Počůrávání - 3,5 roku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
kristynka1981
11.9.12 09:34

Malá od dvou let bez plenky přes den, na noc plenka-počúraná jen když jí byla zima.Ted má 3,5let a sama si řekla před 4měsíci, že plenky nechce na noc-dostala novou postel a řekla, že je velká…má občas nehodu, když starší sestřička jede na víkend pryč, tak se ze stezku počůrá trošku v noci, ale přijde mi to říct a přes den nehoda jen 2krát, při hraní se zapoměla. Starší to měla také tak, jen s rozdílem, že pčes den byla bez plínek od roku a půl.

• Citovat
  • Upravit
Markéta Šubertová
12.11.12 10:28

počůrávání

Dobrý den,
taky potřebuju poradit.
Můj syn (4roky v srpnu) se od tohoto konce září začal počůrávat 1× za týden v noci. Do té doby neměl žádný problém. Bez plenek v noci je už 1,5 roku a ani při horečce se nepočural. Ptala jsem se ve školce, prý se nic nestalo, je totiž takový živější, tak jsem si myslela, jestli něco nevyvedl a nebyl třeba potrestaný.
Jedině co mě napadá tak, od toho konce září co to začalo, pokašlává po ránu, rýmu měl taky, teď záněk spojivek, a taky začali chodit se školkou do sauny.
Poraďte nebo potěšte, že ste na tom někdo podobně.

• Citovat
  • Upravit
1226
13.11.12 21:06

Ve 3,5 letech bych počurání během spánku neřešila. Kamarádčin malý s tím má problém v necelých 5 a dr. řekl, zatím nijak neřešit, prostě probudit na čurání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
15.11.12 21:41

Počůrávání ve školce

Ahoj, my máme 4letého chlapečka. Plínky nemá od 2,5 roku, v noci jsem ho na čůrání zpočátku budila. Když mu byly 2 roky a 9 měsíců, začal chodit do školky a taky tam i spinkal. Střídala se období, kdy bylo např. 14 dní vše ok a období, kdy jsem třeba 3× v jednom týdnu brala domů vyprat povlečení ze školky. No ale zajímavý bylo, že se prostě počůrával pouze ve školce při spaní a doma vydržel celou noc bez nehody, ani jsem ho nebudila. Teď je to vlastně přes rok, co chodí do školky, a celou tu dobu se mi doma nepočůral. Po prázdninách synka ve školce chválili jak dozrál, že je vše ok. No a na začátku října to opět začalo. V jednom týdnu jsem prala 3× povlečení ze školky. Teď už je to zase v pořádku. Ale na jak dlouho? Syn je lehký neurotik a vyvodili jsme s logopedkou a učitelkami závěr, že to počůrávání začalo v době, kdy začali ve školce probírat Halloween. Ještě předtím se synovi opět vrátilo zadrhávání a tiky očí, což jsou neurotické projevy při stresových obdobích. Chci tím jenom říct, že i když o tom rodič třeba neví, dítě prochází určitými stresovými obdobími - teď to začíná Halloweenem, pak budou čerti, Jéžíšek, trénují se různé besídky (prostě nic neprobíhá podle zavedeného denního režimu). Děti to všechno vnímají a lecčeho se bojí, i když to třeba nepřiznají. No a třeba v našem případě mají tyhle okolnosti pravděpodobně vliv i na počůrávání. Logopedka nám také říkala, že to počůrávání ve školce v postýlce může být i protest dítěte proti spaní (doma totiž synek už od dvou let nechce spát)… Jinak dvouletá dcerka nemá plínku už čtvrt roku. V noci byla hned úplně v pohodě, vůbec jsem ji nebudila, nemusela jsem, přes den se občas počůrala. Asi před měsícem se mi začala počůrávat po horečkách, ale už to znovu zvládáme dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
18.11.12 14:43

Jsme na tom podobně, malé jsou tři roky a necelé 4 měsíce a také je přes den bez plínky a i když spí ve dne, tak se nepočůrá. V noci ale ano, tak jí stále dávám plenky, ikdyž se už občas stalo, že mě vzbudila a řekla si. Doktorka mi také řekla, že je to v tomto věku docela normální, že se nemám znepokojovat a vydržet, tak se snažím být trpělivá, nic jiného mi ani nezbývá :lol:

