Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, máte někdo zkušenost s tak častým výskytem laryngitidy? Malá měla první po druhém roce, museli jsme na pohotovost, bylo to na přelomu listopadu a prosince a od té doby mívá tak co měsíc laryngitický kašel, zpravidla s rýmou. Nasadím Aescin a fenistil kapky, po noci už zpravidla skoro nezakašle. Dávám léky 2-3 dny a dobré. Nevíte někdo, co je příčinou, že to furt tak chytá
? Záchvat od té doby neměla, jen kašel, ale já vždycky min 2 noci nespím
.
Ano, my to tak taky měli.. Vydupala jsem si ORL vyšetření, alergo a imuno vyšetření, vše OK, jen na imuno vyšlo něco snížené, bere teď Broncho-vaxom, celou léčbu OK, po vysazení opět laryngitida, tak má léčbu zpátky.. na alergo nám dělali i vyšetření na reflux a to se potrvrdilo - lehký reflux, takže dodržovat opatření na reflux ještě.. určitě bych ve vašem případě nechala udělat tyhle vyšetření..
Ale syn teda co laryngitida tak silné záchvaty, a trvá to fakt třeba týden v kuse každou noc
![]()
Zvlhčujete jí vzduch? Nemá přetopeno v pokojíku? U nás to dělá hodně.
A asi bych nasadila nějaký vitamíny na imunitu.
@PetaP Ten reflux by seděl, blila mi snad do roka jak amina.
@Akras2 Vlhkost v domě držíme kolem 50% v zimě je samo míň. Spíme v 18-20 stupních. Ta imunita mě taky napadla… Třeba Imunoglukan
?
@PetaP píše:
Ale syn teda co laryngitida tak silné záchvaty, a trvá to fakt třeba týden v kuse každou noc![]()
Aha, tak ona měla záchvat jen jeden a i u toho po vyběhnutí ven se rozdýchala sama. Mít záchvaty týden, taky budu požadovat vyšetření, o tom žádná.
Příspěvek upraven 25.04.14 v 09:19
Tak v tom to u vás nebude. Ten Imunoglukan bych asi zkusila. Jinak konzultovat na ORL jak už tu radí holky.
Ahoj, první jí měl od určité doby co měsíc takovou, že jsme vždy byli 3-4 dny v nemocnici. Tenkrát začínal wobenzym, tak jsme ho zkusili a neměnila bych. Samozřejmě, že byl vyšetřený na imunologii, ORL atd a všichni mi řekli, spíše skepticky, tak ho tedy zkuste, přinejhorším neublíží. Synovi, s kombinací odebrání nosní mandle, kde měl velký nález a mohl to být také jeden z faktorů, zabral na 100%. Kdybych to tenkrát neudělala, nemohla bych nastoupit ani do práce. Držím palce.
TAky jsme ji u dcery mívali jednu dobu co měsíc, vyšetření nic neukázaly. Věkem se to zlepšilo, ted jsme ji měli asi po roce zato nejhorší v životě a to už je ji skoro 6 let, ani nekašlala prostě najednou se v noci vzbudila a nemohla se ani nadechnout, takže jsme jeli rychlou do nemocnice. ![]()
Páni holky to jsou hrozné zážitky, to se mám teda na co těšit
. Aspoň ORL rozhodně pořeším, jen budu muset pozjišťovat někoho dobrého, kam s ní jít. Můj krčař už pár let neordinuje.
Taky u nás byly dost často
Několikrát jsme byli v nemocnici naposledy před vánoci to jsme byli na jip to bylo strašný.
Matyáš je k tomu astmatik takže doma máme inhalátor teď denně inhaluje vincentku
Ale co měsíc máme noční laryngitidy ale v mírné formě že to není na nemocnici jen na inhalace u dr. Když vydržíme do rána. jinak jedeme v noci
Nám pomáhá jedině prednison a ebo v nejhorším záchvatu rectodelt.. laryngošku znám moc dobře, ale po tom co zvlhčuju vzduch minimálně na 60% a to pořád a bereme multivitamínový sirup Marťánci jsme v pohodě. sirup je už od jednoho roku
Ahoj, ještě jsem si vzpomněla (no, je to už 18 let
, že jsme měli také zvlhčovač - takový ten parní na principu horké spirály a jako přísadu jsme tam v kritických obdobích dávali, na doporučení dětské, normálně kalíšek Mucosolvanu. Jako další doplněk jsme měli sirup Multisanostol a pak také Marťánky. Prednisonové čípky jsme měli v lednici standardně pro případ, ale jak jsem psala, po kůře Wob. a vyndání mandlí šel o 150% nahoru a od té doby marodí, resp. má antb a horší katar nebo zánět 1× 1-2 roky…
mějte se m.
@Genovesa meli jsme to tak, mel ji i v kvetnu a cervnu. Vyresilo to pravidelne podavani helicidu. Ted ji ma sporadicky a mirnou.