Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@marketakrausova Je to normální, dýchací ústrojí se zbytků hlenů může zbavovat několik týdnů.
Malá měla zápal plic na začátku března a je to teprve týden co nekašle. Dýchání měla už čisté, sem tam se ji rozjela rýma ale doktorka říkala že po zápalu plic nemůžu očekávat odeznění kašle hned. Takže buď v klidu ![]()
@marketakrausova Naprosto tě chápu, já to měla úplně to samé. Byla jsem neustále ve stresu aby se znova nepřihoršilo a všichni kolem měli se mě dost ![]()
No taky to nějak moc nešlo, malá má 2,5 let a na ležení ji moc neužije. Přes den třeba vůbec nespí, tak jsem se ji snažila pouštět pohádky, stavět puzzle, kreslit prostě něco ať ji zabavím ale i tak jak ji to přestalo bavit tak skákala, běhala pak se rozkašlala a pořád dokola.
Zdravím ![]()
Máte někdo zkušenost s neustále se vracejícím.zapalem plic u dítěte ? …dcera ( 2 roky )měla před Vánocemi jedny ATB na zápal plic a po novém roce opět zápal plic …před dvěma týdny dobrala druhé ATB a dnes mi zase kašle
podotknu že starší je teď doma s Kaslem a oběma dávám cibulový sirup …myslíte že by ten sirup z ní mohl vytáhnout ještě nějaké zbytky toho zápalu ? Nebo se jí to rozjíždí znovu ? Kašle vlhce
Zajděte k lékaři a nechte se poslat na imunologii.
Nic takového, jako že někde je schovaný kašel, který cibulový sirup „vytáhne“ neexistuje. Pokud nekašlala a teď už znovu kašle, tak se jí bohužel vrací nějaký kašel. Je mi líto.
Ja i syn 3 roky jsme meli zapal plic od vanoc jemu antb.zabrali a kasel presel po mesici ale porad se mu hur dycha kdyz jde z tepla do zimy. Ja ve 22tt atb me nezabrali dostala jsem jine a jeste porad kaslu uz to neni tak hrozne ale po ranu z kasle zvracim
@Ou doktorce jsem volala jestli mám přijít hned dneska a nebo počkat do pondělí, říkala že je to na mě ale že pokud ta starší je doma s Kaslem tak se dalo čekat že začne i ta mladší…to mi fakt pomohlo..nevím jestli čekat nebo jít…zakasle fakt semtam a v noci spala
že my vždycky chytneme něco v pátek ![]()
@Megane 123 pokud ani jedna nemá vysoké teploty, tak holt to lečte zatím klasicky po domácku a vydržte do pondělí. Kdyby to bylo děsivé, tak holt pohotovost.
Obecně- tři dny léčení doma, když to nezabere, tak je potřeba lékař. Imho je jednodušší ji zatím k doktorovi netahat, rozjíždí se chřipková epidemie a tu fakt nechcete.
@Megane 123 píše:
Zdravím
Máte někdo zkušenost s neustále se vracejícím.zapalem plic u dítěte ? …dcera ( 2 roky )měla před Vánocemi jedny ATB na zápal plic a po novém roce opět zápal plic …před dvěma týdny dobrala druhé ATB a dnes mi zase kašlepodotknu že starší je teď doma s Kaslem a oběma dávám cibulový sirup …myslíte že by ten sirup z ní mohl vytáhnout ještě nějaké zbytky toho zápalu ? Nebo se jí to rozjíždí znovu ? Kašle vlhce
Dcera měla zápal plic mezi svatkama.Atb zabrala díky bohu hned,měla na 10 dní a 7.den přestala kašlat úplně.Ale já myslím ,že je důležité nechat ji pořádně dolecit,plíce prý potřebují tak 4-6tydnu na dohojeni.vzhledem k tomu ,že ji starší tahá bacil ze školky ,tak ty plíce dle mě nemají vůbec prostor se zahojit ,proto ji to tam seda.Takze já bych nechala hlavně doma i starší,pokud to mladší takto odnáší a dala prostor k dostatečné rekonvalescenci…
@Ou děkuji za radu
počkám , teď jsme ji dala spát po obědě a klepu ale i když leží tak zatím nekasle…chlap taky říkal ať počkáme a hlavně kvůli té nemocnosti tedka ![]()
@luca241 jj přesně tohle mi říká doktorka ,že mám starší nechávat doma …ale jako ve školce už se celkem koukají že ji mám furt doma…je předškolacka a měla by chodit
navíc ji vylecim, dám jí tam a za pár dní rýma nebo kašel
přitom obě braly sirup na imunitu, ji hodně zeleniny, ovoce, ovesné vločky téměř ve všem ( přešla jsem na zdravou stravu kvůli té nemocnosti ) a stejně e furt nic
abych pravdu řekla tak ten věčný kašel už mě otravuje a jsem na to alergická
@Megane 123 Asi bych ve školce řekla, že je doma na doporučení lékaře. Jestli je předškolačka, co požádat o nějaké úkoly na doma? Snad je důležitější, aby byly holky obě OK.
@Megane 123 píše:
@Ou děkuji za radupočkám , teď jsme ji dala spát po obědě a klepu ale i když leží tak zatím nekasle…chlap taky říkal ať počkáme a hlavně kvůli té nemocnosti tedka
@luca241 jj přesně tohle mi říká doktorka ,že mám starší nechávat doma …ale jako ve školce už se celkem koukají že ji mám furt doma…je předškolacka a měla by chodit
navíc ji vylecim, dám jí tam a za pár dní rýma nebo kašel
přitom obě braly sirup na imunitu, ji hodně zeleniny, ovoce, ovesné vločky téměř ve všem ( přešla jsem na zdravou stravu kvůli té nemocnosti ) a stejně e furt nic
abych pravdu řekla tak ten věčný kašel už mě otravuje a jsem na to alergická
Ať koukaji jak chtějí.Porad jen to „jen“ školka,i když je predskolacka.btw dcera je taky předškolák,ATB dobrala kolem 7/1 tuším a ještě stále je doma.Pujde až další týden.Nejak mi to nestojí za to,abychom se v tom znova placali.Samozrejme předpokládám ,že dovlece zase nějaký bacil ,ale snad už to nesedne na plíce.kazdopadne zdraví je nejpřednější a pokud to takto odnasi mladší,tak bych tu možnost nechat starší doma zvážila ,ať se malá pořádně doleci…je to opruz , chápu.