Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj holky,potrebovala bych poradit jak donutit nebo naucit ctyrleteho syna smrkat!jsem uz uplne zoufala,ne ane ho k tomu donunit aby se vysmrkal.Porad jeste pouzivame odsavacku ikdyz mu je to protivny(me taky)nemam jinou moznost.Zkousela jsem to s nim po dobrem i po zlem a nic.Nemate nekdo nejaky trik nebo zkusenost jak na to?
My se učili kdysi bez kapesníku
zacpat jednu dírku a foukat jednou.Furt opakovat zavři pusu,zavři pusu a foukej nosem ![]()
My stím taky bojovali,pořád foukal pusou.Čím víc jsme ho tím otravolali tím spíš nechtěl.Nedávno přišel a ukázal jak umí smrkat.Asi na to musí přijít sám ![]()
Asi jste jeste nemeli tak casto rymu aby se to mohl naucit
Nebuj, na to prijde sam ,i kdyz verim ,ze to musi byt des jeste s odsavackou.zkus mu neco slibit za to kdyz neco vysmrka do kapesnicku a jak rikala verenika ,jednu dirku zacpat a foukat jednou, to se nauci nejlepe i se ma tak spravne smrkat tak drzim palecky ![]()
U nás zabralo dát mu na výběr, buď kapesník nebo odsavačka. A hned uměl smrkat ![]()
Taky jsme s tím bojovali, dcera má teda 3 roky, nechtěla to vůbec ani zkusit, vztekala se, a pak zničeho nic přišla a snažila se smrkat do papírového kapesníčku. Od té doby se snaží hlavně když rýmu nemá, tak si na to hraje, ale když má fakt rýmu, tak se sice jakštakš vysmrká, ale žádná sláva, stejně ji to ještě doodsávám. Ale někdy taky nechce.
Takže jak naučit fakt nevím, u nás na to přišla sama. ![]()
Ahojky,
tak ma stejny problem. Mala ma 3 roky a absolutne nechce smrkat. Domlouvam ji po dobrem i po zlem, nic nezabira. Proste nechce tim nosem vyfouknout ani za nic. Slibila jsem ji panenku, kterou hrozne chce, ale proste se nevysmrka. Radeji chce odsavacku. Uz jsme ji hrozili i doktorem, to se ji nelibi, ale i tak nesmrka. Pripadne mi, ze ma psychicky blok tim nosem fouknout. Protoze uz se chysta a nkonec se rozbreci, ze to nechce a neumi. Popotahuje dovnitr, nos plny a zadny efekt, je to sileny!!!!
Odsavacku snasi v pohode, ale problem je ten, ze do skolky mi ji odmitli vzit, kdyz nesmrka do kapesniku. Vcera smrkala cely den a dnes ne a ne a ne!!!
Ja uz fakt nevim. Nepomuze ani kdyz to s ni zkousi tatinek, babicka, je to uplne zbytecne.....
Některým dětem to zkrátka nevysvětlíte. Můj pětiletý syn se pořád neumí pořádně vysmrkat. A tříletý syn smrká jak dospělý už od dvou let.
Alice
Rybičko, u nás pomohlo, že si dcera nesmrkáním několikrát uhnala zánět středního ucha. Došlo i na píchání uší, takže zážitek jak hrom…
Taky měla v té době 4r a když měla smrkat, vždycky se ošívala a smrkala povrchově, takže jí všechno v nose zůstalo, pak vznikal podtlak v eustachovce a už to bylo. Doktorka jí vždycky pohrozila, že musí smrkat, nebo se ouška budou zase brzo píchat.
Taky jsme šly spolu do obchodu kupovat látkové kapesníky s obrázkama. Mohla si je sama vybrat a pak je důležitě nosila do školky. Ale smrkala i do papírových. Taky mělo úspěch hecování, kdo se umí líp vysmrkat - ty nebo, brácha?
No prostě vyzkoušela jsem kde co, ale nejvíc zabral strach z píchání uší. Zkus jí říct, že znáš chlapečka, který nechtěl smrkat a paní doktorka mu velkou jehlou píchala do ouška, aby tu rýmu ušima vyhnala ven…(drsné, já vím
)
A taky jsme museli zapracovat na technice, jednu dírku zmáčknout a druhou smrkat a obráceně, jinak byl efekt smrkání nula.
Příspěvek upraven 08.06.11 v 13:18
Rybičko, a ještě nám bezvadně zabrala pohádka O třech prasátkách, kde vlk foukal tak až odfoukl prasátku domeček ze slámy… Vždycky jsem děcka hecovala, kdo udělá většího vlka? U nás měli rýmu vždycky oba najednou. Pokud malý nemá sourozence, klidně s ním soutěž ty ![]()
Jo - a vždycky jim držím kapesník, i té starší, protože jinak by smrkání stálo za kočku.
Moc prosím o radu, synovi bude 5 a pořád neumí smrkat, už nevím jak na něj
![]()