Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já budu svoje děti učit, ať si nikdy nic nezačínají, ale když někdo ublíží jim, ať se brání ze všech sil.
Musí se o sebe umět postarat, v dnešní době se s nimi nikdo mazlit nebude.
Měla jsem ve školce podobný problém a nakonec jsem zjistila, že chlapeček, co dětem ubližuje má drogově závislého otce, který doma mlátí mámu a rozbíjí zařízení bytu.Pravděpodobně řezal i jeho a mladšího brášku. Řešila jsem to s maminkou i s oním chlapečkem a paní učitelkou, kdy jsme mu v šatně vysvětlovaly, že jsou přeci všichni kamarádi a ti, že si neubližují. Nějakou dobu to docela fungovalo. Teď jsme v první třídě a řešíme opět.. s jinými chlapečky.Já vždycky kluka učila, že nemá někomu ubližovat a ted´ je jak trubka, protože si nechá všechno líbit a pak mi doma řve, že mu kluci stahují kalhoty apod. Takže to teď budu řešit na třídní schůzce, kdy hodlám veřejně oslovit rodiče agresivních dětí a budu to řešit třeba v ředitelně.A nebo kluka přihlásím na judo… Nerada dělám někomu problém, ale pokud se tohle nezarazí včas, co si ty děti budou dělat třeba v páté třídě??Chápu, že dneska jsou v módě " ostré lokty", ale za nás (je mi 45) se tohle u prvňáčků fakt nedělo.Zdenka
pracovala jsem jako zástupkyně v mezinárodní školce a škole…když se něco takového dělo, rodiče vždy přišli za vedením a řešilo se to. Je-li víc rodičů, kteří s tím mají problém, běžte za ředitelkou společně…nemohu posoudit, proč to to dítko dělá, ale opravdu původní příčina většinou tkví v rodině
Zdravím, měla bych na vás dotaz…máme problém ve školce ale bohužel k našemu neštěstí je to v naší školce jedna velká rodina maminky si notují s učitelkami i řiditelkou…naše dcera je šikanována a já si stěžovala i učitelkám i řiditelce ale pokaždé mi bylo řečeno že si to špatně vykládám. Chci se zeptat na koho se obrátit? Nad ředitelkou musí být ještě někdo komu si můžu stěžovat…jen nevím kam se obrátit poradíte mi prosím kam mám stížnost odeslat? Děkuji ![]()
Raději píši anonymně
Máme problém ve školce.Syna a i ostatní děti tam terorizuje jedna holka-je to spratek( omlouvám se za výraz)
.Ostatní děti neustále mlátí,škrábe,kouše(je to mnohdy až do krve)
Učitelky o tom vědí a i dle mého názoru rodiče tě holčiny.Nevím jak to řešit,dnes už se to řešilo v šatně s ostatními rodiči,ale nevím zda se nějak domluvit a jít za ředitelkou
Učitelky jí za to vynadají,ale je nějaká možnost aby tu dívčinu vyloučili?syn je učen,že se nemá prát a nikomu ubližovat.Ale jak se zachovat když napadne někdo jeho?Chápu,že učitelka nemá oči i na prd…,ale nějak řešit by se to asi mělo 
Máte někdo skušenost s takovým chováním a jeho řešením?Nechci určitě vyvolávat nějaké problémy,ale taky nechci aby synovi někdo ubližoval