• Citovat
  • Upravit
359
30.12.12 07:18

U nás se přestal pomalu počůrávat až ted to mu je 4,5 roku.
myslím, že ho donutilo, že mu na noc začaly vadit plíny. a taky to, že byl u s tetou na dovolené, kde se jí počůraval a když jsem mu řekla, že zase pojede v létě k tetě, tak řekl, že ne, že se bojí, že se tam počůrá. tak jsem mu řekla, že pojede a basta.
no a od té doby se zatím nepočůral. pít dávám i večer, ale musí se jít před spaním vyčůrat.
jinak doktorka říkala, že je to normální, že se některé děti počůrávají i v 6 letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.13 15:06

Ahoj, já bych toto téma obnovila…malá má 5 roků a asi dva měsíce, co mi několikrát za den hlásí, že si do kalhotek crbla. Má tam vždy malé kolečko. Někdy se stane taky, že řekne, že ji ukáplo, ale má kalhotky suché…je fakt, že má i nějaké zlozvyky, které se časem mění na nějaké jiné…Dávali jsme moč, a prý v pořádku. Tož nevím. Máte doma taky něco podobného??

• Citovat
  • Upravit
72
13.8.13 15:07

Nakonec to přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
13.8.13 21:01

Bohužel nám tohle poslední dobou dělá 3,5letý syn. Někdy si crbne miń (má kolečko), někdy až tak, že mu musím převlíct trenýrky i kraťasy (tepláky).
Ale sám nám nepřijde říct, co se stalo.

Posíláme ho častěji na WC. Myslím, že u nás je to tím, že si zahraje a zapomene, nebo se mu prostě nechce.
V noci vydrží celou noc nečurat, takže držáky má dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
20.8.13 16:06

Uu nás to bylo podobné až donedávna. Malý, 3,5 se pořád přes den ucvrnkával a hlavně ukakával, pomohlo, když jsem řekla, že nemůže dostávat pěkné slipy, protože si je všechny zničí. Pochopil a začal si dávat bacha.Taky jsem mu řekla, že paní Žumpa má hlad a krmí se jen hovínky, tak ať jí nakrmí, když se mu chce, ona bude mít radost.Do třetice dostal za čisté večerní slipy bonbon-vitaminový. No a to noční počůrávání, byl dlouho na pleně, jedno období se začal budit na čůrání sám a plena byla ráno vždy suchá, tak jsem jí odstranila, to ale nějak nedal a začal se opět počůrávat ze spaní, no tak jsem jí vrátila a jehle, zase sucho.Po 6ti suchých plenách jsem jí odstranila, řekla, že když bude ráno suchý, dostane bonbon- opět vitamínový- no a to zabralo. Každé ráno se budí a přiběhne, že je suchý, že chce bonbon. Dokonce už i začal spát celou noc.
Nějak jsem to neřešila, nechala tomu volný průběh, spíše jen hledala cestu, jak ho nasměrovat a on na to přišel sám a to vše až teď. Těsně před školkou. Takže jak radí ostatní-VYDRŽET

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
1.9.13 09:44

Ahoj holky,

už jsem z toho zoufalá. Synovi budou v prosinci 4 roky. Před prázdninami jsem měla ohromnou radost, že jsme se konečně zbavili plíny na noc. Ovšem má radost netrvala dlouho. Je to asi měsíc co je téměř denně počůraný. Nejradši bych vrátila plínu, jenže mám ještě jednoho mladšího 1,5 roku, takže tam už ty 2-4 stovky za plíny jsou znát. Přes den se sám odplínoval ve 2,5 letech, kdy už jsem měla deprese z toho, že si na mě každej ukazuje, že nejsem schopná mu plínu sebrat, ale nehody se mu nestávaly. Při prvním dnu nočního odplenkování jsme čůrání nevychytali, takže se počůral. Při druhém jsem k němu vstávala každou hodinu, další dny už jsem chodila na jisto ve 4 hodiny ráno (čůrá jen jednou za noc, ale je toho opravdu hodně). Po několika dnech se sám začal na čůrání budit, takže jsem ho jen z postele slyšela, jak vstává a čůrá, takže jsem měla o to větší radost. Nehoda nebyla, ale ovšem poslední měsíc je to katastrofa, čůrání se mu posunulo nejprv na 3. hodinu a teď asi na 2. Přes den lítá jako každý jiný venku, takže má vlastně stále stejný pohyb. Chodí spát na 8 hodinu, odpoledne už spát nechodí cca od 2 let, jen vyjímečně přes den usne, ale nepočůrá se. Ale ten poslední měsíc je tak unavenej, že usíná ještě před vykoupáním u večerních pohádek mezi 6 a půl 7! V noci pak když ho budím na čůrání, tak je jak hadrová panenka neschopná se vůbec probudit, přitom vždycky jakmile jsem k němu přišla, tak hned vstal a věděl o sobě. Vůbec nechápu co se zlomilo! Teď se nedopírám, takže elektrika a voda… Jak byste to řešily vy? Vrátily byste plínu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.5.14 14:53

Ozivuji diskuzi..
Syn ma 3,5 roku, od roka je bez plinek i na noc..obcas mel nehodu, ale to se nepomocil schválně..az poslednich cca.14dni schvalne pocura postel.. :cert: nebo auta..ty jsem mu sebrala..postel mu sebrat nemuzu..nevim, proc to dela..na otázku proč..mi odpoví, bud ze nevi nebo protoze…domlouvani, zakazovani, na zadek nepomoha..ja uz fakt nevim.. :nevim:
mate nektera zkusenost a rafu jak s tim bojovat..?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.5.14 15:08

@donaga
protoze na ta auta denne cural, schvalne..schvalne cura do postele..ne v zaplavu hry..proste si smysli a pocura to..:-(
na wc normalne chodi, v noci se nepocura..
to jsem mu ty auta mela nechat..? Ma to za trest, ze.je denne pocuraval..!!

• Citovat
  • Upravit
5436
19.5.14 15:18
@Anonymní píše:
@donaga
protoze na ta auta denne cural, schvalne..schvalne cura do postele..ne v zaplavu hry..proste si smysli a pocura to..:-(
na wc normalne chodi, v noci se nepocura..
to jsem mu ty auta mela nechat..? Ma to za trest, ze.je denne pocuraval..!!

Spíš bych pátrala po důvodu, PROČ se „schválně“ počůrává (tím schválně nemusí být úplně schválně, ale třeba nějak podvědomě). Řešila jsem to teď se starším, který se po 3. roce začal počůrávat. Po dvou měsících jsem zjistila, že je to opravdu „schválně“ - bylo to poutání pozornosti v momentě, když jsem se věnovala mladšímu bráchovi, který v době, kdy starší začal počůrávat, začal chodit (vysvětluji si to tak, že do té doby pro něj byl bráška něco jako domácí zvířátko, které nejprve jen leželo, pak se tu batolilo, jakmile začal chodit jako on, starší pochopil, že je to vlastně konkurence). Začala jsem se mu víc věnovat a často se s ním mazlím (přitom do té doby jsem měla pocit, že právě o to mazlení vyloženě nestojí, ale mladšího kojím, tak se asi chtěl podobně přitulit) a počůrávat se přestal (ťuk ťuk).
U nás to začalo nenápadně, ale ke konci bylo jasné, že je to poutání pozornosti - šla jsem mladšího koupat, starší se počůral, kojila jsem ho, starší si lehl vedle mě na pohovku a počůral se (a ne jen trochu, prostě vymáčknul úplně všechno, co tam měl).
Trestáním se podle mě nic nevyřeší, spíš naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.5.14 15:47

@AliTad
ale on nema duvod zarlit, je nejmladší..ani jeho starsi sestra nezarlila na nej..nedelala mi naschvali..
Plne se mu venuji, nic mu neschází..dela to vedome a schválně..on vi, ze se to nedělá..kdyz to uvidim, jde si pro hadru a utre si to..jen nemohu zjistit proc..co je spoustec..dela to jen kdyz je v pokojiku sam..a pritom je sam rad..sam si vyhraje, je klidy, hodny..jen dela tohle..netrestam ho, jen jsem mu sebrala auta.. To je stejny, kdyz.dite hazi s hrackou..beposlechne-odebere se mu hracka..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML