Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@ugluk Já jsem taky zdravotník
V té nemocnici mě to ale docela štvalo, protože rozdíl byl klidně celý stupeň, takže jsem třeba šla za sestrou, že má dcera 38,8, aby mi dala Nurofen, sestra blikla teploměrem a řekla, že má jen 37,7 a to na Nurofen ještě není, takže jsem jí musela přesvědčovat, že ten jejich teploměr je na nic a vysvětlovat to každé službě bylo dost vyčerpávající ![]()
@ugluk píše:
@Bella29 ja to prave konzultovala se spoustou zdravotniku (dcera se jednu dobu placala od jednoho doktora ke druhemu) a vsichni spis krcili rameny - vite co, je to rychleA proste treba v deset vecer se obchazelo cele oddeleni a merila vsem detem teplota a pulka z nich spala, tak chodili s tou „pistoli“ a hromadne namerili, tak fajn. Pres den jsem jim hlasila teploty ze zadecku a byli radi. Proste mi nekolik zdravotniku nezavisle na sobe priznalo, ze hlavni vyhodou je rychlost a pohodli, a vubec se jim nedivim, pri tom vsem to musi byt vynalez za odmenu.Jako ja mam ten lidlovej docela rada, opravdu spis kdyz dcera spi a nechce se mi ji budit, mam zkusenost, ze mi nameri tak +-0,5 stupne oproti zadecku (po odectu), ale kdyz chci srazet cipkem, tak mi to orientacne nestaci, nejsem zastancem toho srazet i pri trochu zvysene teplote, tak cekam, az to preleze tu hranici, a potom teda na digital nespoleham. Ale jestli mi na cele ukaze 37,5 nebo 38,2, uz je mi celkem jedno a kvuli tomu nebudim. Lidlovej mi meri nijak extra presne, ale rozhodne ne o moc jinak nez ty nemocnicni
My když byli v nemocnici, taknvšechmy děti střílela teploměrem, a tu mojí cácorku to nebralo, tak jsme vyfasovali obyč. digitál.
@Bella29 tak ja se s nima nastesti dohadovat nemusela, oni sami uznavali, ze to vrchol presnosti neni ![]()
@St. Estephe ale tak ja jsem taky celkem spokojena, splnuje to presne to, co jsem si od toho slibovala - rychle a jednoduche ORIENTACNI zmereni ditete. S vedomim toho, ze to neni vrchol presnosti, ale s tim jsem pocitala uz pri koupi.
@ugluk Jak jsem psala, nam meri na desetinu stejne jako Thermoval Rapid Flex v zadku. Ale na desetinu. Kdyz Thermoval nameri 36,9℃, naprosto totez nameri ten z Lidlu v uchu.
Mame za sebou cca 15 srovnavacich mereni s totoznym vysledkem.
@lukresia Uz jsem se lekla, ze jsme radioaktivni. ![]()
@St. Estephe tak fakt mate nejakej unikatni kousek, mne to tam lita +- pul stupne, coz povazuju za prijatelnou odchylku
Nezbyva nez gratulovat k dobre koupi ![]()
@ugluk Tak ja s tim take nepocitala, v podstate jsem ho vzala na zkousku po dcerinych febrilkach, s tim, ze ho pripadne vratim.
Ale asi nebude potreba.
Ahojte, ja som spokojná s teplomerom Thermoval Duo Scan, máme ho doma už vyše roka. Meria rýchlo a spoľahlivo
čo je určite najvačie plus ![]()
@Adowik píše:
Ahojte, ja som spokojná s teplomerom Thermoval Duo Scan, máme ho doma už vyše roka. Meria rýchlo a spoľahlivočo je určite najvačie plus
Tak já mám oba - Thermoval Duo Scan (naposled jsem dceři naměřila při horečce teplotu v uchu od 37 do 41 stupňů… Takže od té doby pátrám po nějakém přístroji, kterým to změřím přesněji. Můj odhad byl, že může mít tak 39-40, to ale asi poznám I bez teploměru… A na čele to změřím maximálně sobě, kdy jsem si jistá, jestli jedu rukou plynule a neskáče mi to po čele…).
A ten z Lidlu - v uchu nejsem schopná změřit správně, ale na čele mi to připadá poměrně přesné, takže se mu snažím věřit.
Digitální s ohebným koncem mám dva, ale ani jeden neměří správně, když si jimi měřím teplotu já, tak mám kolem 35,4, přitom bezpečně vím, že mám normal. teplotu 36,4. Takže nevím, jestli stačí jen přidat 1 st. ke každému měření nebo to potom stoupá nerovnoměrně… Zlatý starý dobrý rtuťový teploměr
…
Ahaa.. tak ja som prvykrat porovnavala so starým ortuťovým a ukázalo mi rovnaké hodnoty.. Je pravda, že pred prvým meraním som si dôkladne prestudovala návody, či na internete, v balení a pre istotu som si aj nasla video na youtube.. Som s ním spokojná. Čo sa týka toho z Lidlu, neskúsila som, kedže mi tento maximalne vyhovuje.
@Adowik Díky za tip, kouknu taky teda na youtube, dobrý nápad
.
@irenamich No pokud jsi merila v podpazi a vytahla ho hned po signalu, pak ti ukazal beznou hodnotu pro takovy teplomer. V podpazi se ma totiz merit nekolik minut, tak jako s klasickym rtutakem. Tu rychlou hodnotu to vyplivne pri mereni v rektu.
@St. Estephe píše:
@irenamich No pokud jsi merila v podpazi a vytahla ho hned po signalu, pak ti ukazal beznou hodnotu pro takovy teplomer. V podpazi se ma totiz merit nekolik minut, tak jako s klasickym rtutakem. Tu rychlou hodnotu to vyplivne pri mereni v rektu.
Tak to jsem teda nevěděla, já myslela, že po signálu to měřit přestane… Zkoušela jsem vždy po pípnutí (byla pokaždé teplota o pár desetinek vyšší), dát teploměr znovu), ale že to takhle funguje, jsem teda nevěděla. Děkuji, vyzkouším
.
@irenamich Ten signal je nastaven tak, ze pokud se hodnota nepohne cca 10-15 vterin, zacne pipat. To ovsem neznamena, ze by to dal nestoupalo treba v intervalu 25 vterin.