5měsíční nechce pít v bdělém stavu

2527
21.2.15 09:22

5měsíční nechce pít v bdělém stavu

Synovi bylo 5 měsíců a už 3 týdny odmítá pít mlíko, když je vzhůru. Dostanu do něj něco, jen když je v polospánku. Je na UM Alfamino kvůli ABKM, příkrmy ještě nedostává, mrkev i kaši plival. Možná mu už rostou zuby, dole se mi zdá, že mu prosvítají, ale ještě nejsou venku. Měl i rýmu a kašel, ale bojkotoval to i před tím a i teď, když už je ok. Dr mu udělala výtěr z krku, jestli ho nemůže bolet, ale je negativní. Už mě to docela vyčerpává. Přes den si vůbec o mlíko neřekne. Jedině v noci, to se napije v klidu a sám si řekne. Takže má přes den prodloužené intervaly, že jí třeba po 6 hodinách a vypije i míň. Už nevím co dělat. Jinak vypadá spokojeně, směje se, hraje si…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17629
21.2.15 09:29

To se klidně zubu týkat může. Ale neporadím, své dítě jsem kojila a to hodne často…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
21.2.15 10:05

Zkus udelat UM lehce teplejsi a zmenit typ lahvicky/savicky. U nas to pomohlo.

• Citovat
  • Upravit
21.2.15 10:08

Jo jo, naše malá taky chtěla jen teplejší.. jakmile bylo vlažný, už to nechtěla a radši byla o hladu :-D :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
21.2.15 10:10

@Billi Lahvicky a savicky uz jsem menila, ale to teplejsi mliko teda zkusim, diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
21.2.15 10:13

@Nikolacek my menili asi 4× nez jsme se mu trefili.

• Citovat
  • Upravit
2527
21.2.15 10:22

@Billi To je sila, prece dite nebude dobrovolne o hladu kvuli savicce? Nekdy tem detem nerozumim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
21.2.15 10:32

@Nikolacek moje dítě viditelně ano :roll:. Taky bude o hladu, když má UM studené, když je unavený… A ani příkrmům moc nedá. Prostě rypošek mrňavej.

• Citovat
  • Upravit
8056
21.2.15 14:52
@Nikolacek píše:
Synovi bylo 5 měsíců a už 3 týdny odmítá pít mlíko, když je vzhůru. Dostanu do něj něco, jen když je v polospánku. Je na UM Alfamino kvůli ABKM, příkrmy ještě nedostává, mrkev i kaši plival. Možná mu už rostou zuby, dole se mi zdá, že mu prosvítají, ale ještě nejsou venku. Měl i rýmu a kašel, ale bojkotoval to i před tím a i teď, když už je ok. Dr mu udělala výtěr z krku, jestli ho nemůže bolet, ale je negativní. Už mě to docela vyčerpává. Přes den si vůbec o mlíko neřekne. Jedině v noci, to se napije v klidu a sám si řekne. Takže má přes den prodloužené intervaly, že jí třeba po 6 hodinách a vypije i míň. Už nevím co dělat. Jinak vypadá spokojeně, směje se, hraje si…

Popisuješ přesně moji dceru. Okolo 5. měsíce začala bojkotovat mléko v bdělém stavu a je to tak do dnes /11m/. Jsme na UM od narození. Kaši nepozře do dneška, cítí v ní UM ;) Vím jak ti je, taky jsem byla šílená. Nakonec se nám podařilo docela rychle dostat na plný příkrm… Hodně záleží, kolik toho v noci vypije… pokud je to alespoň 1/2l je to OK. Ještě k příkrmům, taky mi na začátku všechno plivala, nakonec jsem přišla na to, že je potřebuje víc naředit… během měsíce jsme byly na plném příkrmu přes den a mléku v noci a je to tak pořád. U nás naštěstí není alergie, tak jí přes den nahrazuji mléko jogurtem a mléčnými deserty… A nepotěším tě, teď začíná spát skoro celou noc a já zase řeším, kdy do ní dostat mléko… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8056
21.2.15 15:01
@Billi píše:
Zkus udelat UM lehce teplejsi a zmenit typ lahvicky/savicky. U nas to pomohlo.

Dokonce jsem zkusila i jinou barvu flašky :mrgreen:, snad všechna UM, co jsou na trhu a stejně to nepomohlo :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
21.2.15 15:08

@Bebuše netvrdím, že to zabírá na všechny děti. Jen jako možnost na vyzkoušení. U nás to taky není žádný velký zázrak, ale v rámci možností to vypije. Jelikož miláček bojkotuje i příkrmy, tak mám cíl dne nakmit dítě. Po 5 lžičkách řev, po 50 ml řev… Dokud aspoň trochu přibírá, tak se snažím neřešit a být v pohodě.

• Citovat
  • Upravit
8056
21.2.15 15:18

@Billi Já to myslela naprosto vážně, teď už to beru sportovně, ale když se v tomhle kolotoči člověk potácí, moc vtipné to není :hug: Člověk chce všechno dělat, jak nejlépe může, prostuduje tisíc příruček a studií a nakonec stejně skončíme na kravském mléku a živočišných tucích /po rostlinných je nafouklá jak balón a propláče celou noc. Bez probiotických kapek se u nás nikdo nevyspí/ :zed: Hlavně, že je dítě spokojené… Vždycky to nefunguje jak by člověk chtěl… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
21.2.15 17:59

@Bebuše to mi povídej. Už začínám být celkem odolná. Teď mi povídala známá, jak její holčička (o víc jak měsíc mladší než náš) krásně papká a jak už má přes 8 kg. Až bude mít moje dítě 8 kg, tak asi půjdu prásknout bublinky :lol:

• Citovat
  • Upravit
2527
21.2.15 18:17

Tak bohuzel ani teplejsi mliko nezabralo…tak ja uz nevim!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
21.2.15 18:28

@Nikolacek soucítím s tebou. My už bojujeme 2. měsíc. Nakonec to vypije, ale často to je pokus-omyl. Zkouší krmit různí členové rodiny. Někdy pije jen když ho držím v náručí a houpeme se u toho :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure