5 měsíců - trable se spánkem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
29.1.24 14:13

5 měsíců - trable se spánkem

Ahojky,
V podstatě od narození řešíme pořád synův spánek. Co jsme přijeli z porodnice a začala se mu zlepšovat žloutenka, tak nám postupně odmítal spát v postýlce, v kočárku, v košíku. Pak jsem z toho byla ve stresu když se nedal přéožit, pořídila jsem nosítko a od té doby spí s náma a jenom na mě. Pořád jsem si říkala, že je to jenom období, že počkám do konce čtvrtého trimestru, anebo až ho přestane bolet bříško, pak začne spávat sám.
A už je mu 5 měsíců a je to čím dál horší. Nejenom že se pořád nedá ve spánku přeložit, ale už nemá absolutně žádný režim. Doteď aspoň chodil spát a vstával ve stejný čas, dopoledne měl 2 h delší spánek. Teď nic neplatí, nevím v kolik usne a na jak dlouho, navíc se začal budit nadránem a poslední dny vstává v 5 ráno a začne pištět a hrát si. Do toho kojím přes den každou hodinu, v noci to nepočítám, ale jsem často vzhůru. Už jsem z toho zoufalá, Já nemám žádný život, chvilku pro sebe, ani na tu blbou půlhodinovou procházku s ním nemůžu jít v kočárku protoze tam nespí a řve.
Objednala jsem i hojdavak ale mám pocit že to bude další propadák.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16178
29.1.24 14:16
@Anonymní píše:
Ahojky,
V podstatě od narození řešíme pořád synův spánek. Co jsme přijeli z porodnice a začala se mu zlepšovat žloutenka, tak nám postupně odmítal spát v postýlce, v kočárku, v košíku. Pak jsem z toho byla ve stresu když se nedal přéožit, pořídila jsem nosítko a od té doby spí s náma a jenom na mě. Pořád jsem si říkala, že je to jenom období, že počkám do konce čtvrtého trimestru, anebo až ho přestane bolet bříško, pak začne spávat sám.
A už je mu 5 měsíců a je to čím dál horší. Nejenom že se pořád nedá ve spánku přeložit, ale už nemá absolutně žádný režim. Doteď aspoň chodil spát a vstával ve stejný čas, dopoledne měl 2 h delší spánek. Teď nic neplatí, nevím v kolik usne a na jak dlouho, navíc se začal budit nadránem a poslední dny vstává v 5 ráno a začne pištět a hrát si. Do toho kojím přes den každou hodinu, v noci to nepočítám, ale jsem často vzhůru. Už jsem z toho zoufalá, Já nemám žádný život, chvilku pro sebe, ani na tu blbou půlhodinovou procházku s ním nemůžu jít v kočárku protoze tam nespí a řve.
Objednala jsem i hojdavak ale mám pocit že to bude další propadák.

A vleze u kojení taky neusne? Když ležíte vedle sebe? Nemá třeba nějaký problém, když často pláče a vyžaduje kontakt? Bříško, zoubky, nebo jiné problémy?

Příspěvek upraven 29.01.24 v 14:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
29.1.24 14:21

A u fyzioterapeuta jsi byla? co kiss syndrom, řešila jsi tuto možnost? možná v postýlce a kočáru být nechce, protože si tam neodpočine, pokud je bloklý v nějakém místě (bolí ho to). Zkus i kranio-sakralni terapii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10850
29.1.24 14:49

Asi moc neporadím, ale syn taky nema žádný režim a neměl ho v podstatě nikdy. V tomto ohledu nikdy nevím, jaký bude den, ale zároveň mi to je teda jedno, neřeším. Je mu 8 měsíců, spí málo, pres den kojim často, nic jiného nechce, v noci vzhuru každou chvíli. Pulhodina v kuse je zázrak, pres den ma uz dlouho 2 max 3 spanky po 15 minutách. Akorat v kočárku se mu líbí, to máme v pohodě. Starsi byl stejný, stejně nespavy, uplakany. 9 měsíců prořval a nenechal se odlozit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
29.1.24 16:15

@Dahlia0409 Takhle vleže kojím v noci. Párkrát jsem se o to pokoušela i navečer v obýváku, ale byl nervózní, trhal se ze spaní, anebo neusnul vůbec.
Bříško ho dlouho bolelo, teď už vyjímečně. Zoubky nevím, už asi 3 měsíce slintá.

@Sienim Chodila jsem na kranio, byla jsem i u fyzioterapeuta a osteopata, nic nenašli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16178
29.1.24 19:09
@kukushka55 píše:
@Dahlia0409 Takhle vleže kojím v noci. Párkrát jsem se o to pokoušela i navečer v obýváku, ale byl nervózní, trhal se ze spaní, anebo neusnul vůbec.
Bříško ho dlouho bolelo, teď už vyjímečně. Zoubky nevím, už asi 3 měsíce slintá.@Sienim Chodila jsem na kranio, byla jsem i u fyzioterapeuta a osteopata, nic nenašli.

A v noci vedle tebe spí, když tak kojíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
30.1.24 08:31
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16178
30.1.24 08:45
@kukushka55 píše:
@Dahlia0409 ano :)

Tak to dělej i přes den ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
30.1.24 09:06

@Dahlia0409 Už jsem psala že jsem to zkoušela. Mohu trénovat znovu, ale většinou si mě nějak pojistí, chytne za svetr apod., má lehké spaní a jen co se trošku pohnu je vzhůru. Ale nic jiného než zkoušet mi asi nezbývá..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16178
30.1.24 09:27
@kukushka55 píše:
@Dahlia0409 Už jsem psala že jsem to zkoušela. Mohu trénovat znovu, ale většinou si mě nějak pojistí, chytne za svetr apod., má lehké spaní a jen co se trošku pohnu je vzhůru. Ale nic jiného než zkoušet mi asi nezbývá..?

Asi ano, když nic jiného nezabírá :think: Psala jsi přes den o obýváku, tak jsem myslela, že to bylo jiné, než v noci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.24 10:25

Byla jsem podobne zoufala, mala nechtela spat, porad se budila. Pres den jsem stale kojila, nemohla jsem jit na prochazku s kocarkem, uvarit si, nic. Az pozdeji, kdyz se mi po x tydnech zkouseni vseho mozneho nepodarilo navysit produkci mleka, jsem zkusila dat po nakojeni jeste UM. Konecne se poradne najedla a v klidu usnula. A konecne jsem taky zazila to, co mi licila ma sestrenka, ktera mela sveho mleka na rozdavani - tedy, ze se miminko napilo a na delsi dobu spokojene usnulo. Mohla jsem si naplanovat delsi vychazku, prejezd autem bez place…Mala si nastavila rezim 1 spanku dopoledne a 1 odpoledne (odpoledni vetsinou v kocarku). Vecer usina mezi 19-20h, nekdy spi az do 6-7. Nektere dny se vzbudi driv (4-5), ale po nakojeni jeste usne. Aby mi neodmitala prso, dala jsem lahvicku od Medely, ze ktere musi sat opravdu poradne, aby neco vypila. Kombinuji kojeni s UM, obe jsme spokojene a vyspane.
Kolem 6 mesicu uz zacnes s prikrmy a bude to jeste snazsi.

• Citovat
  • Upravit
868
4.2.24 13:22
@Anonymní píše:
Byla jsem podobne zoufala, mala nechtela spat, porad se budila. Pres den jsem stale kojila, nemohla jsem jit na prochazku s kocarkem, uvarit si, nic. Az pozdeji, kdyz se mi po x tydnech zkouseni vseho mozneho nepodarilo navysit produkci mleka, jsem zkusila dat po nakojeni jeste UM. Konecne se poradne najedla a v klidu usnula. A konecne jsem taky zazila to, co mi licila ma sestrenka, ktera mela sveho mleka na rozdavani - tedy, ze se miminko napilo a na delsi dobu spokojene usnulo. Mohla jsem si naplanovat delsi vychazku, prejezd autem bez place…Mala si nastavila rezim 1 spanku dopoledne a 1 odpoledne (odpoledni vetsinou v kocarku). Vecer usina mezi 19-20h, nekdy spi az do 6-7. Nektere dny se vzbudi driv (4-5), ale po nakojeni jeste usne. Aby mi neodmitala prso, dala jsem lahvicku od Medely, ze ktere musi sat opravdu poradne, aby neco vypila. Kombinuji kojeni s UM, obe jsme spokojene a vyspane.
Kolem 6 mesicu uz zacnes s prikrmy a bude to jeste snazsi.

To zní jako pohádka, takový spánek :oops:
Já měla zato, že když má žena málo mléka tak dítě je nespokojené u prsa po kojení a nepřibírá? :think:
Bylo to tak u vas? Já UM zkoušela, poprvé vypil celou dávku a stejně déle nevydržel, po hodině chtěl zase. Pak už UM moc nechtěl, vypil tak 30 ml max

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.24 17:29

Dcera pribirala, sice malo, ale moje pediatricka to neresila. Na zacatku jsem dokrmovala jen odpoledne/vecer, kdy jsem mela mleka mene. Ovsem pozdeji v necelych 6 mesicich uz vecer pred spanim nekdy chtela znovu pit treba po 1,5 hodine. Sice ne plnou davku, ale kratce na to uz jsem po dohode s pediatrickou zacala se zeleninovym prikrmem.
V Tvem pripade uz me napada jen zkusit snizit teplotu doma a casteji pres den vetrat. Lip se jim usina, kdyz je chladneji.
Kdyz Ti vypije jen 30 ml UM, ma Tveho mleka zrejme dost.

• Citovat
  • Upravit
1
5.2.24 07:44
@Anonymní píše:
Dcera pribirala, sice malo, ale moje pediatricka to neresila. Na zacatku jsem dokrmovala jen odpoledne/vecer, kdy jsem mela mleka mene. Ovsem pozdeji v necelych 6 mesicich uz vecer pred spanim nekdy chtela znovu pit treba po 1,5 hodine. Sice ne plnou davku, ale kratce na to uz jsem po dohode s pediatrickou zacala se zeleninovym prikrmem.
V Tvem pripade uz me napada jen zkusit snizit teplotu doma a casteji pres den vetrat. Lip se jim usina, kdyz je chladneji.
Kdyz Ti vypije jen 30 ml UM, ma Tveho mleka zrejme dost.

My máme doma přes den 19-20 stupnu :) Ale větrat častěji mohu.. No těch 30 ml vypil tehdy od tchyne kdyz jsem nebyla doma, raději si počkal na prso. Včera jsme to zkusili jak jste to psala vy - nejdřív nakojit a pak UM a nechtěl to. Tak asi hlad nemá a tím to nebude :nevim: Ale děkuju za tip

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí