Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojky.Máte některá podobnou zkušenost? Poslední asi dva týdny malý nechce pít z jednoho prsu, ted už mu nic ani neteče.Kdyby teda vydržel sát delší dobu tak asi něco ano, ale po chvilce se samozřejmě zlobí takže nic
Z druhého prsa normálně ale při jeho velikosti 9 a půl kilo mu to nestačí tak přidávám sunar. Ráda bych to prso nějak probudila ale jak
. Nebo se mám smířit že to je začátek konce ?
Rozhodně to konec být nemusí, nestresuj se! ![]()
Kamarádce dcera taky odmítá jedno prso, tak to vždycky zkusí a pak si ho odstříká. A jedou docela dobře: v půl roce už přikrmujou, takže má aspoň kamarádka mlíko do kaše (kupuje nemléčnou a dělá ji z mateřského). Držím palec, ať to u vás taky dobře dopadne ![]()
jako může to být začátek konce, jsou děti, které se samy odstaví i když se maminka postaví na hlavu, ale asi bych zkusila to prso odsávat, třeba mu za pár dní zase přijde na chuť a tím si laktaci udržíš…
a odstříkaný mlíko buď do kaší nebo do mrazáku na horší časy ![]()
Mě se malá prostě v 8měsících sama odstavila a prso už nechtěla,sem tam si cucla,ale už nic moc,otáčela pořád hlavu a dělala nenene,tak sem jí zkusila nabídnout sunar a to krásně vypila tak to bylo tot naše odstavení…a je pravda,že asi od 6m.pila už jen s pravého prsa…
zkus odstrikavat co to da, treba se probudi.. mala se mi odstavila sama v 9m, za 3tydny ji bude rok a mleko mam v prsou porad, takze si nemyslim, ze jde o odstaveni, proste nechce, ze je ho tam malo a da to praci, flaska je pohodlnejsi nez naka drina, co by se namahal?
Drzim pesti, zkus ho rozkojit
No holky u nás taky nebylo málom mléka poněvač malé byli 2roky a když si zmáčku na prs nebo se srchuju teplou vodou tak mě stále mléko teče…
asi bych nedokrmovala,u me sunar znamenal konec kojeni,sam se mi odstavil,UM mu chutnala a nemusel se namahat sanim:-))
kojila bych jen z toho jednoho a misto sunaru kasi
u nás to v půl roce bylo to samý,malá dělala u kojení čím dál větší caviky a bylo jedno u kerýho prsa,pila čím dál míň,tak jsem ji začala přikrmovat nutrilonem,ten vždy krásně vypila.Z prsa pila jen v noci když byla rozespalá,pak už i v noci začala dělat vyrvál,tak už jsme kojily jen ráno,no a postupně jsem mlíko ztratila.Od poloviny 7 měsice je čistě na UM,na prso si ani nevzpomene,a celkově mi příjde klidnější ![]()
Jj. U nás je to to stejný!! malý pije jen s pravého prsu a z levého vůbec nechce a když tak si jen cucne. Taky se mi nalévá už jen to pravé. Z levého sice teče ale né moc tak asi jak radí holky začnu to odstříkávat a uvidím. Rozhodně se mi nechce přestat kojit ![]()
Je pravda že sunar vypije s chutí a v noci teda to prso. To noční pití asi z hladu moc nebude tak prso stačí. Ale mám nutkání v noci taky dát ten sunar. prso je pořád po 3 hodinách, někdy i mín. Už to ani nepočítám v tom polospánku ![]()
Ahojky
já teda nemám problém s jedním nebo druhým prsem, ale malýmu bude za pár dní rok a nedávno jsem právě jak píšeš Ivonn začala dávat v noci sunar, protože jsme byly vzhůru v podstatě skoro celou noc, malej se budil po třičtvrtě hodinách a chtěl prso a když spinkal tak hrozně neklidně, pořád se převaloval a pofňukával. tak jsem zkusila dát sunar a najednou spinkáme úplně vklidu a krom jednoho vzbuzení na další papání spinkáme celou noc. A ráno dostane cucnout z prsu, ale to už taky na dlouho nevidím
Ale pokud bys ještě chtěla kojit, tak taky zastávám názor odsávat a schovat, ale jestli si už zvykl na flašku
tak se mu už do toho asi nebude znovu chtít se s tím namáhat
Myslím, že si sám řekne a uděláš tak jak to bude vyhovovat vám oběma, tak ať to dopadne dobře
![]()
ahojky.Tak po skoro dvou týdnech jsem odbourala noční kojení. Večer mlíčko s kukuřičnou kaší od sunaru a v noci jednou sunar, což jsem doted neznala a už se i krásně vyspím
Je krásně napapkaný a spokojený. Přes den kojím pořád z jednoho prsu, takový moučník po příkrmu
a vyhovuje nám to oběma. takže super.