Jsem těhotná v 16

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1226
30.8.16 06:32
@Mexie píše:
@chipsa kamarádka dala taky holčičku k adopci :) může ji dokonce vídat, ale holčička neví, že je její maminka. :)Mě moje mamka vždycky říkala, že kdybych otěhotněla tak mladá tak by mi potrat nedovolila a dítě raději vychovala než abych pak po potratu brečela, že nemůžu mít děti. Naštěstí jsem se snad dostatečně chránila. Znám v práci 2 holčiny, které byly v mládí na potratu a teď v sobě plod neudrží. Jedna potratila 3× a druhá 4×. Když jsem odcházela z práce s tím, že jsem těhotná tak mi se slzama v očích říkala, že mi závidí, že byla na potratu a může si za to sama, že nemůže mít děti. Může a nemusí to souviset, to nevím, ale vím jen to, že toho lituje.
Zakladatelko zapoj tatínka a školu si udělej dálkově pokud si chceš mimčo nechat. Hlavně se rozhodni podle sebe jak to cítíš :)

Ale tak zase :roll: sousedka běhala na miniinterupci jako pro banány a dětí má 5 :nevim: já sama miniinterupci, dítě plně odnošeno a v pohodě celé těhotenství. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
30.8.16 06:34
@pikola píše:
Tady je to pořád stejný, ona napíše jeden příspěvek a vy se tu budete 15 stránek dohadovat o morálnosti potratu :roll:
:potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
30.8.16 06:54
@ASAndrea píše:
Ale tak zase :roll: sousedka běhala na miniinterupci jako pro banány a dětí má 5 :nevim: já sama miniinterupci, dítě plně odnošeno a v pohodě celé těhotenství. ;)

Já taky netvrdím, že je to pravidlo :roll: A psala jsem, že to může a nemusí souviset ;) nic víc ani nic míň ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
30.8.16 06:56

@Mexie

Tak zbytečně nestraš…ikdyž u slečny je už stejně pozdě a má představu jinou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
30.8.16 07:00

@ASAndrea nestraším a hlavně nechápu proč ji hnat na potrat když si dítě pravděpodobně nechá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
30.8.16 07:06

@Mexie

To jsem nepochopila taky, plus to, že tady jsou asi jen 3 příspěvky, které se týkají jejího dotazu :roll: Všichni víme, že to chtěné nebylo, víme, že to dítě si nechá, ale budeme a budeme a budeme moralizovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
30.8.16 07:51
@ASAndrea píše:
@MexieTak zbytečně nestraš…ikdyž u slečny je už stejně pozdě a má představu jinou…

Tohle není strašení. To riziko musí vzít v potaz každá, která se pro potrat rozhodne.

• Citovat
  • Upravit
1226
30.8.16 08:05

@Tunrida

Před zákrokem každá ví, do čeho jde. Těch papírů je opravdu hodně, vč. různých rizik, následků - i smrti na sále. Není to jako při trhání osmičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
30.8.16 08:12
@ASAndrea píše:
@TunridaPřed zákrokem každá ví, do čeho jde. Těch papírů je opravdu hodně, vč. různých rizik, následků - i smrti na sále. Není to jako při trhání osmičky.

No samozřejmě, přesně tak. Proto o takovém zákroku nelze mluvit stylem, že ty a sousedka si vesele chodíte na potraty a následně rodíte. Toto není relevantní informace, ta možnost následné neplodnosti prostě existuje a je třeba s ní počítat. I v 16. Nicméně i trhání blbé osmičky se může klidně zvrtnout. Každý zákrok do těla s sebou nese možné následky. Jejich popírání svědčí tak leda o tom, že ti lidé o tom vlastně vůbec nepřemýšlí.

• Citovat
  • Upravit
13331
30.8.16 08:16

Řekla bych že se sem hodí tato balada ze života

https://www.youtube.com/watch?…

Jinak já zírám, co tady z některých matek-řeznic leze. Dobrovolný potrat se přirovnává k obyčejnému chirurgickému zákroku a berou to jako běžnou samozřejmou záležitost, jakoby zašlápli brouka na ulici. Jakoby nešlo o jejich dítě, prostě jim cizí těleso vlezlo do života, tak na potraty je normální chodit, že jo? :poblion: :poblion: :poblion: :poblion: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
30.8.16 08:22

@Ellusa

To máš těžký, někdo se upne k tomu malému embryu tak, že ho chápe od začátku splození jako plnohodnotnou bytost, kterou podle zákona není, ani po fyziologické stránce, např. dýchat neumí. Ale já nechci moralizovat. Jen z vlastní zkušenosti vím, že já si vypěstovala vztah až k té bytosti v postýlce, na uzv mi to nic v šedobílé neříkalo a hormony se mnou necloumaly :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
30.8.16 08:23

@Ellusa

Navíc by to byly sakra drahý rohlíky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
30.8.16 08:26

Autorce bych poradila co nejlépe dodělat školu, když se dá zvládnout i výška s malým dítětem, tak učňák snad nebude takový problém :pankac: jak říkávála moje máma - všechno jde, když se chce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
30.8.16 08:27
@Ellusa píše:
@chipsa Divím se ti, že takovou diskuzi čteš :nevim:

Ano, je mě z toho smutno a neměla bych sem chodit a už ani nebudu. Ale nejsou všichni stejní. Jak tady někdo psal, některá matka přirovnává potraty k nákupům v supermarketu, jiná se na dítě upne už od doby, kdy se ukázala čárka na těhotenském testu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
30.8.16 08:31

@Ellusa

Hlavně, tady to o potratu/adopci ani nemělo být. Slečna chtěla poradit jinak a přišlo mi arogantní až bezcitná ji napsat, jdi na potrat…ale tady je to často tak - já o koze ty o voze, člověk se zeptá na A a odpověď je 28 :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí