Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všem jsem zoufala…Jsem v 11tt a přibrala jsem už 5kg a to moc nejim, je mi pořád zlé ale nezvracim…je to třetí tehu..prvni 23kg…původní váha 47kg/153cm…schodila jsem to do roka…druhé stejně 47kg a konečná váha 76kg to už se mi nepovedlo schodit…ten sem začala na 63kg takže tlusťoch a bojím se že naberu zase 30kg…a to na moji výšku by byli strašne…
Já to měla stejně, ale pak se mi to zbrzdilo a pak jsem třeba dva měsíce vážila stejně. Je třeba nepodléhat jedení za dva
Jinak teď, dva týdny před termínem mám nahoře 12 kg. Ale i tak si připadám jako hroch
Jo a s první jsem nabrala 18 kg a do roka to bylo dole.
@Bambula6 myslím, ze to úplně neovlivníš jsem 12tt a nahoře už 3kg minule jsem přibrala 22kg a zůstalo mi 9kg tohle je poslední dítě takže budu pak muset hodně makat ![]()
@Bambula6 ja si myslim ze clovek ty kila v tehotenstvi vubec neovlivni. Nekdo se muze prejidat a nic nepribere a nekdo se muze snazit aby nepribral a stejne nabere. Nedelej si z toho hlavu a res to az prestanes kojit.
Mám to stejně
Jsem 12tt a mám taky nahoře 5 kg. Je mi zle od žaludku, ale nezvracím. A jediné co mi pomáhá je jídlo. Jak se najím, trošku se mi uleví. V prvním těhotenství jsem taky přibírala takto rychle, celkově 22 kg.
![]()
Asi 4 měsíce po porodu jsem pak byla na svojí váze. Tak trochu doufám, že se mi to povede shodit i tentokrát. ![]()
Já nevím mám pocit, že to přibírání v těhot. je dané i geneticky. Mamka při všech třech těhotenství také nabrala hodně. Ale je pravda, že to dala i rychle dolů. ![]()
Já jsem s dcerou nabrala 28 a 35 šlo dolů. Teď jsem v 29 týdnu a mám 12, vidím to tak, že ještě těch 6 do konce určitě priberu. Váha v těhotenství je muj úhlavní nepřítel a protože je to pro me také poslední dítko, tak pak budu muset pekelné makat, abych vypadala trochu k světu. Teď jsem jak hromotluk se svýma 180 cm a hodne kilama.
Chápu tě. U mě otěhtonět znamená již při vynechání menstruace 2 kg nahoře…a pak už to jede. První těhotenství 20 kg, druhé 24 kg - téměř 4 měsíce jsem proležela, tak to nakonec nebyl takový rozdíl proti prvnímu, kdy jsem byla akční až do porodu. Radu nemám. Já taky žaludek jak na vodě, spíše nechutenství, naprostá nechuť a vynechání sladkého kompletně prvních 5 měsíců… teď jsem 5 měsíců od porodu a z těhotenských kil mi zbývá posledníh 6. Nijak se neomezuju, taky váha začíná stát. Počítám, že na podzim se začnu více hýbat. Dorazím ty kila co chci a hlavně zpevním.
Jíst jak teď v těhotenství, tak mám nahoře snad 40 kilo
Závidím všem, co přiberou třeba jen 8 kg a z porodnice jdou se svou váhou…na druhou stranu vzhledem k potížím jsem hlavně ráda, že mi doma chrupká zdravé mimino. ![]()
@Bambula6 zjistila jsem, že tu váhu fakt ničím neovlivním, oproti minulému těhu jím fakt slušně, zdravě, žádné obžerství a stejně mám nahoře 18 kilo. Ale kdo se na mě koukne tak řekne, že to není vidět, že mámjen břicho. Jako pravda, že gatě, které jsem si koupila na začátku v 12 týdnu mi pořád padají, fyzičku mám skvělou, jen ta váha jde prostě nahoru. Neřeším to už, po porodu to zas nějak sklepu dolů ![]()
Tak ja jsem v 19tt a nahore jeste nic, ale je fakt, ze jim velmi stridme, a mnohem vic se hybu, nez kdyz jsem tehotna nebyla.
Já jsem v 24tt a mám nahoře 5 kg. 3kila jsem přibrala hned v prvních 3 měsícich měla jsem hrůzu kam až to půjde a nakonec to docela jde.
Jsem 18tt a mám nahoře 5kg, z toho jsem 4kg nabrala do 12tt. Bylo mi pořád zle a jídlo bylo jediné co mi pomohlo. Nijak to neřeším, jím všechno. ![]()
@Bambula6 přibrala jsem přes 25kg, ale byla jsem na lécích. Jedla jsem jako před těhotenstvím ale prostě nabírala jsem sakra rychle
podle mě a i mojí dr to prostě ovlivnit nejde ani u těch co neberou léky. Drž se, přeji hlavně zdravé miminko ![]()
Ahooj, ja to mela stejne a pak uz to stagnovalo a nakonec jen 9 kg, nestresuj se vahou, uzivej si to a po porodu to urcite pujde dolu, neboj ![]()
Ahoj, ja jsem na počátku tehu měla v 5tt 65kg…to byla u moje normální váha..za pár týdnů na další kontrole uz 3kg nahoře
..no rodit jsem šla sekcí 91,5kg
…když jsem začala v tehu nabírat, sestra me při vážení na každý kontrole peskovala at se neprejidam…ale ja nevěděla jak ji mám vysvětlit ze se neprejidam…ani jsem nějak nezměnila chutě…ze bych jedla nějaký nesmysly…prý to může být i genetikou…syn Eliáš bude mit 4,2roku…Já mam do dneska kolisavou váhu 80-87…:(…mám to v břiše a v bocích…ale normálně když řeknu kolik vážím tak se me ptají a kde to mám? Neni to na me vidět…švagrová je PA…říkala ze někdo ma hodně plodovky..tak to může být i plodovkou…u me mají podezření ze zadrzuju vodu.
pohyb mám, diety ze zde. důvodů nesmím a jím normálně…když něco shodim, o týdne je to zpatky
…ležela jsem se synem v nemocnici v Praze měsíc…můj maximální pohyb tam byl na wc a zpátky…syn nesměl vztat z postýlky kvůli zavedenemu výhodu…takže jsem nikde chodit nemohla…jídla tam bylo až az…přijela jsem domů z 79kg…doma kde jsem nějaká denně z koštětem a kolem syna který musel ještě pořád ležet jsem nabrala do týdne na 86,2…:(…nerozumím tomu..váha mi vadí taky…mám astma, špatně se mi dýchá, jsem unavená, mám kolisavy RK z normálu do nízkého…potim se a pre tím jsem tohle neznala…:(…ma problemy s páteří a srdcem…a jelikož jsem pecovatekla vim co mi hrozí za jiné dalsi potíže spojené s nadváhou
…cukrovka atd…ale at delam co delam…???
![]()
Som 10tt a mam dole 8kg. Stále zvraciam, nič na to nepomáha…asi by som radšej priberala ako toto. Nuž niektoré z nás sa proste tabulkam vymykaju či už plus alebo mínus kg… ![]()