Teploměr z Lidlu-jak funguje?

10338
22.4.14 08:30

teploměr z Lidlu-jak funguje?

:mavam: mám takový dotaz. V pátek jsem zakoupila čelní a ušní teploměr v Lidlu a zatím jsem nepřišla na to, jak s ním změřit teplotu, ač už jsem asi 20 krát přečetla návod a dělám to podle něho, teplota se nezměří. Takže bud jsem úplný d…l a nebo teploměr nefunguje :mrgreen: chtěla jsem někoho poprosit, zda by mi nemohl polopaticky vysvětlit, jak postupovat při měření? Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7139
22.4.14 08:38

Manžel ho nějak nastavil, jak to nevím :lol: měřím vždy tak, že když ho držím, v pravé ruce mačkám to pravé tlačítko, zaměřím na čelo, podržím a ukáže se teplota :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
22.4.14 08:40

My jsme ho koupili a nám neměří ani ze stejnou odchylkou. jednou mám teplotu 24°C, jednou 34°C, tak je na polici a měří teplotu v místnosti.
:mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69122
22.4.14 08:42

Nic jsem nenastavovala, ale mame ho uz delsi dobu a nejsem si jista, jestli nebylo treba sloupnout ochranny kryt baterii? Pokud nereaguje na zadna tlacitka a nezobrazuje vubec nic, v prve rade bych zkontrolovala baterie. Potom sundat ochranny kryt cidla, namirit a zmacknout prislusne tlacitko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10338
22.4.14 08:44
@Lussye píše:
My jsme ho koupili a nám neměří ani ze stejnou odchylkou. jednou mám teplotu 24°C, jednou 34°C, tak je na polici a měří teplotu v místnosti. :mrgreen:

no právě měří teplotu místnosti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10338
22.4.14 08:45

@ugluk všechno sundáno, normálně se zobrazují údaje, jen ne ty, které mají :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
22.4.14 08:46

Mame, meri na desetinu stejne jako Thermoval Rapid Flex v zadku. Cili ja jsem spokojena. Aby fungoval, je asi potreba ho nejdriv nastavit, vytahnout pojistku, co je pod baterkou. U nas spokojenost, v podstate jsem ani necekala, ze bude az tak presny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
22.4.14 08:47
@LLin píše:
no právě měří teplotu místnosti :mrgreen:

Já zjistila, že je mnohem jednodušší naučit malou, že teploměr nekouše, a je to jen chvilička. takže se nechá změřit v pohodě…jen v noci jí holt musím popř. vzbudit, ale snažím se jí vždy budit az když opravdu hoří.

teď budeme stěhovat kuchyn, takže i teploměr se odstěhuje smětr do popelnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7499
22.4.14 08:50

Nám teda nefunguje taky vůbec, respektive měří, ale strašný čísla, v podstatě jen orientačně zjistí, jestli je teplota zvýšená a pak stejně přeměřuji Thermovalem, takže moje ruka na čele dítěte mi udělá stejnou službu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9618
22.4.14 08:53

Pridavam se k tem, kterym nefunguje. Loni ho donesl manzel, kdyz byl v Lidlu nakoupit. Pokazde je namerena teplota jina… za me nikdy vice. Zlata klasika (s ohebnym koncem).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69122
22.4.14 08:56

Aha, takze meri, ale nereaguje na to, co ma byt mereno :) Ja fakt jenom namirim z patricne vzdalenosti a zmacknu prislusne tlacitko :nevim:

Jinak nam meri asi tak stejne presne/nepresne jako veskere bezdotykove teplomery veskerych lekaru a nemocnic, ktere na ni byly kdy vyzkouseny - ujde to, orientacne treba ve spanku dobry, ale kdyz je vzhuru nebo potrebuju presny mereni, pouziju obyc digital. Stejne postupovali v nemocnici, pry pokud budu ochotna obetovat tu trochu pohodli a detske spokojenosti, budou za teploty v zadecku mnohem radsi nez na to, co si sami nameri (velmi drahym) digitalem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
22.4.14 08:58

S věcmi z Lídlu jsem spokojena, ale ten teploměr opravdu hrůza. Pokaždé naměřil jinou hodnotu, po týdnu jsem ho šla vrátit a od paní jsem zjistila, že nejsem jediná. Pak jsem si koupila jiný z lékárny, měří perfektně, vždy stejná hodnota. Jestli ho dobře nastavíš a zjistíš, že stejně neměří správně, tak ho včas vrať, buď si jistá, že by byl v potřebné chvíli nepoužitelný :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7499
22.4.14 09:20

@ugluk v nemocnici jsme byli opakovaně a po zkušenosti s jejich drahým, kalibrovaným infračerveným teploměrem jsem se rozhodla, že bezkontaktní teploměr již nikdy více, opravdu vyhozené peníze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10338
22.4.14 09:27
@lubomíra píše:
S věcmi z Lídlu jsem spokojena, ale ten teploměr opravdu hrůza. Pokaždé naměřil jinou hodnotu, po týdnu jsem ho šla vrátit a od paní jsem zjistila, že nejsem jediná. Pak jsem si koupila jiný z lékárny, měří perfektně, vždy stejná hodnota. Jestli ho dobře nastavíš a zjistíš, že stejně neměří správně, tak ho včas vrať, buď si jistá, že by byl v potřebné chvíli nepoužitelný :(

no už jsem o tom taky přemýšlela, že ho půjdu vrátit :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69122
22.4.14 09:28

@Bella29 ja to prave konzultovala se spoustou zdravotniku (dcera se jednu dobu placala od jednoho doktora ke druhemu) a vsichni spis krcili rameny - vite co, je to rychle :nevim: A proste treba v deset vecer se obchazelo cele oddeleni a merila vsem detem teplota a pulka z nich spala, tak chodili s tou „pistoli“ a hromadne namerili, tak fajn. Pres den jsem jim hlasila teploty ze zadecku a byli radi. Proste mi nekolik zdravotniku nezavisle na sobe priznalo, ze hlavni vyhodou je rychlost a pohodli, a vubec se jim nedivim, pri tom vsem to musi byt vynalez za odmenu.

Jako ja mam ten lidlovej docela rada, opravdu spis kdyz dcera spi a nechce se mi ji budit, mam zkusenost, ze mi nameri tak +-0,5 stupne oproti zadecku (po odectu), ale kdyz chci srazet cipkem, tak mi to orientacne nestaci, nejsem zastancem toho srazet i pri trochu zvysene teplote, tak cekam, az to preleze tu hranici, a potom teda na digital nespoleham. Ale jestli mi na cele ukaze 37,5 nebo 38,2, uz je mi celkem jedno a kvuli tomu nebudim. Lidlovej mi meri nijak extra presne, ale rozhodne ne o moc jinak nez ty nemocnicni :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí