Špatně chodí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4989
18.1.11 14:27

Spatne chodi

Ahoj, prosim o radu.
Vsimla jsem si, ze dcera (4,5r) staci pri chuzi pravou nohu do leva. Mate nekdo stejny problem? Jak to resit? Samozrejme zajdeme k dr., ale zijeme v Anglii. Predpokladam, ze chvili potrva, nez se dostaneme k odbornikovi. Proto me zajima, jak se tento problem resi v CR. pomahaji nejake cviky?
Snazila jsem se ji vysvetlit, at na to dava pozor a snazi se, aby ji nozicka koukala na druhou stranu. Ale nevi, jak na to. Jeden krok udela spravne a pak nohu zase otoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17180
18.1.11 14:35

Ahojky řešíme s dcerou dlouhodobě na ortopedii ale je mladší. Mě ortopedka říkala dávat každý den na hodinku bačkůrky obráceně. Měli jsme i cvik, kterým se to hodně srovnalo když byla miminko, ale teď bych řekla že už tolik nepomáhá. dost blbě se popisuje ale zkusím.

Dcera leží před tebou, vemeš např. pravou nohu, svojí levou rukou jí chytneš chodidlo, tak aby bylo v pravém úhlu (noha, kotník) a zafixuješ aby jej neohýbala. Pak druhou rukou tlačíš pod kloubem palce směrem ven. My jsme dělali u každého přebalování. Teď už to fakt flákám. :oops:

Jinak mi ortopedka říkala, že cca do 6 let s tím jde něco dělat pak že už to zatuhne a neuděláš s tím nic. Takže bych někam fakt zašla ať vám poradí. Tvoje holčička už je o dost starší. My chodíme teprv pár měsíců a to na to taky má vli. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568
18.1.11 15:25

Ahoj,nechci strasit,ale presne to co popisujes,ma syn znameho a ma mozkovou obrnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.11 15:41

Moje kamarádka má podobný problém s 5-ti letou dcerou, byly o dětské doktorky, pak na ortopedii a tam je poslali na rehabilitace. Reh. sesra učila malou i maminku jak cvičit a musejí každý den večer cca 20 minut cvičit a potom ještě dělají nějaké cviky Vojtovi metody a nožička se jí pomalu srovnává. Potom ještě zjistila, že v Praze je nějaký odborních, který to léčí pomocí nějakých bodů, které se dítěti mačkají, ale mají to do prahy moc daleko, takže to neaplikují.
Ale určitě to chce nějakého odborníka, který posoudí přesně tu vadu.
Dcera té mojí kámoška to má způsobené ochyblím břišním a hýžďovým svalstvem.

• Citovat
  • Upravit
2100
18.1.11 15:59

Určitě bych zašla k ortopedovi, aby posoudil, v čem přesně je u ní problém a jestli je nutná nějaká rehabilitace nebo třeba speciální vložka do boty. U každého děcka to může být způsobené něčím trochu jiným a bude se lišit i ta léčba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
18.1.11 16:43

no, tak já mám zvláštní zkušenost. 2roky jsme chodili na ortopedii.....
Pak mi to bylo divné, chtěla jsem výsledky své snahy také pozorovat.
A syn má obrnu.
Takže já osobně bych šla na neurologii, na rehabilitaci a nenechala se tahat po ortopediích. Bohužel pár lidí znám, kteří se neurologie a jejich diagnóz bojí, tak raději léta chodí na ortopedii.
Syn má sice obrnu, mohla bych o tom psát dost dlouho, ale cvičil Vojtovku, pak cvičil u zmiňovaného pana doktora v Praze (dnes už v Jesenici u Prahy) a myslím, že to konečně opravdu pomohlo. (už umí skákat, doběhne kamarády, nedrká si kolenama o sebe) V té Jesenici je to neurocentrum, tam pak primář sídlí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
18.1.11 16:45

Jen jsem chtěla, aby to nevyznělo blbě s tou ortopedií, jen abys tam neběhala zbytečně a dítěti neutíkala léta, kdy se s tím dá něco dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9306
18.1.11 16:49

Čauky ¨

Náš 3 letý David chodí zase po špičkách, takže taky.. ortopedie a doma cvičit. Dr na něj koukal, že má nohy v pořádku a že se chůže vyvíjí do 4 let, takže ať e nebojime. Určitě dojděte, dá vám cvičení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9306
18.1.11 16:51

Ještě nám radí že máme kupovat botičky co maji opatek. Určo tam zajděte. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí