Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
mám takový dotaz. V pátek jsem zakoupila čelní a ušní teploměr v Lidlu a zatím jsem nepřišla na to, jak s ním změřit teplotu, ač už jsem asi 20 krát přečetla návod a dělám to podle něho, teplota se nezměří. Takže bud jsem úplný d…l a nebo teploměr nefunguje
chtěla jsem někoho poprosit, zda by mi nemohl polopaticky vysvětlit, jak postupovat při měření? Děkuji ![]()
Manžel ho nějak nastavil, jak to nevím
měřím vždy tak, že když ho držím, v pravé ruce mačkám to pravé tlačítko, zaměřím na čelo, podržím a ukáže se teplota ![]()
My jsme ho koupili a nám neměří ani ze stejnou odchylkou. jednou mám teplotu 24°C, jednou 34°C, tak je na polici a měří teplotu v místnosti.
![]()
Nic jsem nenastavovala, ale mame ho uz delsi dobu a nejsem si jista, jestli nebylo treba sloupnout ochranny kryt baterii? Pokud nereaguje na zadna tlacitka a nezobrazuje vubec nic, v prve rade bych zkontrolovala baterie. Potom sundat ochranny kryt cidla, namirit a zmacknout prislusne tlacitko.
@Lussye píše:
My jsme ho koupili a nám neměří ani ze stejnou odchylkou. jednou mám teplotu 24°C, jednou 34°C, tak je na polici a měří teplotu v místnosti.
no právě měří teplotu místnosti ![]()
@ugluk všechno sundáno, normálně se zobrazují údaje, jen ne ty, které mají ![]()
Mame, meri na desetinu stejne jako Thermoval Rapid Flex v zadku. Cili ja jsem spokojena. Aby fungoval, je asi potreba ho nejdriv nastavit, vytahnout pojistku, co je pod baterkou. U nas spokojenost, v podstate jsem ani necekala, ze bude az tak presny.
@LLin píše:
no právě měří teplotu místnosti
Já zjistila, že je mnohem jednodušší naučit malou, že teploměr nekouše, a je to jen chvilička. takže se nechá změřit v pohodě…jen v noci jí holt musím popř. vzbudit, ale snažím se jí vždy budit az když opravdu hoří.
teď budeme stěhovat kuchyn, takže i teploměr se odstěhuje smětr do popelnice.
Nám teda nefunguje taky vůbec, respektive měří, ale strašný čísla, v podstatě jen orientačně zjistí, jestli je teplota zvýšená a pak stejně přeměřuji Thermovalem, takže moje ruka na čele dítěte mi udělá stejnou službu ![]()
Pridavam se k tem, kterym nefunguje. Loni ho donesl manzel, kdyz byl v Lidlu nakoupit. Pokazde je namerena teplota jina… za me nikdy vice. Zlata klasika (s ohebnym koncem).
Aha, takze meri, ale nereaguje na to, co ma byt mereno
Ja fakt jenom namirim z patricne vzdalenosti a zmacknu prislusne tlacitko ![]()
Jinak nam meri asi tak stejne presne/nepresne jako veskere bezdotykove teplomery veskerych lekaru a nemocnic, ktere na ni byly kdy vyzkouseny - ujde to, orientacne treba ve spanku dobry, ale kdyz je vzhuru nebo potrebuju presny mereni, pouziju obyc digital. Stejne postupovali v nemocnici, pry pokud budu ochotna obetovat tu trochu pohodli a detske spokojenosti, budou za teploty v zadecku mnohem radsi nez na to, co si sami nameri (velmi drahym) digitalem.
S věcmi z Lídlu jsem spokojena, ale ten teploměr opravdu hrůza. Pokaždé naměřil jinou hodnotu, po týdnu jsem ho šla vrátit a od paní jsem zjistila, že nejsem jediná. Pak jsem si koupila jiný z lékárny, měří perfektně, vždy stejná hodnota. Jestli ho dobře nastavíš a zjistíš, že stejně neměří správně, tak ho včas vrať, buď si jistá, že by byl v potřebné chvíli nepoužitelný ![]()
@ugluk v nemocnici jsme byli opakovaně a po zkušenosti s jejich drahým, kalibrovaným infračerveným teploměrem jsem se rozhodla, že bezkontaktní teploměr již nikdy více, opravdu vyhozené peníze
@lubomíra píše:
S věcmi z Lídlu jsem spokojena, ale ten teploměr opravdu hrůza. Pokaždé naměřil jinou hodnotu, po týdnu jsem ho šla vrátit a od paní jsem zjistila, že nejsem jediná. Pak jsem si koupila jiný z lékárny, měří perfektně, vždy stejná hodnota. Jestli ho dobře nastavíš a zjistíš, že stejně neměří správně, tak ho včas vrať, buď si jistá, že by byl v potřebné chvíli nepoužitelný
no už jsem o tom taky přemýšlela, že ho půjdu vrátit ![]()
@Bella29 ja to prave konzultovala se spoustou zdravotniku (dcera se jednu dobu placala od jednoho doktora ke druhemu) a vsichni spis krcili rameny - vite co, je to rychle
A proste treba v deset vecer se obchazelo cele oddeleni a merila vsem detem teplota a pulka z nich spala, tak chodili s tou „pistoli“ a hromadne namerili, tak fajn. Pres den jsem jim hlasila teploty ze zadecku a byli radi. Proste mi nekolik zdravotniku nezavisle na sobe priznalo, ze hlavni vyhodou je rychlost a pohodli, a vubec se jim nedivim, pri tom vsem to musi byt vynalez za odmenu.
Jako ja mam ten lidlovej docela rada, opravdu spis kdyz dcera spi a nechce se mi ji budit, mam zkusenost, ze mi nameri tak +-0,5 stupne oproti zadecku (po odectu), ale kdyz chci srazet cipkem, tak mi to orientacne nestaci, nejsem zastancem toho srazet i pri trochu zvysene teplote, tak cekam, az to preleze tu hranici, a potom teda na digital nespoleham. Ale jestli mi na cele ukaze 37,5 nebo 38,2, uz je mi celkem jedno a kvuli tomu nebudim. Lidlovej mi meri nijak extra presne, ale rozhodne ne o moc jinak nez ty nemocnicni ![]()