Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravim a prosim o radu, mam syna je mu 6 mesicu a uz cca 4den ma po tele male pupinky od vcera se to rozrostlo na brisko. Vypada to neco jako vyrazka na brisku a na obliceji jako potnicky???
Vubec nevim co s tim. Syn je lehce protivny. Na to ze v noci spinka krasne tak jsou ted s nim noci zajimave, poknourava, place, nemuze spat. Pridavam foto, ikdyz na nich to neni moc videt. Ma to hlavne na obliceji-celicko, a u korene nosu, pod ocima, tvaricky dale brisko a trosku zada. Nozky vubec.
Nevim jestli mam silet a letet k doktorce nebo pockat az to samo zmizi.
Nemenila jsem prasek ani avivaz (od narozeni peru v Lovele) a od narozeni pouzivame do koupele Nivea baby, olejicek opet od narozeni Johanson baby. Prikrmy uz ma zhruba mesic a pul a varim stale stejne potraviny stale dokola. Vubec netusim z ceho by to mohlo byt.
@sophije ja bych zkusila tu kosmetiku zmenit, jsou v ni pekne sraj.dy (Nivea, ale hlavne Johnson Baby) a pokud je maly citlivy, tak na to muze reagovat…to same Lovela - u nas nemohla byt. Muze to byl i alergie na to, co jis ty (pokud kojis). Pokud je to vyrazka a svedi ho to, jasne ze je nevrly, je to neprijemne. K dr bych zasla - aspon ti poradi. Nebala bych se dat treba Fenistil kapky - pokud to svedi, pomuzou a ulevi mu aspon chvilkove (davkovani je na nich psane). Osypany mi prijde dost…
Ma to 4 dny, rozrusta se to, hur spi – nesil, ale dojdi dneska k doktorce. Nebo ji aspon zavolej, zejo.
Mne se mala osypala po Johnsonu. Jakmile jsem vysadila a zacala pouzivat sebamed, okamzite se to zlepsilo
Kůže je odrazem střev, takže bych nasadila probiotika, vyhybala se cukru, mléku co nejvíc. Vynech sladké potraviny - mrkev hlavně. Hodně zelené zeleniny Dávej, cuketa, brokolice, zelené fazolky, hrášek. Tipla bych na ekzém. A koupat jen vodou, ty chemické srajdy vyhod. Mazat zinkovou masti a až to bude suché v barvě kůže tak hydratovat např adermou, biodermou.
@marketak5 souhlas se vsim - pokud je to kvasinka nebo diabalance strev, tohle pomuze. Sami jsme s tim bojovali a mam nacteno hodne
a pediatr nam nepomohl teda, tvrdil atopak a prd. Jela jsem dle Zikove a hlavne rad zname, ktera u ni mela konzultace. Dcera je cista a ji vse vzhledem ke vsemu veku ![]()
Tu kosmetiku bych taky změnila. My používáme od biodermy atoderm sprchový olej, je perfektní a promaže. Nivea, Johnson je snad nejhorší. Niveu jsem už kdysi četla že není dobrá pro děti. Ještě jsme používali i alverde, ale myslím že ta bioderma je mnohem lepší. A prací prášek pro děti mají super v dm jejich značku.
@Veru1987 a nebo Frosch
a s Atodermem souhlasim. My ted mame kosmetiku od Nobilis Tilia, ze jsem male koupila nejdriv sampon (mela oranzove supinky) a super, zadne drhnuti a loupani, vycesavani. A ted mame i olej do koupele a sprchac a tez parada. Libi se mi, ze je to prirodni no
Na promazani ale mame porad Biodermu Atoderm - za nas nejlepsi!
priste zkusim ten olej od Biodermy, diky za tip. Mela jsem jen sprchac ten pro atopiky…
Johnson je nejvetsi sracka. Po tom, co se mi malej po nem osypal, to okamzite letelo do kose.. niveu jsme pouzivaly a v pohode, ale jedem uz jen na hippu a parada.. ![]()
@Kukacka123 Nemáš ještě nějaké rady, nebo kde se dočíst víc? Řeším s dcerou něco podobného. Krupička na obličej, červené pupínky na tvářičkách. Je jí 7 měs. Když byla mladší, měla moučnivku. Takže bych se k těm střevům přikláněla. Je hlavně kojená.
@Kukacka123 prave, ja jela taky dle Zikove protikvasinkovou dietu, pediatr i kozni na me hledeli jako bych spadla z visne…jen masti a hotovo..no prd! pro dite cokoliv
@marketak5 píše:
@Kukacka123 prave, ja jela taky dle Zikove protikvasinkovou dietu, pediatr i kozni na me hledeli jako bych spadla z visne…jen masti a hotovo..no prd! pro dite cokoliv
Moje rec, oni to moc slyset nechteji no
Ja to pred pediatrem moc nerozvadel, jen jsem mu rekla, ze to mame pod kontrolou a bylo ![]()
@Kukacka123 já jsem to v dobré víře řekla a bylo mi odpovězeno že takové blbosti nemám číst
, tak jsem si to udělala podle svého. Jinak máme ale doktorku dobrou, no.. Holt všude je něco. Ale je smutné, že je třeba si zjišťovat sám a sam se zajímat