Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@tumpach píše:
@Ivana1000 no tak já si myslím, že je dobré snižovat hroečku i tím, a léky dávat jen po 4 hodinách, ale nevím, tohle to si musíš vyřešit ty sama, ejstli chceš prášky či zkusit ponožky
Po paralenu dávám po 4 hodinách, protože tak dobře nezabírá. Když dám nurofen, tak vydrží dýl. A pokud to nejde přes 38,3 tak nesrážím vůbec. Ale s 39 ho teda nenechám. Vždyť už to trvá 6. den ![]()
NO jo, tak pokud srážíš tak brzo, tak se nediv, že trvají horečky dlouho
Týden je třeba pro nás normální (a to už mi dvě dr nezávisle na sobě říkaly, že to prostě někdy týden trvá), ale ty poslední dva dny jsou třeba jen kolem 38st. Každý má jiný zkušenosti, tak poradí něco jinýho, já osobně bych nesrážela jak šílená, nechala tělo bojovat a pokud k tomu nezvrací, pije dost, atd., vydržela dle instrukcí dr.
@zuzouš
Prosím Tě, četlas vůbec co jsem napsala? Jak srážím tak brzo? Dneska dostal za celej den 1 čípek, protože mu to odpoledne vylítlo. Snažím se ho nechávat bez medikamentů co nejdýl. Ale když mu to leze nahoru, tak na co bych jako měla čekat?
Teď se mu začala dělat nějaká vyrážka. Ale vypadá to dost divně. Jakoby byl od něčeho pokousanej…
Třeba to bude jen nějaká ta 5., 6., 7., nebo kolikátá nemoc…
Vyrazka u techto nemoci vyleza az po horeckach a ty horecky trvaji max 3 dny
Pokud má stále horečku, jela bych na pohotovost. Takhle vysoká horečka ve spojení s vyrážkou - já už bych šílela.
@Ivana1000 píše:
Po paralenu dávám po 4 hodinách, protože tak dobře nezabírá. Když dám nurofen, tak vydrží dýl. A pokud to nejde přes 38,3 tak nesrážím vůbec. Ale s 39 ho teda nenechám. Vždyť už to trvá 6. den
No nezlob se, ale vyplývá z toho, že při 38,4 a výš srážíš. Pokud opravdu ano, tak znova zopakuju Nediv se, že pak prohorečkuje týden
Navíc píšeš, že mu to vylítlo akorát odpoledne, do té doby byl ok, tak to mi nepřijde jako permanentní x denní horečka v kuse. Tak běž na pohotovost, jestli myslíš, že se na to umírá, ale ptala ses na názor a můj je, ať se ti to líbí nebo ne, že v tuhle chvíli zbytečně plašíš a přes víkend bych se kurýrovala doma a nesrážela každý prd.
OK, tak já příště počkám, až bude mít dítě febrilní křeče. Pak to podle Tebe bude asi OK, že?
Dál se k tomu nehodlám vyjadřovat. Musela bych napsat něco o krávě a tím si nechci kazit víkend. ![]()
Dobry den.my ted taky mame uz druhy den horecku cca 38,5.ze ct na patek mel cipek Nurofen a do rana mu klesla ze teplotu nemel do vecera mu opet vyskocila takze davam cipky ale dnes v noci opet 38,5 a do rana po cipku 38.rano jsem mu dala panadol sirup ale stale to neni dobre. navic byl ubreceny a protivny. takze ted spi. nevim jak dal jeste me napadlo zkusit ty zabaly. pokud teplotu nema tak nedavam nic ale kdyz ma porad 38-38.5 tak budu davat co sest hodin.
@Ivana1000 úroveň inteligentní dámy, opravdu. Snad své dítě vychováš lépe ![]()
@Ivana1000 píše:
@zuzoušOK, tak já příště počkám, až bude mít dítě febrilní křeče. Pak to podle Tebe bude asi OK, že?
Dál se k tomu nehodlám vyjadřovat. Musela bych napsat něco o krávě a tím si nechci kazit víkend.
Ale ona má pravdu
vím, že je to nepříjemné, syn mívá také horečky hodně vysoké, ale den se „snažím“ vydržet bez léků, pokud má pak přes 39 na noc, tak čípek dám, on při nemocech málo spí, takže aby se vyspal a dávám i na bolest, většinou ho bolí i tělíčko. Pokud fakt nic nezabíralo a lezlo to ještě víc nahoru, vždy to bylo něco vážnějšího - spála, angína.
Dcera měla teď také přes 39, je mrňka, tak jsem celý den chovala zabalenou v dece, dala jsem zase na noc, druhý den měla už nižší, na noc nedostala už nic a dneska jen zvýšená 37,5. Ono si to tělo tvoří samo protilátky a ty ho mateš tou medikací…míněno je to opravdu dobře, ale chápu, že to nedáš, já mám také vždy hlavu jak pátrací balón a ptám se sama sebe, jestli dobře dělám ![]()
Zdravím mamky malej má od včera měřeno v podpaží 38-39 stupňů, dávám jen paralen čípek když vidím že je fakt takovém tom jakoby usínacím stavu prostě unavenej a ne dřív než po 6 hodinách…ale jinak mu nic není je ber rýmy, bez kašle, bez pupínků napadaj mě zuby ale není protivnej nic…ještě jsem balila lýtka a dávám pít pomerančovou šťávu vymačkanou. Akorát se hádáme s chlapem protože on mi tvrdí že kdybych ho měřila v zadečku bylo by to na pohotovost což já neouhlasím ale zítra k doktorce jdeme určo. A ty nervy v noci, hrůůůza.
@wewa v zadečku bys sice naměřila víc, ale tam se taky půl stupně odečítá
takže to pak vyjde stejně, jako v podpaží.
@zuzouš píše:
@wewa v zadečku bys sice naměřila víc, ale tam se taky půl stupně odečítátakže to pak vyjde stejně, jako v podpaží.
Přesně tak.
Při měření v zadečku se půl stupně skutečně odečítá. Já osobně bych s pohotovostí neplašila, pokud se nejedná o novorozence s horečkou.
Můžou to být zuby, šestá nemoc, viróza, cokoliv.
Nedá mi to, abych nepřidala odkazy k zamyšlení…
(Pomohly mi nebrat horečku jako nepřítele a zbytečně nepanikařit.)
http://www.azrodina.cz/…sile-horecky
http://www.slobodavockovani.sk/…i-infekcich/