6leté gymnázium - co nás čeká?

3
17.5.15 13:01

6 leté Gymnázium

Ahojte maminy, všichni.
Mám otázku má dcera se dostala na 6 leté gymnázium, Zatím vždy měla samé jedničky.
Mate s tím někdo zkušenost? Jaké to je?
Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3030
17.5.15 13:07

Ja byla na 8letym… z jednicek jsem mela 2 a 3, ale ja ty skole nikdy moc nedala :D proste jsem se neucila dal, jako na klasicky zakladce, jen na gymlu mi to tak neprochazelo :D nejhorsi to bylo vysvetlit mamce :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
17.5.15 13:18

Stejna zkusenost jako @Anne86, najednou jsem z vyznamenani mela trojky, dokonce i ctyrky, neuceni se bylov tu ranu velmi videt. Ne ze by me to nejak nakoplo, ucila jsem se jen tak, abych prolezla. Dohnala jsem to az pred maturou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31429
17.5.15 13:36

@Alice III byla jsem na sedmiletým (hned první ročník, který začínal) a podobně jak předchozí příspěvky: z jedničkářky, která se v životě nemusela učit (vlastně jsem to ani neuměla) tvrdý pád na hubu, hlavně matika, fyzika pr.er, na to buňky vůbec nemám a celkem se doma mluvilo i o tom, jestli se nevrátím na základku nebo po tercii nepřejdu na nějakou oborovou SŠ. Vydržela jsem, prolezla (ty dva šílený předměty s trojkama a čtyřkama, naštěstí nám nikdo nevyhrožoval povinnou maturou z matiky :poblion:, ostatní předměty jsem měla na 1 max 2, takže jsem opravdu byla považována za výrazně vyhraněnou studentku), odmaturovala jsem na 1 1 1 2 (cizí jazyk), vystudovala celkem těžkou VŠ a jsem spokojená.

Nikdy jsem nelitovala toho, že jsem na gympl šla už z pátý třídy a jsem moc ráda, že jsme to přes všechny problémy v těch prvních letech vydrželi (hlavně naši) a nevzdali to. Pokud budou moje děti „k učení“, rozhodně je případně v tom podpořím, myslím že je to dobrá věc, nebere to dětství a lepší být na konci mezi výbornými (aspoň je motivace se zlepšovat) než mezi slepými jednooký král.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bondatrova
17.5.15 13:53

Nedoporučuji, byla jsem na šestiletém a ze svého dětství si pamatuji jen a jen učení, nic jiného.

• Citovat
  • Upravit
66871
17.5.15 14:08

@Alice III hele, na gymplu jsou stejné osnovy jako na základce, jen se předpokládá, že jsou tam děcka studijní typy, takže se může jít trochu víc do hloubky. Pak jsou tam jiné předměty, místo rodinné výchovy a vaření třeba hodina cizích jazyků navíc. Syn mi loni přešel z páté třídy na gympl a je úplně v pohodě. Je studijní typ, líbí se mu studovat s dospělákama a umí ocenit, že o přestávkách není takový bugr jako na základce. Taky učitelé nejsou vynervovaví, už nemá ve třídě spolužáka, co se neumí podepsat apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33227
17.5.15 14:19

@Alice III Byla jsem na šestiletém, na základce jsem se nemusela učit vůbec, na gymplu už trochu jo, ale žádná drasťárna. Pořádně jsem se poprvé učila snad až o svaťáku.
Přínosem pro mě bylo, že spolužáci byly tak nějak na stejném levelu, takže nikdo nebrzdil, byl čas probrat toho víc, věci se dělali víc do hloubky, nikdo nás nevodil za ručičku, chovali se k nám už v primě jako k dospělým a my tím pádem neměli ani potřebu nějaké pubertální rebelie a dokazování naší „dospělosti“.

Počítej s tím, že se známkami asi půjde minimálně o stupeň dolu a pokud má ty jedničky teď vydřené (ať kvůli vám rodičům nebo kvůli sobě samé), tak bych víceletý gympl asi hodně zvážila. Ten je velkým přínosem pro děti, jako má @blecha72, ne pro ty, kteřé mají jedničky na základce těžce vydřené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8004
17.5.15 14:37

@Bondatrova také jsem byla na šestiletém gymnáziu a rozhodně jsem netrávila čas učením. První větší učení přišlo před maturitou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8004
17.5.15 14:39

@Alice III byla jsem na šestiletém gymnáziu a jak píší holky výše, na základce jedničky, na gymplu jsem měla vyznamenání jen občas. Jinak dvojky, občas trojka. Učení jsem moc nedala. Po maturitě jsem neměla problém se dostat na školu co jsem chtěla. Pokud myslíš, že dcera jednou půjde studovat VŠ, tak je to dobrá volba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66871
17.5.15 14:45

@Alice III ono kdyby se holce nedařilo, může z „devítky“ na jinou střední.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
17.5.15 14:48
@Bondatrova píše:
Nedoporučuji, byla jsem na šestiletém a ze svého dětství si pamatuji jen a jen učení, nic jiného.

V tom případě jsi asi na gympl neměla.

Já jsem dělala sedmiletý (v té době ještě nebyly devítky, takže jsem šla na gympl po ukončení pátý třídy) a nevyměnila bych to za nic na světě. Dítě se dostane mezi trochu inteligentnější a obvykle i cílevědomější spolužáky, má vzor ve starších ročnících, učitel nemusí tři čtvrtě každé hodiny někoho okřikovat.

Je to náročnější než základka, ale to je snad v pořádku - když se člověk nesnaží, tak těžko může někdy něčeho dosáhnout. Nemám pocit, že bych promarnila mládí, naopak, mám odtud krásné vzpomínky a kamarády na celý život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
619
18.5.15 09:25

Ja sla z petky na osmilety gympl. Lepsi krok me potkat nemohl, nebyt gymplu, urcitr bych nemela ani jednu VS, ani jazykove certifikaty, nic…na zakladce jsem se neucila vubec.Na gymplu jen trochu, a jen to, co me fakt nebavilo, abych to tak nejak zvladala. Matika, fyzika, chemie byly horsi (ale to by bylo vsude, tohle nejsou obory, co me zajimaji),ale jinak jednicky. Naopak, spoluzaci byli prinosnejsi, nez na zakladce, vic akci mimo skolu, planu a programu na jazykove spoluprace atd.

Gympl pro me byl jedno z nejlepsich rozhodnuti v zivote, co me posunulo dal.Uz tam jsem odchazrla s vizi, na jakou chci VS, diky tomu me ucitele podporovali a nikdo proto nehrotil mnou vyjmenovane predmety, co jsem jela jen na „udrzovaci“mod. Naopak, moc mi gympl pomohl ve studiu na VS-odesla jsem tam a umela v pohode psat seminarni prace, prednest referat, byla prubojna, zaklady, jak se ucit, jsem mela taky…proste ano, ja gymnazia moc podporuju. A to opravdu od te pate tridy-z devitky mi ta kvalita nabiranych studentu prijde horsi.Ale jen v pripade, ze rodice i dite fakt vidi, ze na to to dite ma. Predstava, ze bude pak rokat, jak z detstvi nic nemelo, protoze se jen ucilo, to je spatne.Ano,na gymplu se uci dite vic, ale pokud to ma jen a jen vydrene, je to chyba a projevi se pozdeji.

Dokonce ani nejsem za same jednicky z gymplu, idealni je, pokud dite vi, co chce delat a profiluje se k tomu.Pak je gympl obrovsky pomocnick :-) Jinak je to spis za trest. Ve tride jsme celych osm let meli tri jednickare, co jen dreli…jo, jednicky meli, ale dneska maji VS z nich jen dva, oba soukromou bankovni v Praze, prace nijaka…neprofilovali se, do. posledni chvile umeli vse a nic, nic je nezajimalo vic, nez potrebna latka…a takovou zkusenost nemam jen ja.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
13.6.15 13:23

Děkuji, mojí dceru baví se učit a sama na gympl chtěla, tak uvidíme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
2.7.15 11:37

gympl

Sama jsem chodila na 6leté, ale soukromé a nebyla jsem premiantka. Ono asi záleží nejvíc na kvalitě jednotlivých škol - moje třídní a zároveň vyučující na ZŠ byla děsivá ve smyslu zlá. Na gymplu bylo najednou vše super, ale až moc. Školu většinou navštěvovaly rozmazlené děti bohatých rodičů, já patřila do průměru - menšiny. Musím říct, že i po 15 letech se z gymplu nestýkáme, ale vím, že pár tříd tam bylo celkem fajn. Je to asi hrozně individuální…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4077
18.2.19 13:55

Zvolili jsme malej gympl a hlavně proto že tam jsou děti uplně jiné než na základce, když byl den otevřených dveří, tak tam byli samé děti které škola zajímá holka která nas rovázela byla ujetá na chemii, žádné náznaky agrese mezi studenty když jim skončila hodina tak hrály šechu a bridge. Režim byl podobnej jako na základce pohodička klídek, na nástěnkách seminárních prací které by mohl kdejakej politik předložit jako diplomovou práci… .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí