5. dětská nemoc a těhotenství

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
15.3.24 20:21

5.detska nemoc a tehotenstvi :(

Dobry vecer, prosim ma nekdo zkusnost s touto virozou? Syn 6 let se mi dnes osypal jakoby spalenou krupickou ve tvari a uz to ma i na pazich a telicku. Zadna teplota, nic…jen toto. Plus tedy pokaslava trosku a ma tedy i cervene tecky na patre v puse. Dle vseho je to 5.nemoc(ale nejsem mudr. a buh dej aby ne a mylila jsem se), je patek vecer, asi s nim zitra sjedeme na pohotovost pro upresneni diagnozy, ptz jsem ve 30.tydnu tehotenstvi, a samozrejme jsem googlila :zed: :,( a naslo mi to jen plno hruz. Prosim ma nekdo zkusenost? Jakoukoliv, nejlepe co me jeste vic nevynervuje :,( :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
675
15.3.24 20:25

Dítě mělo 5.nemoc, když jsem byla v 9.mesici. Nechytala jsem to. A to jsem se starala hlavně já a spali jsme spolu část noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.24 20:45

@Marmarram :hug: dekuju za zpravu, v pondeli jedu ke svemu gyn. a urcite mu to povim. Jsu z toho ted uplne vynervovana :( zakl.

• Citovat
  • Upravit
428
15.3.24 20:49

Myslím ze můžete byt úplně v klidu. Syn to teď měl tak a já jsem 31 tt a mluvila jsem s MUDr a ve 3 trimestru už je to v pohodě. Na pohotovost je blbost jezdit je to infekční a když mu nic není je to zbytečné, určitě to pocka do pondělí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.24 20:55

@Dino..21 :hug: :hug: :hug: moc dekuju za reakci. Ten google je vazne zlo :zed: jako je mozne ze to 5.neni. Nevim…ale vypada to tak skrz tu tvar. Vas syn jake mel priznaky? :oops: zakl.

• Citovat
  • Upravit
428
15.3.24 20:58
@Anonymní píše: Více

Byl jen osypaný jinak byl úplně v pohodě 😄.Detsky potvrdil patou nemoc a dokud nezmizela vyrážka musel byt doma 🙈Nám to taky začalo jen tvářemi a pak to postupně lezli dolu až ke stehnum

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
675
15.3.24 21:00

Podle nasi dětské je vyrážka až poslední příznak, kdy už nemoc není infekční. A dítě by se mělo vyhnout kolektivu hlavně z důvodu oslabení, ať nechytne ještě něco dalšího.

Takže tobe asi nezbývá nic jiného než čekat, jestli jsi nemoc nechytal taky. Mi na gynde říkali, že by se řešilo, až pokud by se nemoc projevila u mě. Ale teda nevím jak.

Jinak, asi bych radši na tu dětskou pohotovost zavolala. My jsme byli u dětské pro potvrzení nemoci a taky nás preventivně nenechala jít přes čekárnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
428
15.3.24 21:02

@Marmarram a nás MUDr zase říkal že infekční je dokud má vyrážku, sice už prý ne tolik ale stále je :roll:.Pak si člověk muže vybrat :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3700
15.3.24 21:35

Nejela bych nikam, jen v pondělí bych zavolala na gyndu a zeptala se, ale podle mě to bude v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.24 21:43

Presne tak, pata nemoc je dost infekcni, takze na pohotovost bych nejezdila, maximalne zavolala a to stejne na gyndu bych osobne nechodila. Kdybys to nahodou chytla, tak jeste bys to roznasela dal na dalsi tehotne v cekarne, coz je dost nezodpovedne

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.3.24 08:26

Jsem z toho na nervy opravdu. Urcite zavolam vsude kde to pujde v pondeli. Nekdo jeste nejaka zkusenost?? :( :,( :( zakl.

• Citovat
  • Upravit
14376
16.3.24 08:34

Bydlím v Německu, dcera ji měla před Vánoci a naše doktorka řekla, že jakmile je vyrážka, dítě už není infekční a do kolektivu může.
Syn ji měl začátkem roku a zastupující doktor nám řekl, že má zůstat doma, dokud vyrážka nezmizí.
Každopádně je to nebezpečné pro těhotné tak do 20.tt. Neplaš. Navíc ani nevíš, zda jsi tu nemoc už neprodělala a nemáš protilátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.24 10:31

@Aduš8 snazim se neplasit. Jen tim ze jsem tehotna, tak se o miminko bojim a nejde na to nemyslet. Uvazuji i o krevnich testech ci mam protilatky, uvidim co mi povi muj gynekolog, a ci to vubec je 5.nemoc. Kazdopadne dam pak vedet, jak vse dopadlo, pro pripadne budouci googlicky :srdce:

• Citovat
  • Upravit
600
16.3.24 11:58

Určitě si zajdi na krev. Já jsem to zrovna tenhle tejden řešila s doktorkou, jelikož pracuju s dětma, tak jsem z pátý nemoci měla strach. No a z krve mi zjistili vysokou hladinu protilátek, tzn. jsem ji už prodělala a ani o tom nevim. U dospělých se prej často ty typický příznaky vůbec neukážou, takže kolikrát člověk ani neví že to prodělal - můj případ. :D

Jinak mi doktorka říkala, že zrovna minulej měsíc měla nakaženou těhotnou a ačkoliv se virus dostal až k miminku, tak všechno dobře dopadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.24 18:50

@michellees :hug: dekuji za pozitovni zpravu. V pondeli, utery to odkomunikuji s mudr. a verim ze i u nas to vse dopadne dobre. Kazdopadne dekuji vsem za zpravy. Clovek se boji, ne o sebe, ale aby miminko bylo v bezpeci…zakl.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky