Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Neee v pohode. uzrogestan jsem postupne vysazovala po 1.trimestru, kdy mi hrozil potrat. 2. trimestr jsem mela tehotenstvi v klidu. pak jsem ho brala pak od 25.t. g. kdy se mi zkratil cipek az do porodu (34t. g.). v tom tretim trim. se musi zavadet vaginalne a pusobi lokalne. je to v cr novinka tak 2 roky tusim…myslim, ze to ani neni v pribalovem letaku napsano, ze se pouziva i z duvodu predcasneho porodu.
Holky co užíváte Utrogestan (nebo vy co tomu rozumíte
)prosím…jak dlouho? Mám dojem, že všude v diskuzích se užívá dlouhodobě. Já ho mám mít na 14 dnů.
Na přelomu 10tt a 11tt jsem masivně krvácela, praskl mě hematom v placentě. Prcek v pořádku. Ale začala sem špinit a to se tak nějak víc a míň opakovalo až do 12+6, kdy mě vzali do špitálu. Ten hematom se úplně nevyprázdnil a mám ještě jeden. Prý je to zbytečný mě dávat Utrogestan, dává se jen v 1.trimestru, ale že mě to neuškodím tak mě ho dali. Nechápu proč mě ho dávali, neříkala sem si o něj a nechápu proč mě ho nedali v tom 10tt. ![]()
Po týdnu mě Dr. ve špitále říká, že ho začneme zavádět, že když ho zobu, tak je to perda na játra
Brala sem ho 2-0-2.
Teď sem doma a vychází mě to přesně na týden, že ho budu zavádět, 2-0-2. V propouštěcí zprávě mám psaný, že ho mám postupně vysazovat, ale na to už jaksi nemám léky. Nedala mě toho málo?
Na kontrolu ke svojí Dr. mám jít až za 14 dnů. Zkusím jí zavolat.
PS: Ona je taková, že by mě nejrač nic nenapsala. Všechny léky co sem měla (Ascrutin, Duphaston a Kanavit), mě dali na pohotovosti nebo ve špitále.
Děkuji za reakce
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Myslím, že už je to ztracenè. Krvácím už opravdu hodně jako při silnější MS. Při úspěšných těhotenstvích jsem ani malinko nezašpinila, tak… Tak doufám, že jestli to má odejít, že to odejde všechno a nebude nutná kyretáž. V předchozích případech nutná nebyla a budeme ae moci hned vrhnout na další kolo snažení. I když už dvě děti máme tak si to třetí opravdu moc přeji.