Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Prostebruneta Tak začni normálně chodit do školy a až to nepůjde, domluv si individuál. Když se budeš snažit, určitě to zvládneš.
@Prostebruneta píše:
@Barush nevím jestli to půjde
A proč by to nešlo? Nastup v září do školy. Podle TP si zažádej o indivuální plán. Studovat můžeš s komunikací se školou, s učiteli přes maily.
@Prostebruneta tak zdraví máš chatrné…no asi tak moc ne, když šous. at si zvládla
selhala ochrana?? nebo nebyla? z důvodu zdraví?
Jako s takovou máš fakt téměř nulovou šanci tu školu dodělat, to je třeba se zapřít, zatnou zuby a maat.
Uprimne, dala bych dite k adopci hned po porodu, je spousty paru, co muzou miminku nabidnout lepsi podminky a na dite cekaji. Ty tezko dodelas skolu, takze tezko jednou budes mit dobrou praci s dobrym vydelkem, pritel vas tezko uzivi-byt, vybavicku, zivobyti-kdo si to vezme na bedra. To chces miminko privest do takovych podminek? To neni jen o tobe a priteli, ale dost to zasahne do zivota i tvoji mamce a sestre. Ja osobne bych v takove situaci dala dite k adopci. Stejne to udelala i moje kamaradka na stredni skole, ktera se ocitla ve stejne situaci jako ty. S rodici ditete je dokonce v kontaktu, dite vidava jako teticka, udelala skolu-maturitu a jeji dite se ma tak, jak by se s ni nemelo.
@Prostebruneta píše:
@Petrolka myslíte ze to jde na každé skole?
Držím palce, zajdi si za ředitelem a prober to s ním, snad vyhoví. Na potrat nejdi, pokud Tvůj přítel vydělává, nějak to zvládnete. Sice to nebude asi lehké, ale uvidíš, že to dáš.
@Prostebruneta píše:
@Barush nevím jestli to půjde
To si musíš zjistit především ve škole. Budeš tomu muset hodně obětovat. A zvykni si, že v životě je něco za něco. Prostě všechno mít asi nemůžeš a je to o tom se rozhodnout co je pro tebe priorita. A rozhodnot se dobře!!! I o tom je být dospělá!!! Plnoletá nejsi ale pokud chceš mít dítě tak dospělá bys být měla. ![]()
@Prostebruneta Myslím, že ano. Jenom praxe bude asi problém, tam se musí chodit, ale je to o domluvě. Dojdi do školy a zeptej se, hlavu ti nikdo trhat nebude.
@Prostebruneta píše:
Když se nezeptáš tak to nezjistíš no ![]()
@Prostebruneta píše:
to rozhoduje ředitel/ka a taky to co má škola v švp třeba na zdrávce by to bylo obtížné
@Prostebruneta píše:
Prvák zvládneš do porodu. Potom si od školy vyžádej materiály a budeš muset máknout doma. Když můžou druzí při MD studovat vysokou, tak přece dva roky na učńáku nebudou takový problém ![]()
@fashion_victim83 nevíte vůbec nic o mem životě. Je mi úplně jedno co si o mně myslíte. Chtela jsem se zeptat i jiných lidi. A ne číst tady takový věci jestli vám to vadí tak sem nic nepište a ani si to nečtěte.
PS: s nima jsem o tom už mluvila!
@fashion_victim83 píše:
@Prostebruneta prosimte udělat školu je to nejjednodušší. Na celou maturitu bych se naučila za tyden, na SŠ je objem učení uplne malinky, to s indivdidualem musi zvládnout kazdy.Kdyz chces mimino, tak komunikuj s otcem ditete, nevim, co chces za rady tady.Ja nejsem pruderni, ale tehotna šestnáctka je pro me proste ostudna, sama bych se docela styděla chodit s břichem a dětským oblicejickem zaroven. Proste to ve me budí takovy ten dojem nedockave nactky, ktera chtěla vedet, co je sex a na ochranu se vykaslala. Kazdopadne se Chipse bude aspon dobre spat.Ty bys misto emimina mela komunikovat s rodici/tridnim a otcem ditete, připadne pracakem - tam se vyřizuje rodicak.Plus si načíst, co je potreba koupit do výbavy atd.Příspěvek upraven 29.08.16 v 20:31
@Prostebruneta píše:
Je mi docela líto, ze tohle píšete.
No ona celá tvoje situace není radostná, doufám že jsi nečekala jen sluníčkové a povzbuzující komentáře. Uvědom si, že tohle píšou holky co už většinou děti mají a ví co je to za fušku postarat se a vychovat je. Jestli si dítě necháš nebo ne je jen na tobě, ale zamysli se nad tím pořádně. Přeju ti ať se rozhodneš správně tak, abys byla v životě šťastná ![]()
A ještě otázka. Kdo bude dostávat mateřskou když mi nebude 18?