5+6 špinění, Utrogestan

Anonymní
20.6.16 05:45

5+6 špinění, Utrogestan

Ahoj, holky. Poslední MS jsem měla 10.5., těhotenský test byl pozitivní. Včera jsem začala dopoledne lehce světle hnědě špinit, k večeru se barva změnila na tmavě hnědou až červenou. Jela jsem na pohotovost, kde doktor na UTZ viděl gestační váček 8 mm zatím bez plodu. Říkal, že těhotenství časově odpovídá. U doktora už jsem špinila červenou krví. Napsal mi Utrogestan s tím, že se uvidí. Nešpiním moc, po utření ani na intimce většinou nic není. Včera jsem si v pohodě vystačila s jednou intimkou a po noci byla v podstatě čistá. Ale pokud vsunu prst dovnitř (chtěla jsem to zkontrolovat :oops: ) tak je po vytažení zašpiněný od krve. Už jsem jednou potratila taky cca v tom 6. / 7. týdnu, ale tenkrát jsem začala rovnou intenzivně krvácet. Nevíte někdo co to znamená? Jakou mám naději? Na kontrolu jdu ve středu ke své doktorce. Ještě dodám, že jsem si v neděli ráno lehce zacvičila, nějaké dřepy a lehčí posilování bez posilování břicha.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Verun83
20.6.16 06:31

Tady ti nikdo neřekne, jakou naději máš. Buď se to udrží nebo ne. A upřímně, utrogestan je jen takové placebo. Nezachrání neprosperujici těhotenství.
A proč cvičíš, když krvácíš? Nepochopím.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.6.16 07:04

Taky špiním, dřív jsem i docela dost krvácela. Beru utrogestan a ascorutin a občas ještě zaspinim a jsem 8+6.

• Citovat
  • Upravit
72725
20.6.16 07:29
@Anonymní píše:
Ahoj, holky. Poslední MS jsem měla 10.5., těhotenský test byl pozitivní. Včera jsem začala dopoledne lehce světle hnědě špinit, k večeru se barva změnila na tmavě hnědou až červenou. Jela jsem na pohotovost, kde doktor na UTZ viděl gestační váček 8 mm zatím bez plodu. Říkal, že těhotenství časově odpovídá. U doktora už jsem špinila červenou krví. Napsal mi Utrogestan s tím, že se uvidí. Nešpiním moc, po utření ani na intimce většinou nic není. Včera jsem si v pohodě vystačila s jednou intimkou a po noci byla v podstatě čistá. Ale pokud vsunu prst dovnitř (chtěla jsem to zkontrolovat :oops: ) tak je po vytažení zašpiněný od krve. Už jsem jednou potratila taky cca v tom 6. / 7. týdnu, ale tenkrát jsem začala rovnou intenzivně krvácet. Nevíte někdo co to znamená? Jakou mám naději? Na kontrolu jdu ve středu ke své doktorce. Ještě dodám, že jsem si v neděli ráno lehce zacvičila, nějaké dřepy a lehčí posilování bez posilování břicha.

nestrkej si nikde prsty a přestaň plašit. Dej si pauzu se cvičením a uvidíš.. hodně holek na začátku špiní, jsou takové, co mají aji ms, nemusí to znamenat vůbec nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2319
20.6.16 08:10

@Verun83 Nekrvacrla jsem kdyz jsem cvicila. Nejsem blazen, zacala jsem spinit asi 5 hodin po cviceni. Že je Utrogestan vicemene placebo a potratu nezabrani vim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
20.6.16 08:37

Utrogestan je dobrý pokud je špinění způsobeno že máš málo progesteronu, takže ho ber dál a možná to i pomůže, ale pokud je těhu špatně založené nepomůže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.6.16 08:40

AHoj,
za poslední rok se mi tohle stalo třikrát. Otěhotněla jsem a kolem 6 7 tt jsem začala špinit a poté i lehce krvácet. Dvakrát to bylo špatné a utrogestan to nezachránil. Potřetí se těhotenství udrželo, teď jsem v 24 tt. Myslím, že to moc neovlivníš a ten utrogestan také ne.

Držím palce.

• Citovat
  • Upravit
19606
20.6.16 09:01

Spinila jsem od nidace az do 12tt…a mam zdrave dite…dokonce v 8tt krvaceni silnejsi.. Brala jsem k utrogestanu ascorutin…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.6.16 09:29
@Anonymní píše:
AHoj,
za poslední rok se mi tohle stalo třikrát. Otěhotněla jsem a kolem 6 7 tt jsem začala špinit a poté i lehce krvácet. Dvakrát to bylo špatné a utrogestan to nezachránil. Potřetí se těhotenství udrželo, teď jsem v 24 tt. Myslím, že to moc neovlivníš a ten utrogestan také ne.Držím palce.

Mám už dvě děti a oběma dobrým těhotenstvím předcházel jeden spontánní potrat cca v 6. - 7. týdnu. Takže to znám a přesto mě to štve a mrzí pokud to zase nedopadne. S otěhotněním problém nemívám, otěhotním na první, max. druhý pokus. Akorát by tohle byl už třetí spontánní potrat a to mě mrzí, no. Hodím se so klidu a vyčkám na kontrolu ve středu. Moc nadějně to nevidím, špinění je jasně červené, není ho nějak moc ale ani málo. Nic s tím stejně nezmůžu jestli mám potratit tak potratím i kdybych se stavěla na hlavu.

• Citovat
  • Upravit
880
20.6.16 09:41

Ahoj, mas strach. chapu. pracovala jsem 4 roky na gynekologii a nebylo dne, kdybychom tam nemeli podobne stavy. vetsinou vse dopadlo dobre, ale nekdy ne. bohuzel to neovlivnime. utrogestan+ascorutin urcite neublizi. sama jsem v 5 tydnu krvacela jasnou krvi a dopadlo to dobre. utrogestan jsem brala i ve tretim trimestru…ale to uz je jiny pribeh. drzim palce. hodne odpocivej a precti si hezkou knizku nebo film. musis se pozitivne naladit…ja byla po utrogestanu jak matoha. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
20.6.16 10:23

Hezky napsáno, líp to ani nejde. Držím palečky  :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
20.6.16 11:28

Jinak ja jsem u prvniho krvacela do 9tt, nekolikrat tydne a hodne. Hematom jsem nemela, vydesilo me to vzdycky dost teda. A vetsinou to bylo po nejake namaze. A nemuselo byt vylozene zatizene bricho.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.6.16 15:05

Myslím, že už je to ztracenè. Krvácím už opravdu hodně jako při silnější MS. Při úspěšných těhotenstvích jsem ani malinko nezašpinila, tak… Tak doufám, že jestli to má odejít, že to odejde všechno a nebude nutná kyretáž. V předchozích případech nutná nebyla a budeme ae moci hned vrhnout na další kolo snažení. I když už dvě děti máme tak si to třetí opravdu moc přeji.

• Citovat
  • Upravit
880
20.6.16 17:23

Neee v pohode. uzrogestan jsem postupne vysazovala po 1.trimestru, kdy mi hrozil potrat. 2. trimestr jsem mela tehotenstvi v klidu. pak jsem ho brala pak od 25.t. g. kdy se mi zkratil cipek az do porodu (34t. g.). v tom tretim trim. se musi zavadet vaginalne a pusobi lokalne. je to v cr novinka tak 2 roky tusim…myslim, ze to ani neni v pribalovem letaku napsano, ze se pouziva i z duvodu predcasneho porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
223
21.6.16 09:24

Holky co užíváte Utrogestan (nebo vy co tomu rozumíte :mrgreen: )prosím…jak dlouho? Mám dojem, že všude v diskuzích se užívá dlouhodobě. Já ho mám mít na 14 dnů.

Na přelomu 10tt a 11tt jsem masivně krvácela, praskl mě hematom v placentě. Prcek v pořádku. Ale začala sem špinit a to se tak nějak víc a míň opakovalo až do 12+6, kdy mě vzali do špitálu. Ten hematom se úplně nevyprázdnil a mám ještě jeden. Prý je to zbytečný mě dávat Utrogestan, dává se jen v 1.trimestru, ale že mě to neuškodím tak mě ho dali. Nechápu proč mě ho dávali, neříkala sem si o něj a nechápu proč mě ho nedali v tom 10tt. :nevim:

Po týdnu mě Dr. ve špitále říká, že ho začneme zavádět, že když ho zobu, tak je to perda na játra :zed: Brala sem ho 2-0-2.

Teď sem doma a vychází mě to přesně na týden, že ho budu zavádět, 2-0-2. V propouštěcí zprávě mám psaný, že ho mám postupně vysazovat, ale na to už jaksi nemám léky. Nedala mě toho málo? :nevim: Na kontrolu ke svojí Dr. mám jít až za 14 dnů. Zkusím jí zavolat.

PS: Ona je taková, že by mě nejrač nic nenapsala. Všechny léky co sem měla (Ascrutin, Duphaston a Kanavit), mě dali na pohotovosti nebo ve špitále.

Děkuji za reakce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty