Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Prosím o radu jsem těhotná, ale ted nástupuju do prvaku (už jsem rok na střední byla) šle nevím jak to ted zvládat, zda ukončit školu nebo jak pokračovat. Mamka si nemůže dovolit byt na mateřské.
17 mi bude v lednu ![]()
A co přítel a otec dítěte? do porodu chodit do školy můžeš a pak individuální plán ![]()
Tak jdi na potrat.
Nevím proč by si tvoji neschopnost měla vyžírat mamka. To je tvůj problém. Nedokážeš se postarat, tak jdi na potrat. Zavinila sis to sama, nikdo tě nenutil roztahovat nohy. Teď si to zařiď jak ty sama umíš a neházej to na rodiče.
@Šmoulice píše:
Tak jdi na potrat.
Nevím proč by si tvoji neschopnost měla vyžírat mamka. To je tvůj problém. Nedokážeš se postarat, tak jdi na potrat. Zavinila sis to sama, nikdo tě nenutil roztahovat nohy. Teď si to zařiď jak ty sama umíš a neházej to na rodiče.
na potrat nemusí, jen se holt musí víc snažit aby to zvládla ![]()
No, to gratuluju. pokud nebudeš mít hlídání, tak těžko zvládneš normální studium. poohlída bych se po nějakým dálkovým studiu spíš..nebo kdo by ti od ledna hlídal, kdybys normálně nastoupila, máš představu?
@Prostebruneta Tak dítě budeš mít ty, ne tvá maminka. Tvoje dítě a škola, tvoje zodpovědnost. Do porodu choď do školy (pokud se vyloženě nevylučuje s pokročilým těhotenstvím, co se třeba týče praxe) a domluv se pak na nějakém individuálním plánu či přerušení. V tom případě ale také promysli, jak zajistíš hlídání dítěte, až budeš mít školu.
@Prostebruneta Ahoj, školu neukončuj, zažádej si o individuální výuku s tím že budeš chodit na přezkoušení ( buď i čtvrtletí nebo jen pololetí). Ve škole ti určitě vyjdou vstříc, jen to chce začít zavčas řešit, nebo si dej individuál až těsně před porodem… Budeš doma s miminkem a ve volném čase občas koukneš na učení, jestli si chytrá holka určitě to zvládneš
Popros třídního aby ti materiály k výuce posílal přes email, nech se osvobodit z předmětů jako je tělocvik a soustřeď se na ty maturitní. Hodně štěstí
![]()
@Šmoulice píše:
Tak jdi na potrat.
Potrat ji bude užírat a doprovázet celý život. Já bych se rozhodla pro adopci, nemá-li rodinné zázemí.
@Prostebruneta
Záleží co máš za školu
Lze si nechat vyhotovit individuální studijní plán a v době před porodem a v šestinedělí do školy nechodit a zkoušky dělat později s odkladem. Zeptala bych se ve škole, znám holky co to takto udělali ![]()
To jak jste schopní se o mimi postarat nebudu řešit ![]()
@Svistice tak u nás holky chodili jen na přezkoušení 4× do roka tu chvíli jim dítě vozili kamarádky po chodbách ve škole ![]()
@Prostebruneta P.S. Na těch pár přezkoušení za půlroku určitě někoho na hlídání seženeš, když ne vezmeš miminko sebou ![]()
@chipsa píše:
Potrat ji bude užírat a doprovázet celý život. Já bych se rozhodla pro adopci, nemá-li rodinné zázemí.
To by pro mě bylo asi horší, než potrat. Už jen to vysvětlování okolí… Potrat mi přijde jednodušší ![]()
@Šmoulice píše:
To by pro mě bylo asi horší, než potrat. Už jen to vysvětlování okolí… Potrat mi přijde jednodušší
Vybodla bych se na okolí. Jednou za pár let, až se zmátoří, tak si ten potrat bude dost vyčítat. Takhle by dala alespon dítěti šanci a naději, že se s ním setká někdy v dospělosti.
@Prostebruneta prostě seš v pér*eli a školu neuděláš. Navíc ani nepíšeš, kde by jsi s miminem byla, z čeho žila a pod.
Co takhle začít vysvětlovat? Nebo umíš napsat jen úvodní příspěvek?