Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@hanka.br. píše:
Já s obávám, že situaci zakladatelky úplně nelze hodnotit podle toho, jestli někdo děti má nebo ne. Mám taky dcery, dospělé. Jim bych potrat nikdy ani nenavrhla, jenže on mají stálé partnery a naše rodinná situace nebyla nikdy tak dramatická, abychom se o případné miminko neuměli postarat. Jenže v případě, že by to tak nebylo, holka by byla bez partnera, rodina bez koruny, tak bych tohle řešení taky zvažovala.
Mně nešlo o to, jak se k tomu ty ženy staví, ale o to, jak svůj názor vyjádřily.
@fashion_victim83 píše:
@Prostebruneta materskou dostávat nebudes, protoze jsi nepracovala. Budes mit čtyřletý rodicak (teoreticky pres partnera i kratsi, pokud ma oddělano on).Plus se da veškeré info najit na netu nebo vykomunikovat telefonicky/mailem na urade. Tvoje dotazy o nejake soběstačnosti moc nesvědčí.
Ta holka sotva dostala občanku, je jí 16
Potřebuje pomoc a poradit, ne poslouchat kecy o soběstačnosti
To se to rejpe z pohledu dospělosti do děcka, které sotva vylezlo základku
![]()
@chipsa píše:
Ta holka sotva dostala občanku, je jí 16![]()
![]()
![]()
Tak se to děcko evidentně mělo soustředit na něco jiného, než na sex ![]()
@fashion_victim83 píše:
Zřejmě mas okolo sebe stejne fanaticke odpurkyne potratu.Ja mam kamosku, ktera si po třech letech uz ani nepamatuje přesne datum potratu, jen mesic a znam dalsi, ktere taktéž zadne trauma nemaji. Pokud se nekdo pro potrat rozhodne, tak je s nim vnitřně docela srovnány uz pred výkonem. Pro me je naprosto nepřijatelná tebou propagována moznost adopce. Musela bych byt silena, abych byla devet mesicu tehotna, v bolestech porodila a pak si nechala dite vzít a řešila to, zr najednou nemam miminko, zastavovat laktaci atd, plus bych samozrejme mela trauma z toho, zr mi nekde žije a roste dite, to teda zlata miniinterupce.
takové cynické zapomnětlivé kamarádky bych nechtěla a nemám, naštěstí.
@chipsa píše:
![]()
![]()
Ale to decko, co sotva dodelali zakladku, si jaksi poridilo dite. Dite-ne panenku na hrani. Takze uz neni decko, ale nastavajici matka, at je ji 16 nebo 40. A kazda nastavajici matka bohuzel musi byt sobestacna a schopna se postarat o dite. ![]()
Nechapu, co chces, aby v teto diskuzi padalo za komentare- ze je to v pohode, ze je fakt sikovna, ze si poridila dite ve sve situaci? Ze je to brnkacka-studovat, zivit dite a byt bez prace a nemit odpracovano?
@chipsa píše:
![]()
![]()
a jak chce takový chudák děcko vychovávat dítě? Jestli se cítí tak dospělá aby si ho nechala tak bude muset zapojit kromě ostatního i hlavu a začít se pořádně snažit.
@Šmoulice píše:
Tak se to děcko evidentně mělo soustředit na něco jiného, než na sex
tak si přečti diskuzi o 12leté asi nepanně prstem jak tam jiné vykládají, že ve 12 už to není dítě a že ho nelze mít pod kontrolou, že ve 12 je minimálně první líbačka zcela v normě ![]()
a ty tady o děcku co nemá sexovat… tssss
@jdukolem píše:
tak si přečti diskuzi o 12leté asi nepanně prstem jak tam jiné vykládají, že ve 12 už to není dítě a že ho nelze mít pod kontrolou, že ve 12 je minimálně první líbačka zcela v normě
a ty tady o děcku co nemá sexovat… tssss
Tož to si přečtu ![]()
@Šmoulice píše:
Tož to si přečtu
jojo jedna se tam do mě opřela že jako oč jde.. ale víš jak ta diskuze byla nejspíš troll - ale principiálně bylo zajímavé co z koho lezlo
@fashion_victim83 píše:
@Burj Chalifa me připadá vcelku normalni si nepamatovat přesný den zakroku.Jsem zřejmě pomerne cynicka, nepamatuju si uz ani termín porodu zapsány podle UZ do průkazky. Stejne tak nevim, kdy presne jsme vloni byla na gynekologicke prohlídce ani vyrezani znaminek, vim to proste jen přibližně. Mozna kdybych nekdy na potrat sla, asi bych si to mela poznacit do diáře a kazdy rok si pripomenout výročí? nebo jak to myslis?
pokud to máš takto, pak je diskuse zbytečná.
@fashion_victim83 píše:
@Burj Chalifa me připadá vcelku normalni si nepamatovat přesný den zakroku.Jsem zřejmě pomerne cynicka, nepamatuju si uz ani termín porodu zapsány podle UZ do průkazky. Stejne tak nevim, kdy presne jsme vloni byla na gynekologicke prohlídce ani vyrezani znaminek, vim to proste jen přibližně. Mozna kdybych nekdy na potrat sla, asi bych si to mela poznacit do diáře a kazdy rok si pripomenout výročí? nebo jak to myslis?
vnímáš potrat na stejné úrovni jako vyřezání znamínka? ![]()
Jen se ptám…
@fashion_victim83 píše:
Ne, zařadila jsem to mezi lékařské zákroky, potažmo návštěvy lékaře. Tezko muzu psat o datumu premiery divadelního představení.
aha..
@berry4 píše:
@chipsa ty neumíš konkretně odpovědět na dotazy?
Neumí. Nebo se stydí přiznat, že má už jednu takovou vraždu za sebou a teď z toho má trauma a do konce života si to bude vyčítat.
![]()
Nejspíš proto může tak přesvědčivě tvrdit, že je to šílené trauma a pro jistotu se vyhýbá odpovědi
Ale teď už si může psát co chce. Všichni si jistě myslí své ![]()
@Šmoulice píše:
Neumí. Nebo se stydí přiznat, že má už jednu takovou vraždu za sebou a teď z toho má trauma a do konce života si to bude vyčítat.![]()
Nejspíš proto může tak přesvědčivě tvrdit, že je to šílené trauma a pro jistotu se vyhýbá odpovědiAle teď už si může psát co chce. Všichni si jistě myslí své
Ja si třeba nemyslím nic
piš za sebe.
@Šmoulice píše:
Neumí. Nebo se stydí přiznat, že má už jednu takovou vraždu za sebou a teď z toho má trauma a do konce života si to bude vyčítat.![]()
Nejspíš proto může tak přesvědčivě tvrdit, že je to šílené trauma a pro jistotu se vyhýbá odpovědiAle teď už si může psát co chce. Všichni si jistě myslí své
i kdyby to tak bylo.. tak jako varování, že se to může stát a děje je v pořádku.. mě na tom nepřijde nic zvláštního..postinterrupční syndrom není smyšlenka
http://www.opsychologii.cz/…cni-syndrom/