5. týden těhotenství, špinění a hematom

4933
18.5.15 20:48

5tt,špinění a hematom

Holky patram ac bych nemela :roll:

Jsem v 5+5 tt, tyden spineni, jendou vetsi zakrvaceni. Dnes na sonu videt vacek a mini embrionalni pol. Bohuzel i celkem velky hematom v deloze. HCG 3OTIS coz mi prijde hrozne vysoky a neodpovidajici tt. Mudr rekl ze se uvidi za tyden.

Tak si tak trosku myslim ze to neni ok. Vase zkusenosti???

DEKUJU :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
754
18.5.15 20:57

Moje zkusenost se dvema detmi… jit k mudr v osmem tydnu, ne driv… takto brzy, obecne do konce prvniho trimestru tuplem, s nicim nikdo nic nenadela… sledovat tabulky, cisla, rozmery, tydny… ono je to uplne k nicemu, bud to takhle brzy vyjde ci nikoliv… za vysledek to ma akurat psychickou nepohodu matky… hematom ma kazda treti, krvaceni snad kazda druha (ne proudy, max do dvou lzic krve jednorazove)… tak drzim palce, poslouchej doktora a proste bud tehotna, tve telo k tomu bylo stvoreno :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4933
18.5.15 21:03

@soney do puntiku mas pravdu :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
18.5.15 21:09

@zrzule23 ahoj, v 6 týdnu jsem měla obrovské křeče v břiše a hodně jsem krvácela a ležela jsem pak i 4 dny v nemocnici. Zůstal mi pak v děloze hematom, který se vstřebával ještě dalších 10 týdnů. hCG jsem v tom 6 týdnu měla okolo 12 tis. Proč by to u tebe nemělo být v pořádku? Takhle brzy je hrozně těžké úplně přesně určit délku těhotenství, hladina hCG se u každé může výrazně lišit a třeba můžeš navíc čekat ještě dvojčátka.
Mě tenkrát řekli, že těch 12 tis je také docela dost a podle těch křečí krvácení a následně tvaru a velikosti hematomu mohlo jít dvojčata, kdy jedno nevydrželo.

Držím palce, ať je všechno v pořádku :hug:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30965
18.5.15 21:17

@soney pockej, jak nikdo nic nenadela. Zvlast pri hematomu je klidovy rezim na miste a ten urci jen lekar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
567
18.5.15 21:27

Ascorutin, ultrogestan, ležet, odpočívat a čekat. Já hematom 12 cm nad 1mm embriem, otočená děloha, bolesti, křeče. Za dobu těhu jsem vykrvácela minimálně 3 litry krve. A malá vše prežila. Je to psychicky dost naročné, ale do 12 tt se většinou hematom vstřeba. Záleží jak je položen, aby nevzal sebou plod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4933
18.5.15 21:32

@soney Ja jsem taky k doktorovi jit nemela takhle brzo ale vzhledem ke krvaceni jsem musela. Ve zprave ma hrozici potrat v rannem tehu tak jsem trochu patrala, coz vim ze nemam. Jenze jsem zdravotnik a vse me zajima no.

@filome dekuju za povzbuzeni, medikaci mam takovou jako pisete a odpocivat se snazim co nejvic, samozrejme to s mym prckem ne vzdy jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18425
18.5.15 22:09

@zrzule23 Hele, mohla bych ti napsat, že jsem to měla prakticky stejně, ale proč se nervovat, co se má stát, stane se, tak ještě doufej a snaž se být co nejvíc v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4933
19.5.15 10:24

@Angie-shy tak stejne na to člověk myslí. Ale nejsem nějak extra na nervy. Jak to dopadlo u tebe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18425
19.5.15 11:01

@zrzule23 já vím že se tomu člověk neubrání… U mě špatně, což není to co bys teď měla poslouchat, ale já skončila u HCG na nějakých 466009 v 8tt což jako zdravotník víš že není normální… Na začátku to hold bývá divočina, je to u každého jiné i když se to může zdát stejné… Těch tvých 30 tis. je ještě snad v normě. Určitě to i dál budou hlídat ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4933
20.5.15 09:35

@Angie-shy no oni mi to ted ani nenabirali aby nebyl zbytecne stres. Musím říct že už se ani tak nějak nestresuju. Nějak to dopadne. Akurat by mi nemuselo byt taaaaaak spatne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18425
20.5.15 12:02
@zrzule23 píše:
@Angie-shy no oni mi to ted ani nenabirali aby nebyl zbytecne stres. Musím říct že už se ani tak nějak nestresuju. Nějak to dopadne. Akurat by mi nemuselo byt taaaaaak spatne :lol:

no to dělá to vyšší HCG

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky