Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Bebuše To je strasny, fakt o nervy! Resila jsi to s dr? Mam jeste starsiho syna a to podrizovani krmeni spanku mimina je na hlavu, fakt.
@Nikolacek nezkoušelas krmit, když si starší hraje? U nás zabírá. Prcek sleduje bráchu a baští. Totéž příkrmy, když jíme společně, tak i něco sní.
Na některé děti zabírá, když si samy drží láhev.
@Nikolacek píše:Řešíme to na každé pravidelné prohlídce… mám to jednodušší v tom, že nemáme alergii na mléko, takže přes den dávám jogurt, mléčné dezerty, sýr, teď jsem začala tvaroh a přidávám kravské mléko do jídla /podle toho, kolik vypije v noci/. Myslím, že mi přes den bude pít kravské z hrnečku, ale jsme s dr. domluvené, že určitě ne dřív než v roce /jedině kdyby přestala úplně pít v noci UM/… radost z toho nemám, ale lepší nějaké, než žádné…
@Bebuše To je strasny, fakt o nervy! Resila jsi to s dr? Mam jeste starsiho syna a to podrizovani krmeni spanku mimina je na hlavu, fakt.
@Bebuše A co si o tom dr mysli? Nehledala za tim nejaky zdravotni problem? Nase dr to ted pricitala nemoci, ale jelikoz to delal i predtim a ted, tak to bude kvuli necemu jinemu. Ta alergie nam to pekne komplikuje no. Jak pises, aspon nejake mleko nez zadne! A jinak ti papa hezky, nebo je to taky boj?
@Billi Zkousela,parkrat potahne a konec, pak se zacne vztekat a vyplivuje flasku. Sam ji obcas chytne, ale proste se nenapije. Uz jsem premyslela, ze ho fakt necham vyhladovet. Proste si musi rict sam. No ale nevim jestli seberu odvahu a nedam mu v tom polospanku…nekde jsem cetla, ze nechutenstvi zpusobuje malo zeleza. Jako mesicnimu mu z krve vyslo ze ho ma malo, tak ho bral v kapkach. Ted uz ho nebere, treba to muze byt tim… ![]()
@Nikolacek U nás to byl boj už od narození. Malá trpěla kolikami a když se snažila tahat z prsa, tak jak zabrala a pohnuly se střeva, hned se pustila a plakala. Ty dny, kdy brečela ona i já si už nechci připomínat. Nakonec to dopadlo tak, jak muselo, skončila na UM. Nikdy z něj nadšená nebyla, myslím, že ho pila jen proto, že měla hlad. Ve čtyřech měsících jsem začala s příkrmy a okamžitě mi začala sabotovat mléko ve dne. Příkrm zvládla docela rychle, během měsíce jedla plné dávky… první lžičky byl teda boj, nakonec jsem zjistila, že potřebuje řidší konzistenci a bylo to OK. S dr. jsem konzultovala a bylo mi řečeno, že 1/2l v noci je sice opravdu na spodní hranici, ale mám za to být ráda. Taky jsem se dozvěděla, že se Aličce nediví, že jí taky nechutná a že mám být ráda, že krásně přibývá po příkrmech. Doporučila dávat pití přes den v jiné flašce, než bylo UM… Můžu říct, že jí super /samozřejmě má své dny, ale to každé dítě/ Narodila se 3000g, 6t 3960g, 3m 5250g, 6m 7150g, 8m 8060g, 10m 9150g… opravdu si nemůžu stěžovat ![]()
@Nikolacek některé děti prostě s jídlem zlobí. Chce to se obrnit a dokud přibírají, zkusit být v pohodě.
U nás to začalo nemocí v 6 měsících a od té doby se vezeme. Ani tehdy sice nebyl žádný otesánek, ale už si zvykám. První syn měl období, kdy žil asi z nějakého zatím neobjeveného druhu fotosyntézy, protože byly dny, kdy nejedl nic a stejně měl spoustu energie, rostl a přibýval ![]()
Ahojky, zrovna řeším podobný problém se svým prckem. Mám pětiměsíční dvojčátka - kluky, jeden z nich je UM (s ním byly problémy s krmením dříve, nyní celkem ok), druhý je na odstříkaném MM, nikdy ani jeden z nich nebyl velký jedlík a co se týče tabulek, tak to nepili ani náhodou, ale přibívali, tak jsem to neřešila. Cca od 4. měsíce jsme zavedli zeleninku, teď asi týden dáváme večer kaši, ale trvá to cca 3 dny, co ten co je na MM nechce vůbec mléko
Vypije něco málo v noci, ale přes den v bdělém stavu nic. Když je trochu nalomenej před spaním, tak se to povede i ve dne, ale včera mi třeba vypil jen cca 250 ml
+ tedy nějakou zeleninku a kaši, čaj do něj musím taky cpát, aby měl aspoň nějaký tekutiny
Zkouším různé savičky, zkoušela jsem UM, ale vše stejný výsledek. Modlím se, aby se objevil zub a mohla to připsat zubům
Odkdy myslíte, že můžu dát případně jogurt, abysme mléčnou dávku dohnali?
@Zzzuuzzii píše:
Ahojky, zrovna řeším podobný problém se svým prckem. Mám pětiměsíční dvojčátka - kluky, jeden z nich je UM (s ním byly problémy s krmením dříve, nyní celkem ok), druhý je na odstříkaném MM, nikdy ani jeden z nich nebyl velký jedlík a co se týče tabulek, tak to nepili ani náhodou, ale přibívali, tak jsem to neřešila. Cca od 4. měsíce jsme zavedli zeleninku, teď asi týden dáváme večer kaši, ale trvá to cca 3 dny, co ten co je na MM nechce vůbec mlékoVypije něco málo v noci, ale přes den v bdělém stavu nic. Když je trochu nalomenej před spaním, tak se to povede i ve dne, ale včera mi třeba vypil jen cca 250 ml
+ tedy nějakou zeleninku a kaši, čaj do něj musím taky cpát, aby měl aspoň nějaký tekutiny
Zkouším různé savičky, zkoušela jsem UM, ale vše stejný výsledek. Modlím se, aby se objevil zub a mohla to připsat zubům
Odkdy myslíte, že můžu dát případně jogurt, abysme mléčnou dávku dohnali?
Jogurt od 6. měsíce… a opatrně kvůli reakci na mléko. Nejlépe asi Hollandii. Prostě to musí být jen mléko a jogurtová kultura. Malá mi docela ráda jedla dezert od Nestle, který je taky od 6. měsíce…
Tak dnes mi mladej vypil po 4 hodinách od posledního krmení ve spánku 100 ml mlíka! Ale bylo to až večer, takže už byl takovej utahanej…přes den vůbec nechtěl. My to máme s jogurtem dost blbý, když má ABKM a pokud sabotovat to speciální mlíko, tak to asi bude průšvih… ![]()
@Nikolacek a chutnalas to mléko? Jako já se nedivím ani ze nechtějí normální natož tohle brekeke
@Saroya Alfamino je dobry, je sladky, v tom to myslim nebude…
@Nikolacek není unavený? Mně pije pídě jen když nemá hlad není unavený. Musím vychytat správnou dobu a krmím ve stoje, kdy se s ním pomalu pohupuju. Jinak hrozné scény a řev. Včera mi 4 z 6 jídel prořval.
A teď si představte, že to máte ve dvojím vydání… Moji kluci tomu mlíku nedaj ani jeden…maj dny, kdy pijou dobře, pak dny, kdy vyloženě odmítaj, nechápu to
Jeden z nich pije krásně v noci a to ani nepije ve spaní, ale když se na jídlo vzbudí, to vypije 210 ml…ale dnes třeba měl mlíko před 2. v noci a dnes jsem už dvě dávky vylila bez úspěchu, když ale dostanou na lžičku příkrm nebo kaši, tak to do nich dostanu vždy (někdy je to těžší, ale to mi nikdy neodmítnou). Přitom i kolikrát mám pocit, že řvou hlady, ale tu lahvičku si prostě nevezmou… Někdy mám už pocit, že je to ve mně a nechápu, že někde to jde tak, že děti pravidelně jedí, já si nemůžu naplánovat absolutně nic ![]()