Posilování dětí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
84
14.1.11 09:33

posilování dětí

Ahoj, holky…nejsem žádná fanatička cvičení, ale mám doma docela baculatou tříletku a chtěla bych se vyhnout potenciálním problémům s dětskou nadváhou apod. Ona je od malinka fyzicky trochu nešikovná, nekoordinovaná, taková inťouška, ohromná vyjadřovací schopnost, ale klouzačka byla problém až asi do 2 let a vůbec je taková bojácná…vždycky jsem to brala tak, že jsme každej nějakej, ale co máme mimi, se kterým teď na rehabce cvičím posilovací cvičení, aby se levo-pravě srovnal, došlo mi, že malá nemá třeba vůbec břišní svaly a vůbec by měla trochu zhubnout. Omezila jsem sladký, přihlásila jí na tanečky, chodíme bobovat a na procházky. Ale co ten svalovej tonus? Nechodili jste někdo třeba na tu rehabku s takhle většíma dětma nebo doma něco necvičili? Sedylehy by jí asi dost znechutily, možná by pak nerada cvičila vůbec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9166
14.1.11 09:59

Gymnastika pro nejmenší v okolí není?myslím něco jako Sokol, cvičení s dětma, ale musela bys asi být s ní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
14.1.11 10:04

Jestli máš možnost, ber malou do bazénu, dvě hodiny řádění ve vodě udělají své. Tenečky super, můžete chodit i na cvičení.

S posilováním neporadím, moje čtyřleté dítě dělalo v září zkoušky do přípravky na gymnastiku a většina dětí tam byla svalově na nule :-D , tzn. neuržely se na kruhách, na žebřinách nezvedly nohy atd., svaly bych v tomto věku příliš neřešila.

Jinak doporučím pravidelnost v jídle, žádná mezijídla. Moje děti musím také dost hlídat, jinak by byly jak buřti. :mrgreen: Paradoxně nám dost pomohla školka - pravidelnost, žádná nevhodná jídla, mezijídla atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
14.1.11 11:01

bazén by byl super, jen se musíme zbavit tý věčný rýmy… :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aklama
14.1.11 11:05

Ahoj,

idealni je sokol, maly sportovec a podobne krouzky, kde rozvijeji celkovou telesnou koordinaci. Plus plavani

Kdyz zajdes jednou v tydnu do Sokola a jednou v tydnu ji nechas vyradit v bazenu, tak uvidis, ze za par mesicu ditko anni nepoznas :)

• Citovat
  • Upravit
84
14.1.11 11:24
Sunnyside píše:
S posilováním neporadím, moje čtyřleté dítě dělalo v září zkoušky do přípravky na gymnastiku a většina dětí tam byla svalově na nule :-D , tzn. neuržely se na kruhách, na žebřinách nezvedly nohy atd., svaly bych v tomto věku příliš neřešila.

to je stejně divný, že přijdou o veškerou svalovou hmotu, vždyť si vemte ty mimina, než začnou chodit, mají tělíčka pevný jak dřevíčka, používaj' svaly, na který se my pak těžce rozvzpomínáme někde v posilovně…a než jdou do školy mají v bříšku knedlíček? 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
14.1.11 12:32

Rézko,
je to tak, děti by v tomto věku měly začít dělat nějaký sport, podle mě je pohyb důležitý.

S tím posilováním, doma můžete v rámci hry dělat třeba trakaře, my se u toho vždycky hodně nasmějeme a nenásilně tak děti posilují. :-D V létě jsou na zpevnění těla fajn velké trampolíny, jen je to trošku dražší špás, no… pak ten bazén.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí