda je to ve spani, nebo v probirani se ze spanku to nezjistim. V noci bych ji musela davat po trech hodinach,abych zabranila pomoceni, manžel s tím ale nesouhlasi, abych ji po trech hodinach davala na nocnik…

Je zbytečné dítě za něco takového trestat. Děti se sice tváří,že je jim to šumafuk, ale ve skutečnosti chtějí být šikovné a velké. Starší syn „dozrál“ k nočnímu nečurání až téměř v 5,5 letech. Od tří a půl jsem ho v noci dávala čůrat - zpočátku to bylo 3 - 4× za noc, jinak jsem převlékala dítko i postel. Ve 4 letech ještě potřeboval 2× za noc jít na záchod. V pěti letech potřeboval 1× za noc. Jeho o 2 roky mladší bratříček vydrží celou noc ve 3,5 letech - má močák velký jak cisternu a načůrá najednou 4× tolik jak pětileťák. Opravdu to souvisí s dozrávánim organizmu, nikoliv se snahou dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Charlottina
22.8.11 15:01

Joj, musím vydržat :-).
Někdy mě jde z toho prostě hlava kolem. Jak píšete, buď to ohlídám, nebo peru všechno, jak je ještě malá, počurá peřinu a polštář včetně výplní a peru pak nejen povlečení ale celou postel :-). Někdy si říkám, že se to naučí až naše roční dcerka začne za půl roku pomalu chodit na nočník odnaučovat, .. Spíš mě to někdy přepadne - přijde tlak na mě a unést to, když řeknu, že se ještě počurává, připadám si pak jako neschopná matka, .. ikdyž to tak není (aspóň doufám). Musím být trpělivá, někdy je to těžký :think:

• Citovat
  • Upravit
Charlottina
22.8.11 15:03

Jinak jste hodná a moc děkuji za podporu :-).

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML