Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tady ti nikdo neřekne, jakou naději máš. Buď se to udrží nebo ne. A upřímně, utrogestan je jen takové placebo. Nezachrání neprosperujici těhotenství.
A proč cvičíš, když krvácíš? Nepochopím.
Taky špiním, dřív jsem i docela dost krvácela. Beru utrogestan a ascorutin a občas ještě zaspinim a jsem 8+6.
@Anonymní píše:
Ahoj, holky. Poslední MS jsem měla 10.5., těhotenský test byl pozitivní. Včera jsem začala dopoledne lehce světle hnědě špinit, k večeru se barva změnila na tmavě hnědou až červenou. Jela jsem na pohotovost, kde doktor na UTZ viděl gestační váček 8 mm zatím bez plodu. Říkal, že těhotenství časově odpovídá. U doktora už jsem špinila červenou krví. Napsal mi Utrogestan s tím, že se uvidí. Nešpiním moc, po utření ani na intimce většinou nic není. Včera jsem si v pohodě vystačila s jednou intimkou a po noci byla v podstatě čistá. Ale pokud vsunu prst dovnitř (chtěla jsem to zkontrolovat) tak je po vytažení zašpiněný od krve. Už jsem jednou potratila taky cca v tom 6. / 7. týdnu, ale tenkrát jsem začala rovnou intenzivně krvácet. Nevíte někdo co to znamená? Jakou mám naději? Na kontrolu jdu ve středu ke své doktorce. Ještě dodám, že jsem si v neděli ráno lehce zacvičila, nějaké dřepy a lehčí posilování bez posilování břicha.
nestrkej si nikde prsty a přestaň plašit. Dej si pauzu se cvičením a uvidíš.. hodně holek na začátku špiní, jsou takové, co mají aji ms, nemusí to znamenat vůbec nic.
@Verun83 Nekrvacrla jsem kdyz jsem cvicila. Nejsem blazen, zacala jsem spinit asi 5 hodin po cviceni. Že je Utrogestan vicemene placebo a potratu nezabrani vim.
Utrogestan je dobrý pokud je špinění způsobeno že máš málo progesteronu, takže ho ber dál a možná to i pomůže, ale pokud je těhu špatně založené nepomůže
AHoj,
za poslední rok se mi tohle stalo třikrát. Otěhotněla jsem a kolem 6 7 tt jsem začala špinit a poté i lehce krvácet. Dvakrát to bylo špatné a utrogestan to nezachránil. Potřetí se těhotenství udrželo, teď jsem v 24 tt. Myslím, že to moc neovlivníš a ten utrogestan také ne.
Držím palce.
Spinila jsem od nidace az do 12tt…a mam zdrave dite…dokonce v 8tt krvaceni silnejsi.. Brala jsem k utrogestanu ascorutin…
@Anonymní píše:
AHoj,
za poslední rok se mi tohle stalo třikrát. Otěhotněla jsem a kolem 6 7 tt jsem začala špinit a poté i lehce krvácet. Dvakrát to bylo špatné a utrogestan to nezachránil. Potřetí se těhotenství udrželo, teď jsem v 24 tt. Myslím, že to moc neovlivníš a ten utrogestan také ne.Držím palce.
Mám už dvě děti a oběma dobrým těhotenstvím předcházel jeden spontánní potrat cca v 6. - 7. týdnu. Takže to znám a přesto mě to štve a mrzí pokud to zase nedopadne. S otěhotněním problém nemívám, otěhotním na první, max. druhý pokus. Akorát by tohle byl už třetí spontánní potrat a to mě mrzí, no. Hodím se so klidu a vyčkám na kontrolu ve středu. Moc nadějně to nevidím, špinění je jasně červené, není ho nějak moc ale ani málo. Nic s tím stejně nezmůžu jestli mám potratit tak potratím i kdybych se stavěla na hlavu.
Ahoj, mas strach. chapu. pracovala jsem 4 roky na gynekologii a nebylo dne, kdybychom tam nemeli podobne stavy. vetsinou vse dopadlo dobre, ale nekdy ne. bohuzel to neovlivnime. utrogestan+ascorutin urcite neublizi. sama jsem v 5 tydnu krvacela jasnou krvi a dopadlo to dobre. utrogestan jsem brala i ve tretim trimestru…ale to uz je jiny pribeh. drzim palce. hodne odpocivej a precti si hezkou knizku nebo film. musis se pozitivne naladit…ja byla po utrogestanu jak matoha. ![]()
Jinak ja jsem u prvniho krvacela do 9tt, nekolikrat tydne a hodne. Hematom jsem nemela, vydesilo me to vzdycky dost teda. A vetsinou to bylo po nejake namaze. A nemuselo byt vylozene zatizene bricho.
Myslím, že už je to ztracenè. Krvácím už opravdu hodně jako při silnější MS. Při úspěšných těhotenstvích jsem ani malinko nezašpinila, tak… Tak doufám, že jestli to má odejít, že to odejde všechno a nebude nutná kyretáž. V předchozích případech nutná nebyla a budeme ae moci hned vrhnout na další kolo snažení. I když už dvě děti máme tak si to třetí opravdu moc přeji.
Neee v pohode. uzrogestan jsem postupne vysazovala po 1.trimestru, kdy mi hrozil potrat. 2. trimestr jsem mela tehotenstvi v klidu. pak jsem ho brala pak od 25.t. g. kdy se mi zkratil cipek az do porodu (34t. g.). v tom tretim trim. se musi zavadet vaginalne a pusobi lokalne. je to v cr novinka tak 2 roky tusim…myslim, ze to ani neni v pribalovem letaku napsano, ze se pouziva i z duvodu predcasneho porodu.
Holky co užíváte Utrogestan (nebo vy co tomu rozumíte
)prosím…jak dlouho? Mám dojem, že všude v diskuzích se užívá dlouhodobě. Já ho mám mít na 14 dnů.
Na přelomu 10tt a 11tt jsem masivně krvácela, praskl mě hematom v placentě. Prcek v pořádku. Ale začala sem špinit a to se tak nějak víc a míň opakovalo až do 12+6, kdy mě vzali do špitálu. Ten hematom se úplně nevyprázdnil a mám ještě jeden. Prý je to zbytečný mě dávat Utrogestan, dává se jen v 1.trimestru, ale že mě to neuškodím tak mě ho dali. Nechápu proč mě ho dávali, neříkala sem si o něj a nechápu proč mě ho nedali v tom 10tt. ![]()
Po týdnu mě Dr. ve špitále říká, že ho začneme zavádět, že když ho zobu, tak je to perda na játra
Brala sem ho 2-0-2.
Teď sem doma a vychází mě to přesně na týden, že ho budu zavádět, 2-0-2. V propouštěcí zprávě mám psaný, že ho mám postupně vysazovat, ale na to už jaksi nemám léky. Nedala mě toho málo?
Na kontrolu ke svojí Dr. mám jít až za 14 dnů. Zkusím jí zavolat.
PS: Ona je taková, že by mě nejrač nic nenapsala. Všechny léky co sem měla (Ascrutin, Duphaston a Kanavit), mě dali na pohotovosti nebo ve špitále.
Děkuji za reakce
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Ahoj, holky. Poslední MS jsem měla 10.5., těhotenský test byl pozitivní. Včera jsem začala dopoledne lehce světle hnědě špinit, k večeru se barva změnila na tmavě hnědou až červenou. Jela jsem na pohotovost, kde doktor na UTZ viděl gestační váček 8 mm zatím bez plodu. Říkal, že těhotenství časově odpovídá. U doktora už jsem špinila červenou krví. Napsal mi Utrogestan s tím, že se uvidí. Nešpiním moc, po utření ani na intimce většinou nic není. Včera jsem si v pohodě vystačila s jednou intimkou a po noci byla v podstatě čistá. Ale pokud vsunu prst dovnitř (chtěla jsem to zkontrolovat
) tak je po vytažení zašpiněný od krve. Už jsem jednou potratila taky cca v tom 6. / 7. týdnu, ale tenkrát jsem začala rovnou intenzivně krvácet. Nevíte někdo co to znamená? Jakou mám naději? Na kontrolu jdu ve středu ke své doktorce. Ještě dodám, že jsem si v neděli ráno lehce zacvičila, nějaké dřepy a lehčí posilování bez posilování břicha.