Jsem těhotná v 16

29.8.16 17:54

jsem těhotná v 16

Prosím o radu jsem těhotná, ale ted nástupuju do prvaku (už jsem rok na střední byla) šle nevím jak to ted zvládat, zda ukončit školu nebo jak pokračovat. Mamka si nemůže dovolit byt na mateřské. :? 17 mi bude v lednu 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27707
29.8.16 17:56

A co přítel a otec dítěte? do porodu chodit do školy můžeš a pak individuální plán :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15560
29.8.16 17:57

Tak jdi na potrat.
Nevím proč by si tvoji neschopnost měla vyžírat mamka. To je tvůj problém. Nedokážeš se postarat, tak jdi na potrat. Zavinila sis to sama, nikdo tě nenutil roztahovat nohy. Teď si to zařiď jak ty sama umíš a neházej to na rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27707
@Šmoulice píše:
Tak jdi na potrat.
Nevím proč by si tvoji neschopnost měla vyžírat mamka. To je tvůj problém. Nedokážeš se postarat, tak jdi na potrat. Zavinila sis to sama, nikdo tě nenutil roztahovat nohy. Teď si to zařiď jak ty sama umíš a neházej to na rodiče.

na potrat nemusí, jen se holt musí víc snažit aby to zvládla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672

No, to gratuluju. pokud nebudeš mít hlídání, tak těžko zvládneš normální studium. poohlída bych se po nějakým dálkovým studiu spíš..nebo kdo by ti od ledna hlídal, kdybys normálně nastoupila, máš představu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
29.8.16 17:59

@Prostebruneta Tak dítě budeš mít ty, ne tvá maminka. Tvoje dítě a škola, tvoje zodpovědnost. Do porodu choď do školy (pokud se vyloženě nevylučuje s pokročilým těhotenstvím, co se třeba týče praxe) a domluv se pak na nějakém individuálním plánu či přerušení. V tom případě ale také promysli, jak zajistíš hlídání dítěte, až budeš mít školu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
29.8.16 18:00

@Prostebruneta Ahoj, školu neukončuj, zažádej si o individuální výuku s tím že budeš chodit na přezkoušení ( buď i čtvrtletí nebo jen pololetí). Ve škole ti určitě vyjdou vstříc, jen to chce začít zavčas řešit, nebo si dej individuál až těsně před porodem… Budeš doma s miminkem a ve volném čase občas koukneš na učení, jestli si chytrá holka určitě to zvládneš :kytka: Popros třídního aby ti materiály k výuce posílal přes email, nech se osvobodit z předmětů jako je tělocvik a soustřeď se na ty maturitní. Hodně štěstí :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
@Šmoulice píše:
Tak jdi na potrat.

Potrat ji bude užírat a doprovázet celý život. Já bych se rozhodla pro adopci, nemá-li rodinné zázemí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9794

@Prostebruneta
Záleží co máš za školu :) Lze si nechat vyhotovit individuální studijní plán a v době před porodem a v šestinedělí do školy nechodit a zkoušky dělat později s odkladem. Zeptala bych se ve škole, znám holky co to takto udělali :lol:
To jak jste schopní se o mimi postarat nebudu řešit :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27707
29.8.16 18:01

@Svistice tak u nás holky chodili jen na přezkoušení 4× do roka tu chvíli jim dítě vozili kamarádky po chodbách ve škole :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
29.8.16 18:01

@Prostebruneta P.S. Na těch pár přezkoušení za půlroku určitě někoho na hlídání seženeš, když ne vezmeš miminko sebou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15560
29.8.16 18:02
@chipsa píše:
Potrat ji bude užírat a doprovázet celý život. Já bych se rozhodla pro adopci, nemá-li rodinné zázemí.

To by pro mě bylo asi horší, než potrat. Už jen to vysvětlování okolí… Potrat mi přijde jednodušší :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
29.8.16 18:04
@Šmoulice píše:
To by pro mě bylo asi horší, než potrat. Už jen to vysvětlování okolí… Potrat mi přijde jednodušší :nevim:

Vybodla bych se na okolí. Jednou za pár let, až se zmátoří, tak si ten potrat bude dost vyčítat. Takhle by dala alespon dítěti šanci a naději, že se s ním setká někdy v dospělosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577

@Prostebruneta prostě seš v pér*eli a školu neuděláš. Navíc ani nepíšeš, kde by jsi s miminem byla, z čeho žila a pod.
Co takhle začít vysvětlovat? Nebo umíš napsat jen úvodní příspěvek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35895

No a to podstatné, co otec?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie