Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Petrolka píše:
@Šmoulice Takže zasvěceně plácáš o věci, kterou jsi nezažila.Takové hrdinky mám nejraději. Snad nemáš nebo nebudeš mít dceru, která by se mohla dostat do podobné situace.
Já to mám v hlavě srovnané, potrat pro mě není vražda. Ale těhotenství v 16ti je pro mě zkažení života. A takovou kravinu bych neudělala. Takže potrat by pro mě byl ideálním řešením. ![]()
@chipsa píše:
No je to vidět![]()
Takže lepší by bylo, kdybych jich za sebou měla aspoň 5, jo? ![]()
Tak to pak jo ![]()
@Prostebruneta píše:
Prosím o radu jsem těhotná, ale ted nástupuju do prvaku (už jsem rok na střední byla) šle nevím jak to ted zvládat, zda ukončit školu nebo jak pokračovat. Mamka si nemůže dovolit byt na mateřské.17 mi bude v lednu
můžeš se obrátit na zařízení podobného typu.. pomůžou ti, můžeš v klidu studovat o miminko se postarají když budeš řádně chodit do školy, zároveň tě naučí jak se o dítě starat a co dál…
http://www.dcveska.cz/trojlistek
A kolik potratů ( nemyslím samovolných ) máš za sebou ty? Že jsi tak přesvědčená o celoživotním traumatu? Kolik jsi jich podstoupila?
![]()
@Šmoulice píše:
Já to mám v hlavě srovnané, potrat pro mě není vražda. Ale těhotenství v 16ti je pro mě zkažení života. A takovou kravinu bych neudělala. Takže potrat by pro mě byl ideálním řešením.
Jenže tady nejde o tebe, ale o to, jak si to srovná v hlavě zakladatelka a hlavně jak svoje rozhodnutí uvidí za pár let. Jednou začne chodit do práce, přestane být děckem a bude připravená být mámou. A myslíš si, že jen tak zapomene na své dítě? Věř mi, nezapomene. Nikdo v mém okolí nezapomněl, ani s odstupem deseti nebo dvaceti let. Tohle rozhodnutí s ní bude žít pořád, celý život, ale evidentně někdo chápe, někdo ne, bohužel..
@Šmoulice Umělé přerušení žádné a do zbytku ti nic není. Přestaň propagovat něco o čem nemáš páru.
@chipsa píše:
Jenže tady nejde o tebe, ale o to, jak si to srovná v hlavě zakladatelka a hlavně jak svoje rozhodnutí uvidí za pár let. Jednou začne chodit do práce, přestane být děckem a bude připravená být mámou. A myslíš si, že jen tak zapomene na své dítě? Věř mi, nezapomene. Nikdo v mém okolí nezapomněl, ani s odstupem deseti nebo dvaceti let. Tohle rozhodnutí s ní bude žít pořád, celý život, ale evidentně někdo chápe, někdo ne, bohužel..
A tady taky nejde o tebe. Ani o to, jak si to srovná ona. Jednou začne být ženou, udělá si školu a přestane být děckem. A uvědomí si realitu. Že kdysi by to nedala.
Apropos-přestan´sledovat ta zastaralá videa s potratem někdy ve 13 tt. To nemá nic společného s miniinterupcí. A pokud tu píšeš o věření, ty to za sebou máš, že to tak strašně proklamuješ?
@chipsa píše:
Plàcáš blbosti jak nějaká pánbíčkářka
já byla na přerušení v 18 a žádný trauma nemám a nelituji toho.
@fashion_victim83 píše:
Zřejmě mas okolo sebe stejne fanaticke odpurkyne potratu.Ja mam kamosku, ktera si po třech letech uz ani nepamatuje přesne datum potratu, jen mesic a znam dalsi, ktere taktéž zadne trauma nemaji. Pokud se nekdo pro potrat rozhodne, tak je s nim vnitřně docela srovnány uz pred výkonem. Pro me je naprosto nepřijatelná tebou propagována moznost adopce. Musela bych byt silena, abych byla devet mesicu tehotna, v bolestech porodila a pak si nechala dite vzít a řešila to, zr najednou nemam miminko, zastavovat laktaci atd, plus bych samozrejme mela trauma z toho, zr mi nekde žije a roste dite, to teda zlata miniinterupce.
Přesně moje řeč a krásně shrnuto.
A v okolí mám stejné případy jako ty ![]()
@fashion_victim83 píše:
Zřejmě mas okolo sebe stejne fanaticke odpurkyne potratu.Ja mam kamosku, ktera si po třech letech uz ani nepamatuje přesne datum potratu, jen mesic a znam dalsi, ktere taktéž zadne trauma nemaji. Pokud se nekdo pro potrat rozhodne, tak je s nim vnitřně docela srovnány uz pred výkonem. Pro me je naprosto nepřijatelná tebou propagována moznost adopce. Musela bych byt silena, abych byla devet mesicu tehotna, v bolestech porodila a pak si nechala dite vzít a řešila to, zr najednou nemam miminko, zastavovat laktaci atd, plus bych samozrejme mela trauma z toho, zr mi nekde žije a roste dite, to teda zlata miniinterupce.
Tak ty máš kolem sebe asi fanatické příznivkyně potratů, každý má kolem sebe něco jiného ![]()
@chipsa
Mě jsi neodpověděla
Kolik těch potratů, ze kterých máš tak šílený doživotní traumata, máš za sebou?
@pikola píše:
Plàcáš blbosti jak nějaká pánbíčkářkajá byla na přerušení v 18 a žádný trauma nemám a nelituji toho.
Však ono se ti to vrátí. Karma je karma a jestli máš v datu narození 8, tak se to vrátí nejmíň 2×.
@Petrolka píše:
Však ono se ti to vrátí. Karma je karma a jestli máš v datu narození 8, tak se to vrátí nejmíň 2×.
tak to už je fakt moc ![]()
@chipsa píše:
No je to vidět![]()
Kolik máš za sebou potratů a adopcí, že tak zasvěceně píšeš o tom, co je lepší?
@radkka píše:
Kolik máš za sebou potratů a adopcí, že tak zasvěceně píšeš o tom, co je lepší?
Už jsem se ptala 2×… A nic ![]()